Тръмп категоричен: Медиите са враг на народа!

Началникът на политическия му кабинет защити коментарите му
20 фев 2017 16:00, Елка Василева
71
Тръмп категоричен: Медиите са враг на народа!
Райнс Прийбъс. Снимка: архив, Reuters

Доналд Тръмп стои зад думите си, че медиите са "враг" на народа. Това заяви началникът на политическия кабинет на американския президент Райнс Прийбъс пред Си Би Ес, предаде БНР.

В подкрепа на твърдението си Прийбъс спомена цитиране на анонимни източници, които твърдят, че хора от екипа на Тръмп са разговаряли с руски тайни агенти по време на предизборната кампания.

Мисля, че проблемът, който е пред нас, е свързан с фалшиви истории. Мисля, че в някои случаи, не във всички, медиите трябва да започнат да гледат сериозно на работата си, каза Прийбъс.

Една от тиражираните в американските медии истории доведе до оставката на съветника по Национална сигурност Майкъл Флин. Флин се оттегли от поста след публикации, че е обсъждал санкциите срещу Русия още по време на мандата на президента Барак Обама.

Междувременно вчера по телевизия Ен Би Си сенаторът Джон Маккейн посочи, че оказването на натиск върху медиите е характерно за началните фази на една диктатура.

Шегувайки се с Чък Тод - водещия на предаването, Маккейн каза: "Не понасям журналистите, особено теб. Но факт е, че имаме нужда от вас. Имаме нужда от свободни медии. Жизненоважно е".

Обтегнатите отношения между пресата и Доналд Тръмп ескалираха още повече миналата седмица по време на изненадваща пресконференция, на която Тръмп отправи едни от най-сериозните си нападки срещу журналистите. По-късно в Тwitter той нарече медиите "враг на народа".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
1
 
! Отговори
Уточнение преди 7 години
До Анонимен 55Да, велика е Америка...Страна зачената в пълен грях с бруталният геноцид на 100 милионното индианско население! Явно за теб алчността, насилието и жестокостта са признак на величие! Само че звезда дето много бързо изгрява, бързо и гасне. Духовен закон, няма какво да се прави...
46
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До От 55Как да няма ораторски способности? Не си ли му чувал речите - та той стана президент именно със способността си на оратор.И по това също напомня на Хитлер. Освен другото.
45
4
 
4
 
! Отговори
Петър Папазов преди 7 години
Тръмп е куха лейка. Пошла шоу програма. Нищо няма да промени. Америка ще продължи да се стреми към диктат над Света.
44
1
 
0
 
! Отговори
П.Петров преди 7 години
"ВОЙНАТА Е МИРСВОБОДАТА Е РОБСТВОНЕВЕЖЕСТВОТО Е СИЛА"2019 по CNN, пряко от Вашингтон.
43
2
 
9
 
! Отговори
дада преди 7 години
да точно това е истината медиите почти навсякъде са платени и управляващи досега от управляващата мафия за заблуда на народа и объркването му ,фалшифициране с обръщането наопаки на всяка новина ,дори и свидетели да има ,затова четете блоговете и между редовете и сами си правете изводи
42
6
 
4
 
! Отговори
Ручани жабета преди 7 години
Тайно и полека болшевизмът се пресели в САЩ и З.Европа.Днешните *** са ъпгрейтвани за 21-ви век болшевики от руския Майдан през 1917г.Всичко което налага сега Сорос - ***,лезбийство,третополовост и многополомост ,джендърство,права на малцинства,отмяна на абортите,език на омразата.......,всичко това в Съветска Русия е прилагано на практика докато Сталин изгони Троцки и поизтрепе хазарската шайка обяздила Русия през 1917г.Тия жабета Русия ги е ручала и затова там Сорос не преде.
41
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тръмпчо си е гола вода.
40
18
 
6
 
! Отговори
Съюзници преди 7 години
Най-великият оратор е Команданте Фидел Кастро, който съсипа Куба и кубинския народ с простотиите си. Интересно, че руско-бесепарските *** се късат да хвалят Тръмп, както през 1940 г. техните комунистически предци са посрещали в България "Синеоките рицари на Хитлер, съюзника на Сталин."
39
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Същото разправяха Сталин и Мао.
38
7
 
7
 
! Отговори
до 55 преди 7 години
Е да, но такива като Тръмп там са единици, а той няма нужните ораторски способности да направи нещо. А тия лялядажии медиите изнасащи полит-пропаганда от сутрин до вечер надминаха и Бай Тошо.
37
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От има няма 10г. не гледам телевизия, ха добрутро г-н Тръмп.
36
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ВСИЧКИ МЕДИИ РАЖДАТ ФАЛШИВИ НОВИНИ
35
11
 
5
 
! Отговори
... преди 7 години
Епа на тръмпа му се иска да е като Путим ама да видим! Инак това с медиите сме го играли тука само допреди 27 години! Тогава медиите беха точно както са сега в Северна корея! Явно и тръмпа иска да е така! Да видим дали ше го одобрят това хамериканците! То голяма част от тях така или иначе са скарани с мисленето, *** той тръмпа забрани и вкарването на акъл от вън! Така, че интересно шоу ше е това! Да видим само докъде ше стигне! Да не земе да излезе извън телевизора!
34
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
това отзад ли си го извади ?искам да зная източника ти !!!43 000 ..... горките немкини че те гащите не могат да си вдигнат....Извадих го откъдето и ти извади предното. Имаш нет, търси...Жокер:Потърси и в полицейските сводки
33
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Свободни медии ДА ,но медии лъжци,внушители?Медии изживяващи се като съд,като прокурор Не!Ще им повярвам ,когато видя ,поне една да се извини за невярна информация,без обяснението,че източникът е виновен!
32
2
 
32
 
! Отговори
БАБА БУНА преди 7 години
В БЪЛГАРИЯ СЪЩО,КАКТО В АМЕРИКА,МЕДИИТЕ СА ВРАГ НА НАРОДА.БЯГАТ С ВСЯКА КАТАСТРОФА,ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ОТ ОБЩ ХАРАКТЕР,НО НЕ ВИЖДАТ ПРОБЛЕМИТЕ НА НАРОДА И НЕГОВОТО ИЗЧЕЗВАНЕ В КРЪГА ОТ КРАДЦИ,МОШЕННИЦИ И ПРЕВАТИЗАТОРИ.БРАВО НА ТРЪМП,У НАС 27 ГОДИНИ НЯМА, КОЙ, ТОВА ДА ГО КАЖЕ.А ТОЙ ГО КАЗА ВЕДНАГА.
31
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 42Медиите са враг на народа. В България партии като Герб и БСП имат значително присъствие в предизборните предавания. Колкото и да са зле хората гласуват за тях, защото са по-известни от други партии.
30
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
само за една година (2016) само в Германия има 1680 оплаквания за изнасилвания на германки от ислямски "бежанци" - пълно информационно затъмнение по въпроса....В същото време в Германия има над 43000 оплаквания за изнасилвания от "небежанци" и пак пълно мълчание.
29
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Клоунът пак греши. Медиите са негов враг, не на народа.
28
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Don't believe the main stream (fake news) media. "