Хълмовете, за които няма да повярвате, че са истински

Пейнтед хилс се намира в Орегон и имат уникалната възможност да променят цветовите си нюанси
13 мар 2014 17:31, Мария Дуковска
1
Хълмовете, за които няма да повярвате, че са истински
Снимка: Flickr

Понякога красотата на природата може да удиви всеки човек и буквално да го остави без думи. Всъщност не едно и две са доказателствата, че природата може да сътвори чудеса, които и най-изкусният художник не може да нарисува. Пейнтед хилс или в превод на български „Боядисаните хълмове“ е уникално по рода си място.

Хълмовете са част от Националния парк Джон Дей Фосил Бедс, разположен в Уилър Каунти, щата Орегон. Характерното си име хълмовете получават заради своята неповторима окраска – те са изградени от цветни слоеве и лентови набраздявания. Всеки слой съответства на различна геоложка епоха и е образуван по времето, когато районът е бил залив на древна река.

Ярките цветове изглеждат неестествени, сякаш ръчно нарисувани. Те са образувани преди повече от 35 милиона години от слоеве вулканична пепел, изхвърлена при изригвания. С течение на времето слоевете пепел, съдържащи различни минерални вещества, започнали да се втвърдяват в отделни групи. По този начин се получили специфичните цветни слоеве, с които е известно мястото днес.

Цветовете на хълмовете могат да бъдат различни – от червен, оранжев, кехлибарен до жълт и всички техни нюанси. Цветовете се променят през деня, както и в зависимост от сезона.

Влезте в галерията на Tialoto.bg и разгледайте страхотните снимки на Боядисаните хълмове в Орегон.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: Орегонгалерияхълмове
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
prirodata e chudotvorna. jalko, che ia razrushavame.