Проверяват прокурора по "Барселонагейт", разпоредил извънреден труд

Той дал разпореждането устно, без да уведоми ръководството
27 юни 2023 10:36, Стела Стоянова
19
Проверяват прокурора по "Барселонагейт", разпоредил извънреден труд
Снимка БГНЕС

Прокурорът Стефан Христов, който наблюдава делото "Барселонагейт", се проверява за евентуално нарушение на трудовото законодателство, съобщава "Сега".

Софийска градска прокуратура (СГП) излезе с позиция, провокирана от запитвания на медиите за тази поверка.

В нея се отбелязва, че повод за проверката е устното разпореждане на наблюдаващия прокурор по делото "Барселонагейт: за полагането на извънреден труд на 03.06.2023 г. от служители на СГП, без разпореждането и знанието на административния ръководител.

"Проверката ще уточнява дали има предпоставки за търсене на дисциплинарна отговорност по реда на Закона за съдебната власт.

Съществуват разумния основания да се смята, че по този начин е допуснато нарушение на трудовото законодателство. В настоящия случай е следвало административният ръководител да бъде уведомен, за да се изготвят заповеди за полагане на извънреден труд и по този начин да бъдат защитени правата на служителите.

Предмет на проверката не е какви действия по разследването са извършени, кога и защо, тъй като това е единствено и само от компетентността на наблюдаващия прокурор.

Проверката е възложена на основание Методически насоки за работа на административните ръководители на прокуратури при упражняване на правомощия по дисциплинарна отговорност, издадени от ВСС", пишат от прокуратурата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още по темата: проверкаБарселонагейт
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
2
 
! Отговори
Да питам преди 9 месеца
А хилядите родни чорбаджии които ежедневно разпореждат устно извънреден труд на служителите си и не е*аvat никакви трудови договори, наредби и закони кога ще започнете да ги проверявате?
16
1
 
3
 
! Отговори
Прокурор до 13 преди 9 месеца
Има Доста доказателства по въпроса. Скриваха се досега. И това, че Ти не ги знаеш - е Не само твой проблем, но и проблем за Цялото ни общество.
15
0
 
9
 
! Отговори
До ася преди 9 месеца
Ха хаха! Бутафория за милиарди!!! Защото е Истина!!!
14
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Споко, ще си остане само с проверката.
13
1
 
7
 
! Отговори
Ася преди 9 месеца
Колко хиляди държавата тоест ние, плащаме години наред за тая бутафория Барселона гейт?!
12
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Барселонагейт, безсмислено дело, по което липсват доказателства. Задържано, за да се изнудва Борисов. Безсмислен труд и заплащане...
11
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ха,ха,ха, понеже през другото време е преработил, че и извънреден труд...Да проверят, дали е пушил в помещенията, дали не е обидил някой на "***" и подобни. Фарс.
10
1
 
11
 
! Отговори
Ей преди 9 месеца
Заради тия сексуални услуги българския пенсионер взема 560.00 лв. За 45 години стаж.окрадени и дадени на държанки за секс от управниците ни.
9
2
 
19
 
! Отговори
ХААА преди 9 месеца
ВМЕСТО ДА ПОГНАТ ТУ ЛУПА, ТЕ ЩЕ ПОГНАТ ТОЯ, ДЕТО ГО ПРОВЕРЯВА...
8
1
 
12
 
! Отговори
Лина преди 9 месеца
Пак се започва с тая димка Прокуратурата веднъж не е извикала основния свидетел- майката на детето от,,Борисов" - Борислава,един журналист не се е срещнал с нея да разговаря с нея ,но наглеците ,слугите на мръсната пропаганда продължават с пяна на устата да плямпат.Долни,гнусни
7
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
сигурно устно е дал разпореждането, защото е било забранено да се рови по това дело..., а за извънредния труд... всеки ден много обикновени хора работят във времето си за почивка без заплащане, що не се заемат с това от прокуратурата
6
2
 
18
 
! Отговори
Сакън преди 9 месеца
...да не вземе да излезе нещо по това дело!!! Бързо замитане, че иначе ББ и ГЕРБ се разпадат до молекули!:)
5
0
 
18
 
! Отговори
Упс преди 9 месеца
ВСС, КОЙТО НАЗНАЧИ САРАФА, НАЙ- БЛИЗКИЯТ ПРИЯТЕЛ НА ГЕШЕВ, Е ЗА ПСИХИАТРИЯ ИЛИ ЗА ПРОВЕРКА НА ИМУЩЕСТВОТО ИМ КАК Е ПРИДОБИТО!!!
4
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Предлагам набиването на кол и дрането на живо, да се възстановят като наказания и да се почва със сарафа!!!
3
0
 
23
 
! Отговори
300 милиона преди 9 месеца
Боко иска да си спаси крадените милиони. Исканската прокураторува го хвана ,че държи 300 милиона в турция. 300 МИЛИОНА!!! И сигурно това е само малка част от това което е крал.
2
1
 
29
 
! Отговори
Пълен абсурд преди 9 месеца
Хайде да се осъзнаем малко!Вместо да разследват похарчени десетки милиони наши пари за прищевки,те се занимават със заповеди за извънреден труд!Това наистина е ПЪЛЕН АБСУРД!!!
1
0
 
18
 
! Отговори
неуморни преди 9 месеца
Преработили са се