Глоба от 4500 лв. за загиналите коне в Осоговската планина

Решението не подлежи на обжалване и протестиране
1 мар 2021 17:15, Анисия Иванова
16
Глоба от 4500 лв. за загиналите коне в Осоговската планина
Снимка: БГНЕС

Окръжният съд в Кюстендил отмени изцяло оправдателната присъда на Районния съд в града и призна животновъда Петър Пищалов за виновен, съобщиха от съда.

Животновъдът е обвинен, че от неустановена дата през зимата на 2017 срещу 2018 г., в Осоговската планина, е проявил жестокост към пет коня и е причинил смъртта им, като престъплението е извършено от човек, осъществяващ дейност по отглеждане на животни.

Още по темата

Съдът е наложил административно наказание "глоба" от 4500 лв., а решението не подлежи на обжалване и протестиране.

"Обвиняемият е съзнавал много добре, че изоставя животните във високите части на Осоговска планина, без да им осигури при необходимост храна, вода, подслон и ветеринарномедицинска грижа.

Съзнавал е също така, че им причинява продължително и повтарящи се страдания, увреждане на здравето; че нарушава добрата практика по отглеждане на животни, и че ги излага на температурни и неблагоприятни атмосферни влияния", се казва в мотивите на въззивния състав на Окръжен съд - Кюстендил.


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
2
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 1 месец
Примитива Пищалов трябва да върне взетата субсидия от 10000 лв, но с лихвите.
Да бъде вързан със здраво въже само за три дни за дебело дърво, на лобното място на горките кончета, без храна и вода. Загинали са 70 коня по негова вина от ужасна смърт! Гладни, премръзнали и жадни! Трябва съдът да го накаже справедливо. Ако остане жив след 3 дни, хората да го сочат с пръст до края на мизерния му живот!
15
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А защо няма присъда за злоупотреба с евро средства?
14
2
 
8
 
! Отговори
Ro преди 1 месец
Такива директно се стрелят в капачките и се оставят на безлюдно място да гният дълго и напоително, докато не пукнат в адски мъки. Бълха го ухапала с тия 4500 лв. Субсидиите, дето е налапал, са кой знае колко. А дали изобщо ще му вземат и една стотинка някога... хахаха, дам.
13
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами да го пуснат и него в планината, само по къси гащи, тениска и джапанки посред зима. И да го оставят там някъде вдън гори тилилейски, без вода, без храна, без кибрит - без нищо. И готово. Тоя не заслужава да диша въздуха на земята, ква глоба му слагат?
12
1
 
7
 
! Отговори
Емил Боев преди 1 месец
И друго от хиляди години конят е бил верен другар на древните Българи та до днес .Тогава за лошо отношение на боеца към коня са му взимали главата .Сега жестокостта е тотална и не само към конете ,ами и към магаретата и кучетата .Макар че кучета все още има но магаретата са изчезващ вид и скоро децата ще ги гледат само на картинка .
11
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Горките животинки. Не стига че умрели, ами и глоба им сложиха... ся и на оня свят няма да препускат на воля, ще плащат глобата на дoлния свят. Няма оттърване от БГ инситуциите. Ако откажат да платят - ЧСИ ще им пратят и ще им отнеме пасището в царството небесно. Няма оттърване, казвам ви.
Горките животинки...
10
7
 
6
 
! Отговори
SS преди 1 месец
Европейски ценности ! Те хората мрът като животни,ние за тях осъждаме хора.Колко хора умряха от бедност,самоубиха се в резултат от дейноста на колектори,ЧСИ-та,банки,от неадекватно лечение ? Някой води ли статистика ? Има ли някой осъден?
9
1
 
3
 
! Отговори
vlady преди 1 месец
Може да обжалва пред архиепископ Датев Акобян и католикос Карекин II Нерсисян.
8
3
 
10
 
! Отговори
Свиреп преди 1 месец
Ур..од мръсен! Баничките на децата си щях да разделя за да имат животинките храна! Щях да нося дърва на гръб до заслон да ги топля ако знаех. То е животинче бе, то не може да се защити само!
7
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Как спи спокойно тоя човек
6
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Четахте ли тоя бил ги изгубил и не знаел къде са и си мълчи да мрат защо не се обадил на гражданска защита щяха да ги намерят с хеликоптер да им занесат ядене
5
2
 
10
 
! Отговори
Елена преди 1 месец
***!! До кога в тази държава,ще се проявява безхаберие,и жестокост към животните?!!Що за примитивно племе сме
4
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Чели сте Елин Пелин когато навремето му е умрял кон или вол българина е плакал а тоя оставя зимата 100 коне в планината да измрат без да му мине окото
3
1
 
13
 
! Отговори
Отечествен Фронт преди 1 месец
Малко му са тези пари трябваше да го глобят сто хиляди лева за да знае друг път че животните са зависими от грижите на човека .И никой няма право да ги оставя на произвола на съдбата .
2
1
 
13
 
! Отговори
Хюго Бос преди 1 месец
Пожелавам на гнусния *** да фалира дано и т.н
1
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Каква глоба бе тоя заслужава затвор