Шефът на Пентагона: Терористите се държат като рок-групи!

"Ту се събират, ту се разделят" каза Джеймс Матис
31 окт 2017 07:28, Петя Славова
27
Шефът на Пентагона: Терористите се държат като рок-групи!
Джеймс Матис. Снимка: БТА

Терористичната групировка "Ислямска държава" и екстремистката мрежа "Ал Каида" се държат като рок-групи - ту се разделят, ту се събират, променят имената си. Това заяви ръководителят на Пентагона Джеймс Матис на изслушване в комисията по външни работи на Сената, посветено на използването на военна сила от САЩ зад граница, предаде ТАСС.

"Тези групировки ту се разделят, ту се събират, сменят си имената, направо като рок-групи", каза американският министър на отбраната, цитиран от БТА.

Сенаторите поискаха да разберат от Матис на какви основания той използва разрешението на Конгреса от 2001 г. за използване на военна сила. Въпросът е в това, че този документ разрешава на президента на САЩ да води военни действия срещу "Ал Каида" без да уведомява законодателите.

Членовете на комисията изразиха удивление защо Пентагонът се ръководи от даденото разрешение при воденето на бойни действия срещу "Ислямска държава", която е "скъсала всички отношения с "Ал Каида", пояснява агенцията.
Според Матис терористите се стараят да използват американските закони против самите САЩ.

Той посочи, че става дума за свързани помежду си групи. По думите му САЩ воюват с групировки, които очевидно се ръководят от едни и същи хора, намират се в един и същ район, и имат сходни идеологически принципи.


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.