Сарафов предлага съдия от ВКС за свой заместник

Елена Каракашева ще поеме и Върховната административна прокуратура
21 юли 2023 11:58, Стела Стоянова
2
Сарафов предлага съдия от ВКС за свой заместник
Снимка БГНЕС

И.ф. главният прокурор Борислав Сарафов предлага съдия от Върховния касационен съд да стане негов заместник и да поеме ръководството на Върховната административна прокуратура, съобщава  „Лекс“.

Става дума за дългогодишния наказателен съдия Елена Каракашева.

Преди три години тя беше повишена в Наказателната колегия на ВКС. Преди това е била зам.-председател на Софийския апелативен съд, където работи дълги години, а по-рано е била съдия в Софийския окръжен съд.

Още по темата

В момента и.ф. главният прокурор Борислав Сарафов има само един заместник – Мария Павлова, която е зам. главен прокурор при Върховната касационна прокуратура. Павлова беше следовател в Националната следствена служба, както и зам.-министър и министър на правосъдието в няколко служебни правителства.

Следващата сряда Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет ще разгледа предложението на Сарафов за назначаването на съдия Каракашева за негов заместник.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
осемте джуджета
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Сам си назначава заместник сам да си назначи и кой да го разследва та той сам си се назначи и за ГП. Уволни всички заместници на Гешев щото били свързани с него. Пак заместника му стана главен?!!