Викторио се призна за виновен: Измъчвам се, вегетирам, изгубих всичко!

Изсипа обвинения сруще родителите на Дарина и самата нея
35

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Викторио Александров се призна за виновен по всички обвинения за убийството на приятелката си Дарина Министерска и едногодишното им дете - Никол и заяви, че съжалява за случилото се.

В своя защита Александров заяви, че не оспорва нищо от обвинителния акт и съжалява всяка една секунда. "Ако прокурора или някой друг мисли, че затворът е по-тежък от мислите, лъже се", каза Викторио в съда.

Прокуратурата иска доживотен затвор без право на замяна, съобщава БНТ.

Още по темата

Признанията на подсъдимия идват след дълго време, през което Александров отказваше да сътрудничи първо на разследването, а след това и по време на съдебния процес.

Той е обвинен за убийството на Дарина Министерска и едногодишната Никол. Кървавата трагедия се разигра в столичния квартал "Надежда" през октомври 2018 година.

"Не съм упражнявал никаква форма на домашно насилие. Аз съм страхлив, имам прекалено много фобии. Прекалено съм бит като дете и смятам, че с думи може да се оправи всичко", заяви още Александров пред съда.

"Не може да си представите кошмарите, които ме измъчват. Изгубих всичко, за което мечтаех. Вегетирам", допълни обвиняемият.

После добави, че за да се случи трагедията, вината била изцяло негова. След това обаче започна да хвърля обвинения към родителите на Дарина - Ваня и Георги Министерски, като през цялото време ги наричаше "частното обвинение". Той ги обвини дори, че са карали свидетели да говорят неистини пред съда, пише "24 часа".

"Частното обвинение" обърна това дело на цирк. Мога да отделя цял ден за лъжите им", обяви подсъдимият за двойното убийство.

Като лъжа например той посочи казаното от приятелка на Дарина, че й е шепнел в ухото, след като заспи детето, че ще направи така, че да падне при простиране или че ще повреди колата, за да катастрофира. Като аргумент, че Дарина не би паднала при простиране, Викторио обясни, че нямали простор, а ползвали сушилня.

Освен това не пропусна за пореден път да укори убитата от него Дарина, че не е полагала достатъчно грижи за детето и като пример даде посещение в "Пирогов" и "Токуда". Той се позова и на снимка, която беше представена на предишното заседание, че докато Никол е била болна, Дарина била на разходка.

"Никога не е било на всяка цена да остана в този апартамент. Няма затвор, който да ми причини онова, което изпитвах там", каза още той.

Дарина го изгонва от апартамента на 25.10.2018 г. - 4 дни преди убийствата, заради системния тормоз, на който е била подложена. Младата жена е била изключително нещастна и потисната във връзката, свидетелства преди време нейна съседка, адвокатски помощник.

"Няма ги хората, от които да поискам прошка. Умрях в този ден. Липсва ми този човек", каза той явно по адрес на мъртвата Дарина.

В правото си на последна дума той поиска съдът да вземе предвид всичко, което е довело до тази трагедия. Присъдата ще бъде обявена утре в 9 часа. На предишното заседание прокуратурата поиска доживотен затвор без замяна.


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари