Окончателно: Извънредната епидемична обстановка ще е до края на ноември

Пандемията от COVID-19 продължава да представлява тежка ситуация
Обновена: 23 сеп 2020 13:50 | 23 сеп 2020 10:50, Камелия Цветанова
118
Окончателно: Извънредната епидемична обстановка ще е до края на ноември
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Правителството прие решение за удължаване срока на обявената извънредна епидемична обстановка, считано от 1 октомври 2020 г. до 30 ноември 2020 г.

Пандемията от COVID-19 продължава да представлява тежка извънредна ситуация, свързана с общественото здраве в национален и световен мащаб.

Още по темата

По данни на Европейския център за превенция и контрол па заболяванията, към 19.09.2020 г. в света са регистрирани 30 540 446 потвърдени случая на COVID-19, от които 952 724 починали. От тях 2 808 711 случая или 9,2% са заболелите на територията на Европейския съюз /Европейското, икономическо пространство и Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия, с общ брой починали — 185 945.

В България към 19.09.2020 г. са съобщени 18 733 заболели и 753 починали от COVID-19. В страната продължава неблагоприятното развитие на епидемичната обстановка, обуславяща се от висока смъртност от инфекции, причинени от новия коронавирус, на фона на намаляваща заболяемост и запазване степента на болнично лечение на заболели с умерена и тежка клинична картина.

Удължаването на извънредната епидемична обстановка и прилагането на противоепидемичните мерки в страната цели намаляване въздействието на COVTD-19 върху общественото здраве и здравната система. Това е особено важно за опазване здравето и живота на лицата с повишен риск от тежко протичане на инфекциозно заболяване - възрастни, хора с хронични и онкологични заболявания и имунокомпрометирани състояния, в условия на едновременно разпространение на сезонен грип и COVID-19.


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
0
 
1
 
! Отговори
Handel преди 8 месеца
До А на басАми като има страх и извънредно положение по-лесно се краде. Елементарно.
108
1
 
11
 
! Отговори
А на бас преди 8 месеца
А на бас,че няма да е до края на ноември,ами най -рано до юли догодина? Нещо народа не се страхува-трябва да има страх,паника. Значи- затварят стадионите без публика,но околоко стадиона се събрали 5-6-10 000 души-и около стадиона вирус не може да се хване,ама на стадиона -може?!!? В училищата вирус може да има-на 70-80 дни на протести-не може!?!? Затва-да се върнат пак щаба,брифинга,Матапчийски и всяка сутрин да почнат да ни облъчват с ковчези,гробове,подготвяне на спорти зали и т.н.Страх трябва
107
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Ковидиотка"Само се питам, като твърдите че вурус няма и всичко е за пари, лекарите и медиците за пари ли умират?!"Нали! Никога в световната история не са умирали лекари. Че как ще умират тези всезнаещи бастиони на науката - та те са овладели изкуството на вечния живот с техните незаменими химични коктейли. Само коронката ги мори, защото е страшна и непозната болест.
106
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Направете я ако искате и до края на 2050-а, и без това не ви отразявам с измислените ви мерки.
105
3
 
2
 
! Отговори
Щирлиц преди 8 месеца
Сега разбрах,защо премиерът не слиза от жжипката-страх го е не от протестиращите,а от фалшивия вирус.
104
1
 
10
 
! Отговори
Феминистът преди 8 месеца
Поредният деспотизъм, затварящ огромна част от обществото, за да може някои да се чувстват сигурни. А за да може броят на несигурните да бъде по голям, се натрапва страх и чувство на вина, за проявена безотговорност. А на практика точно уплашените до истерия за живота си, заставящи другите да живеят по правилата им, проявяват в най-голяма степен личния си егоизъм спрямо обществото като цяло.
103
2
 
16
 
! Отговори
православен патриот преди 8 месеца
Докога с тия парцали ве!???? Не може да се диша вече!!!! Внимавайте в картинката !!! Ще ни радикализирате необратимо !!
102
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Как може толкова месеци протести, дискотеки и мачове, а няма съществено повишаване на броя на починалите и заразените?Егати измамата се оказа тоя вирус.
101
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Каракачанов, Борисов и Валери Симеонов са ПРЕДАТЕЛИ. Тия пускат араби, евреи и испанци в партиите си и затуй карат хората да носят АРАБСКИ маски.. НИКОЙ НЕ трябва да гласува за тия.. Пълни мошеници...Тия тримата, като искат, нека си носят маски да си скрият противните физиономии и да се задушават... Да пукват и тримата мошеници !!!
100
1
 
18
 
! Отговори
gro преди 8 месеца
Виждайки, това което става, и следвайки продължението, нормално е да продължи да Великден 2075.
99
1
 
1
 
! Отговори
selianina s karuca преди 8 месеца
До Анонимен-99 , da za tebe i ne sopa a kol i boen cuk po lesno da ti se nabie u guzo samo za teb ,gotvisa za 5meseca karantina no sled kraia na oktomvri
98
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
ТУК НЕ ТРЯБВА ОСТАВКА, ТУКА ТРЯБВА ДРЯНОВА ТОЯГА И ТО НА НА ГОЛО
97
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Че то след Ноември започват грипните ваканции тогава,та чак до пролетта. Интересно ще ми е после след като минат коледната и февруарска грипни вълни,дали ще трябва отново да обявяваме епидемия ,,с начале''?
96
0
 
5
 
! Отговори
д-р Петров преди 8 месеца
Пандемията може и да позатихне като чумата,проказата,спина и др.но ще остане завинаги сред нас...
95
14
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Не съществува "грип"Това е годишното чистене на организма от токсините. Колко са тъжни овцете които си бият ваксини ...все едно да ваксинираме жените против менструация ха-хаЗа ковидтъпнята няма да говорим, трябваше да кръстят измамата Химера или Енигма, защото никой не е виждал болен все още
94
15
 
4
 
! Отговори
анкета преди 8 месеца
Медика е:1.Добър и интелигентен човек (+)2.С вроден крeтeнизъм и пълна духовна тъпота (--)
93
1
 
19
 
! Отговори
До славянин преди 8 месеца
Ами замисли се що се казва "болница" а не "лечебница"
92
7
 
22
 
! Отговори
до медик от славянин преди 8 месеца
Абе наглец самозабравил се, от 27 години приключих с вашите ''лекарски'' услуги и оттогава са чувствам и СЪМ съществено по-добре от времето когато ги ползвах! Вие ако помогнете с нещо на някого, с десет други неща го увреждате! Колкото съм по-далеч от вас, толкова съм по-добре!
91
28
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Е, кои сме ние че да спасяваме сухи съчки! Ходете без маски, събирайте се да пиете и пушите по цял ден. Плюйте по лекарите, докато накрая не останат такива които да искат да ви лекуват. Разболейте учителите, че да не могат да ви учат чалга отрочетата дори и онлайн и управлявайте държавата с вдигнат юмрук.Явно сте от тия дето вдигат юмрук на лекари, вдигат юмруци на учителки, вдигат юмруци на жените си и възпитават децата си с юмруци!
90
4
 
19
 
! Отговори
До Анонимен 89 преди 8 месеца
Яд я било че сме спасени. Ми да вземем да се гътнем, че да ви олекне малко на забулените.