Задържаната полицайка твърди, че канабисът ѝ е подхвърлен

Внезапната проверка е направена на 28 януари в района на бензиностанция край Разлог
Обновена: 10 мар 2023 22:41 | 10 мар 2023 22:24, Йоана Цонева
45
Задържаната полицайка твърди, че канабисът ѝ е подхвърлен
Снимка: БГНЕС

Точно 40 дни прекара в ареста младата полицайка Симона Лулеова, хваната с канабис в колата, която шофира.

След две решения на районния съд в Разлог и окръжния в Благоевград за постоянен арест накрая 25-годишната служителка на МВР бе пусната на свобода с гаранция от 5000 лв.. Въпреки по-леката мярка магистратите са категорични, че засега остава предположението, че е извършила това престъпление.

Преди дни е имало реална опасност тя да мотивира някои от лицата, които предстои да бъдат разпитани като свидетели, да дадат недостоверни показания, но сега вече това е отпаднало като мотив за оставането ѝ зад решетките. Освен това влошеното здравословно състояние на младата жена, както и задължението да гледа 5-годишното си дете изискват промяна в наложената мярка, мотивират се магистратите.

Засега полицайката няма да се връща на работа, защото срещу нея е образувано дисциплинарно производство и е отстранена до приключването му.

За прокуратурата няма съмнение, че служителката в столичното седмо РПУ е знаела за дрогата в колата, и затова е обвинена за притежание, но не и за разпространение. Симона Лулеова обаче е категорична, че това е постановка и някой е подхвърлил пакетите с канабис.

Внезапната проверка е направена на 28 януари около 14 ч в района на бензиностанция край Разлог. Полицайката, която е от разложкото село Баня, е спряна, докато управлява “Фолксваген” на път от Симитли към Разлог.

При проверката колегите ѝ открили черен найлонов плик под кората в багажната част на автомобила, върху джантата на резервната гума. В него били поставени два по-малки плика с канабис с общо тегло 475 грама.

Обвинението е категорично, че жената е знаела какво превозва. Първо е търсила съдействие по телефон от колега, за да узнае причината за спирането и за по-бърза проверка.

“Цялостното ѝ поведение при проверката сочи умисъл. Била е притеснена, обадила се на колега полицай. Бившият ѝ мъж идва на място и тя му предава телефона и ключовете”, каза прокурор Ирина Аспарухова.

На бившия си съпруг Мирослав Иванов Симона е предала връзка с ключове, където били и тези от автомобила, и така затруднила проверката. На свои колеги, които я извършвали, дала ключове от друга кола и така те не могли да отворят багажника. Наложило се да свалят задната седалка.

По време на гледането на мярката за неотклонение Лулеова поиска да излезе на свобода, за да се грижи за 5-годишната си дъщеря, да я води на уроци по рисуване и да чете за държавни изпити по право. Тогава обаче магистратите прецениха, че родителите ѝ и бившият съпруг могат да се грижат за детето.

Полицайката обясни още, че колата не е нейна, а на брат ѝ и има съмнения, че канабисът е подхвърлен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
0
 
! Отговори
Адаш преди 1 година
До Илия :Много си строг. Нали тогава ще затворят Милиционерската академия...те като станат съдии и прокурори ще се превъзпитат...
31
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ченгесарска им работа. Те немогат със своите да се оправят. Та да им се довери човек за въдворяване на ред
30
0
 
4
 
! Отговори
Румен преди 1 година
Аз така си знам от край време. Най много се лъже в МВР. Завърти ли се престъпление във връзка ще има или полиция или жена.
29
0
 
10
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
Абе на МВР нещо не му върви с полицайките с име Симона, да вземат да ги уволнят всичките, че нещо е прокълнато това име. Едната помагала на престъпник да се укрие след убийство и го пазила докато пренася дрога, другата директно на дилър се трансформирала. Следващата Симона да не се окаже поръчков убиец?
28
0
 
2
 
! Отговори
Ако е така преди 1 година
Ако е така АКО значи мацката признава че милицията работи по този принцип с подхвърляне " каквото трябва " това самопризнание за участие на подобно подхвърляне ли е???? Браво мацката си признава
27
0
 
15
 
! Отговори
Илия преди 1 година
Защо всички корумпирани и престъпни полицай продължават да учат ПРАВО. Те ще станат съдии, прокурори, адвокати. Трябва да има забрана за престъпници да учат право.
26
0
 
9
 
! Отговори
Така е преди 1 година
До 34. И така е било. Ловим кокошкари да отчита ме дейност и заплатата да връи а данъкоплатеца кух да плаща, а големите не се пипат-те са,, наши ора,,Що за жалка...
25
0
 
4
 
! Отговори
Да допълня... преди 1 година
До Началника и 35 Това че си гей не пречи да спиш до жена. Няма лошо.
24
0
 
14
 
! Отговори
Rouge Nation преди 1 година
За по малко от грам канабис за лична употреба ако открият у вас ще ви направят луди ще има арест претърсване на дома ви милиционерски номера разни заплахи и т.н.А на милиционерските дилъри им се разминава той знаел че има половин кило ама то му било за лична употреба ми дайте и условна и наказание мъмрене жалки ушеви *** и корумпирани институции.
23
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Наркоманка!
22
2
 
9
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 1 година
До Анонимен 14 Защо да крие канабиса ? Показва на колегите полицейската си карта , те се извиняват за грешката със спирането и и пожелават приятен път.Така става винаги.Но някой е натопил горката женица.
21
0
 
27
 
! Отговори
Я па я..! преди 1 година
Горката женица . На 25 години с развод ,пет годишно дете , 475 гр. канабис и служба в МВР. Натопила е и брат си.Хич не и е лесно.
20
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом е с влошено здраве и има да гледа дете е от нашите
19
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тя била знаела за канабиса в колата обаче, неееее ...не го разпространявала...само притежавала и разхождала половината кило по пътищата...Объркала си ключовете, милата...цяла торба ключове имала сега пък....пък и той канабиса, подхвърлен, бе вие да не си помислите нещо....За 40 дни толкова е измислила...Ама и съдиите...то може да повлияе на свидетели ама сега вече не може....да я пуснем, че от напъване да измисли нещо се поразболяло момичето..Цирк!!!
18
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ех тези полицаи, все ще им развалят нелегалния страничен бизнес. А адвокатите явно само на глупости ги учат, щом винаги искат да ги пускат или за някой възрастен роднина, или за някое дете.
17
0
 
32
 
! Отговори
що така преди 1 година
като ги вкарат в ареста или затвора всички изведнъж се разболяват или се сещат че трябвало да се грижат я за децата си я за родителите си :)
16
2
 
33
 
! Отговори
ма разбира се преди 1 година
Искали са да натопят това свестно момиче, гадовете. Които и да са те. А чисто кат родна сълза от презерватив.
15
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
и един мармот завива шоколад
14
0
 
24
 
! Отговори
Вече не е преди 1 година
Вече не е задържана ако не сте разбрали ! Правилния човек взе парите!!! Народ който се кланя на грабителите си не заслужава бъдеще!! О кадар!
13
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 15 - Имам прекалено много пари, че да МИ ПУКА за това, какво може да каже някой полицай. Едно позвъняване и кареирата му е... АЙДЕ! Пет парчета оставих без пенсия така. И знаеш ли? РАДВАМ СЕ! МНОГО СЕ РАДВАМ! ХАХХАХА! ААахххх ... има нещо сладко в чужда болка :)