Още обвинения за обири за момчетата след стрелбата в София

Заплашили мъж с метална тръба и му взели 55 лева
21 сеп 2023 18:00, Стела Стоянова
45
Още обвинения за обири за момчетата след стрелбата в София
Снимка БГНЕС

Софийската районна прокуратура привлече към наказателна отговорност непълнолетните момчета от стрелбата в София за трети грабеж.

На 18.09.2023 г. около 04,10 ч. на спирка на градския транспорт до мол в София, обвиняемите Г.Б. и Т.З. отнели 55 лева от мъж, като използвали за това сила.

Още по темата

Обвиняемите и още едно неустановено лице по делото наобиколили пострадалия и го заплашвали с метална тръба. Един от обвиняемите казал: „Това е обир, вади всичко по джобовете!“, след което Т.З. отнел портфейла на пострадалия.

По случая е образувано досъдебно производство.

Спрямо Г.Б. и Т.З. по това досъдебно производство не е взета мярка за неотклонение, тъй като към момента те са с най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ по обвинение за грабеж, извършен 2 часа преди описаното по-горе деяние. Очевидно обаче не са си губили времето, предвид дребните приходи, които са получили от нападенията си.

Това е третото повдигнато обвинение спрямо двамата, след като прокурор при Софийска районна прокуратура ги привлече към наказателна отговорност и за грабеж, извършен на 17.09.2023 г. Тогава те обраха момиче, като започнаха да го душат с кабла на слушалките му. Заловени са малко след кражбата от мъжа, когато охранител на мола е подал сигнал.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Неслучайно е тоя рев защо го е застрелял с личното ьи оръжие.Проверих колко струва пистолет Макаров в сайтовете за оръжие-под 400 лева е! Аз оръжие никакво нямам,но дори и бормашината ми е по скъпа!Никога не съм стрелял с пистолет,но като знам евтините инструменти какъв *** са си обяснявам защо престъпниците нямат страх от полицаите!Е,лош късмет за престъпника-тоя полицай явно е държал да работи с качествено оръжие.
38
0
 
1
 
! Отговори
българин преди 7 месеца
Прочетох много коментари по този случай.Повечето обвиняват полицая.Неслучайно Максим Ставийски след като уби един човек на място и осакати втори в затвор не е влизал .И никъде в интернет не пише кой е бил съдия по това дело!Ние ли българите сме мазохисти,какво ли друго става -не знам.Блазе им на тези дето избягаха от България! А ние дето останахме как ще живеем-не знам!
37
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Анонимен 40 --- Така е, защото от НПО-тата вече са я подучили, че има някакви възможности да издои пари за кръвнина чрез съдебно дело. И най-вероятно са й обещали те да й намерят адвокат и да му плащат. Дано чрез това дело да се покаже, че на тези НЕ им се полагат награди заради това, че са създали престъпници.
36
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Анонимен 39 - Стреснал се е етносът, майката на момчето, вместо да реве за сина си, тръгнала да обижда и заплашва със съд. На опечален човек в първите часове друго му е на главата.
35
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До 1, 10, 12, 19, 24, 26, 30, 32 - Едно не искате да приемете - ЗАКОНИТЕ ВАЖАТ ЗА ВСИЧКИ! Тошо довлече тук тази биомаса и ги разглези, сега ние трябва да се справим с рлезултатите. Все отнякъде трябва да се започне. Тази точна стрелба е добро начало и ако индийците са умни, ще разберат, че е и за тяхно добро. Защото периодите на неразумна толерантност винаги биват следвани от жестока диктатура и най-много патят онези, които са се разпасали, та чак са се забравили. Дано сега етносът да се вразуми
34
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Ученика - Защото не са извършили криминално деяние, а са излезли на протест, за който предварително са предупредили. И не крият нито лицата, нито самоличността си.
33
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Анонимен 36 - Полицаят е в правото си да стреля и след еднократно предупреждение, ако предупреденият не спре веднага. В случая са му извикали неколкократно да спре, но индиецът още от предучилищна възраст живее с мисълта, че за него законите не важат.
32
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Анонимен 32 - Като те предупреди 4-5 пъти полицай да спреш, че ще стреля - спираш. Не е длъжен сто пъти да повтаря.
31
0
 
3
 
! Отговори
Бум преди 7 месеца
Едно време са му викали "При опит за бягство" ...
30
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Такива в затвора не се оправят.Излизат по-големи бандити готови и да убиват за пари.А и защо данъкоплатците трябва да хранят гангстери.
29
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Стига въртяхте и сукахте,джuпсuтатa са си виновни спор няма,ама това не оправдава куката да ги изпозастреля и то с личното си оръжие!
28
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Всички обири от тази нощ в София ще ги припишат на тримцата. Полицай на дежурство е убил с личното си оръжие крадец... не е шега работата...
27
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До УченикаЩото не бият с метална тръба и не душат момичета докато пишат у фейсо как са е*али българки и са им взели парите ето затва.
26
15
 
1
 
! Отговори
Ученика преди 7 месеца
Това добре а полицая кига ще бъде с обвинение за умишлено убийство. Днес на *** десетки граждани НЕ ИЗПЪЛНИХА полицейско разпореждане - защо няма куршум и за тях???
25
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Такива няма смисъл да живеят. Трябваше и тримата да ги убият, а не само единият престъпник.
24
16
 
7
 
! Отговори
Ушев убиец! преди 7 месеца
В затвора доживот!
23
4
 
17
 
! Отговори
дедо ви преди 7 месеца
отдавна пиша че смъртното наказание трябва да се върне , да се отворят трудовите лагери и да се построят затвори за малолетни ! ама нали сме европейци и не било хуманно . резултата от тая хуманност е това което се случва !
22
3
 
26
 
! Отговори
стига толерантност преди 7 месеца
Стига сте ги наричали момчета! Това са престъпници! Знае ли някой как живеят в страх хората от малките населени места от такива "момчета"? Те нападат и обират и денем и нощем.
21
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Георги Илиев Митев - Във всички не, темата е за конкретен случай. Кагота са виновни е едно, в случая полицаят няма вина.
20
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Не са момчета, а престъпници и то рецидивисти. За толкова престъпления оттатък голямата вода вече щяха да са с доживотна, ако преди това не ги гръмнат.