Митьо Очите си отива вкъщи още днес, но с гривна

Решението е окончателно
22 юли 2021 15:08,
62
Митьо Очите си отива вкъщи още днес, но с гривна
Снимка: БГНЕС, архив

Апелативният специализиран наказателен съд пусна под домашен арест Димитър Желязков – Митьо Очите. Той ще се върне вкъщи още днес, но ще носи електронна гривна, реши съдебния състав.

Митьо Очите има обвинение за ръководител на организирана престъпна група за принуда и изнудване чрез заплахи и палежи, както и за разпространение на наркотици.

Групата действала от януари 2013 година до 2 август 2018 година на територията на Бургас, Ямбол, Несебър и Слънчев бряг, посочват от прокуратурата.

Още по темата
Очите беше арестуван в Турция през август 2018 г., а няколко месеца по-късно го екстрадираха у нас. Оттогава бе задържан, почти 4 г. В същото време делото срещу него не може да тръгне по същество, защото има спор по кои от 10-те обвинения може да бъде съден заради процедурата по екстрадиране от Турция, пише „24 часа“.

Дори съдът веднъж върна делото на прокуратурата, а тя бързо поправи грешките в обвинителния акт. Решението за освобождаването на Желязков е окончателно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
0
 
! Отговори
Sss преди 1 година
До Анонимен - кой контролира специализираните прокуратура и съд? Радев ли? Не че съм му фен ама ако някой казва че бялото е черно... дори и да не харесваш черното пак не е вярно...
57
0
 
2
 
! Отговори
Теди преди 2 години
За Мария Козарова Голямата мафиотка трябват няколко гривни една няма да е достатъчна
56
0
 
4
 
! Отговори
4г-3г-2г...все тая преди 2 години
"Очите беше арестуван в Турция през август 2018 г., а няколко месеца по-късно го екстрадираха у нас. Оттогава бе задържан, почти 4 г." Значи 4г...а може би все пак са почти 3...
55
0
 
9
 
! Отговори
Папарака преди 2 години
А на ,,комшуларите'' какво ще кажете за освобождението? Те го прибраха по нареждане от Интерпол,с цел да бъде изправен пред съд,и съден по определени престъпления! Престъпленията са 10,а българският съд се чудил по кое точно от 10-те престъпления да му повдигнат обвинения.Та са се чудили 4-ри години,и накрая го пуснали понеже не могли да изберат точно за кое преступление да лежи.Ако това беше в Америка,щеше да лежи и по 10-те обвинения по десет години за всяко едно от тях.Точно сто години са.
54
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
прокуратурата няма нищо общо с изменението на мярката за изтърпяване на присъда.
53
5
 
6
 
! Отговори
Ами преди 2 години
Нали затова искат оставката на Гешев,всички тия *** да са на свобода,какъв Пабло,всички наши смешни мутри *** не могат да му седнат на да си щъкат ,да си продават наркотиците,да убиват,крадат,плячкосват и всичко ,което Гешев направи е излишно,да ги пускат всички,много ще са доволни хората тогава!!!жалък народ.избрахте си най жалкия президент и той ще закопае държавата,честито!
52
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слави пуска любимите си мутри вън от затвора.Затова ли гласувахте за Чалгаря?
51
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев чегърта справедливостта.
50
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Военната хунта на Радев пуска мутрите вън от затвора.Факт Оставка
49
2
 
7
 
! Отговори
Радев с юмруче: преди 2 години
Браво.,,Мутри(те ) (вече са) вън ,,
48
1
 
5
 
! Отговори
Мунчо преди 2 години
Съгласен съм, ако гривната му е диамантена. Скоро гледах филма за Пабло Ескобар, където си беше построил частен затвор и там убиваше противниците си. Е Митьо не е Пабло, но убива по същия начин.
47
0
 
3
 
! Отговори
Bg izmet преди 2 години
ТЬРСЕТЕ ГРИВНАТА В БГ А РЬКАТА МУ В ТУРЦИЯ
46
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали мафията е във властта, кво очаквате :)) Като неможеш да събереш доказателства, ще ги пускат :)
45
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този случай е показателен за новата власт в България. Всички престъпници в къщи и всички уволнени от Борисов за корупция се връщат на високи позиции в Държавната администрация.
44
0
 
12
 
! Отговори
адвокат Тенев преди 2 години
Всички по горе обвинения едвам помогнаха на "правосъдието" да прати този тежък криминален престъпник в домашен арест! В САЩ не му мърдаха по малко от 20 години
43
3
 
18
 
! Отговори
4epa преди 2 години
КОМУНИСТИТЕ НА ВЛАСТ И МУТРИТЕ И ПРЕСТЪПНИЦИТЕ ИЗКА4АТ ОТ АРЕСТИТЕ !!!!!!!!! НА КОЙ СА МУТРИТЕ - ОТ КОИИ СА !!!!!!!! ДА ВИ Е 4ЕСТИТО ПРОТЕСТЕРИ !!!!!!!!
42
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гарантирсно от Радев и новото правителство....сега ще пуснат всички мутри от затворите. Ще се върнат Черепа, Цветан Василев, Братя Галеви. Това им беше целта на Радев и Чалгарите, Мая Манолова, Да България, БКП...
41
0
 
11
 
! Отговори
ПОЗАН ПАНОВ ГО ПУСНА преди 2 години
ПОЗАН ПАНОВ ОТ ГАДСКАТА "ДЕСНИЦА".....
40
1
 
7
 
! Отговори
Горещо лято преди 2 години
Хайде вече, Българско лято,връщай се от Дубай, бай Ставри те чака с нетърпение.
39
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
АЛО ГЕРБЕРСКИЯ ***, РАЗБРАХММЕ ТЕ ЧЕ СИ Т ЪП КАТ СЛОНСКИ Г АЗ! АЙ СКРИЙ СЕ, ЧЕ СИ ВКАРВАШ АВТОГОЛ! ПРИСЪДАТА СЕ ДАВА ОТ ВАШИЯ СЪД! МЛЪКНИ БЕ, СМО ТАН!