Калифорния vs Тръмп – премахват ли се смъртните наказания в щата?

737 затворници получиха мораториум върху присъдата си
14 мар 2019 07:00,
19
Калифорния vs Тръмп – премахват ли се смъртните наказания в щата?
Снимка: Reuters

Губернаторът на Калифорния Гавин Нюсъм вчера обяви мораториум върху изпълнението на смъртните присъди в щата, където 737 затворници чакат в "коридора на смъртта", съобщиха Франс прес и ДПА.

Още по темата

"Смъртната присъда е несъвместима с нашите основополагащи ценности", заяви губернаторът демократ, който ръководи Калифорния от януари. "Да убиеш човек преднамерено е безнравствено. В качеството си на губернатор, няма да позволя екзекутирането на нито един човек", добави Нюсъм, дългогодишен противник на смъртното наказание.

Решението му явно не беше по вкуса на президента републиканец Доналд Тръмп, отбелязва АФП. "Губернаторът на Калифорния ще спре всички екзекуции на 737 безмилостни убийци, осъдени на смърт. Приятелите и семействата на жертвите, които продължават да са забравени, не са очаровани от това, както и аз", написа той в Туитър, цитира БТА.

В затворите в Калифорния се намират една четвърт от всички осъдени на смърт в САЩ, но последната екзекуция в щата беше изпълнена през 2006 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
1
 
! Отговори
Едо преди 5 години
САЩ,СЛЕД ВТОРАТА ГОЛЯМА ВОЙНА СА ПРЕДИЗВИКАЛИ 202 Т.Н. ЛОКАЛНИ ВОЙНИ,А В МОМЕНТА ВОДЯТ 5!НАМЕСВАТ СЕ ВЪВ ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ НА АБСОЛЮТНО ВСЯКА СТРАНА!СВЕТОВЕН ЖАНДАРМ-АГРЕСОР!!! ЗА ДА СЕ ЗАДОВОЛИ ГОЛЯМОТО ПЛЮСКАНЕ НА АМЕРИКА,СА НЕОБХОДИМИ 5 ПЛАНЕТИ ЗЕМИ!НЕ ГИ ИНТЕРЕСУВА ЕКОЛОГИЯТА-ИЗЛЯЗОХА ОТ ПАРИЖКОТО СПОРАЗУМЕНИЕ!ПРЕЗ 2014 МАСОВИЯТ УБИЕЦ НА НЕВИННИ ВИЕТНАМЦИ ДЖОН МАККЕЙН ДОЙДЕ В БЪЛГАРИЯ,ДА ЗАБРАНИ ,,ЮЖЕН ПОТОК" И ОРЕШАРСКИ СЕ *** В ГАЩИТЕ ОТ УЖАС!НЕ ОТГОВАРЯЛО НА ИНТЕРЕСИ НА САЩ!!!
13
1
 
1
 
! Отговори
Едо преди 5 години
КАКТО ЗНАЕТЕ,САЩ ИМАТ 327000000 НАСЕЛЕНИЕ,КОЕТО ПРИТЕЖАВА 500000000 ЛИЧНИ ОРЪЖИЯ,ПЪРВОКЛАСНИ СИСТЕМИ!АМЕРИКАНСКИТЕ УПРАВНИЦИ НЕ МОЖАХА ДА НАМЕРЯТ ПОЛИТИЧЕСКА ВОЛЯ,ДА ЗАБРАНЯТ СВОБОДНАТА ПРОДАЖБА НА ОРЪЖИЕ,ЗАЩОТО СА ,,ИЗБРАНИ" С ПАРИТЕ НА ЕДРИТЕ КАПИТАЛИСТИ, ПРОИЗВОДИТЕЛИ НА ОРЪЖИЕ!ГОДИШНО В ТАЗИ ,,СВОБОДНА" СТРАНА СТАВАТ ОКОЛО 30000 УБИЙСТВА НА НЕВИННИ ХОРА ПРИ ШОКИРАЩИ ОБСТОЯТВЛСТВА! ОТ ДРУГА СТРАНА,САЩ ЕДИНСТВЕНИ ДОСЕГА ИЗПОЛЗВАХА АТОМНО ОРЪЖИЕ СРЕЩУ МИРНИ ГРАЖДАНИ!
12
1
 
4
 
! Отговори
Snorky преди 5 години
До 12Щом твърдиш, че американците са агресивни хабер си нямаш, приятел. Доста злоба и агресия има в думите ти, а в Америка най-употребяваните думи са извинете, моля и благодаря. За разлика от тях тия думи ти не ги знаеш.
11
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нищо, нека да е така! Нека по техните улици да шетат колкото е възможно повече психопати, и убийци. Това решение за премахване на смъртното наказание ще насърчи нови престъпници. Ще се избиват денонощно .Те са достатъчно агресивно общество.
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ДО 8Така е, посипвам си главата с пепел :)
9
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Смъртната присъда е несъвместима с нашите основополагащи ценности", заяви губернаторът демократ, който ръководи Калифорния от януари."Да го изтърсиш това след 3 века изпълняване на смъртни присъди е меко казано смешно.
8
0
 
6
 
! Отговори
ДО 8 преди 5 години
Забрави индианците !
7
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Да убиеш човек преднамерено е безнравствено."Това да го каже на японците, виетнамците, корейците, сомалииците, сърбите, афганистанците, иракчаните, сирииците ... И да върне избитите безнравствено!
6
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нима на педофилите, серийните убиций, изнасилвачите трябва да се дава втори шанс?да допуснем че това да се педофил - и да изнасилиш и отнемеш живота на едно дете - е болестно състояние - що чиниш в затвора. доживот в една бяла стая, с инжекции и ледени душове. А един убиец като Андреа Чекатил ще живее още 50 години и ще се подиграва на роднините на жертвите? Ако у нас се въведе смъртно наказание, много бързо ще спадне битовата престъпност.
5
15
 
15
 
! Отговори
Не! преди 5 години
Човешкото съзнание трябва да отхвърли убийството във всяка негова форма. Не като милост за престъпниците, а заради собственото си спасение.
4
6
 
20
 
! Отговори
ужас преди 5 години
Тези мерикани са още в каменната ера ,могат само дадишат прахта на Русия в ресор човешки права!
3
5
 
30
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Демократите както винаги залагат на афротата,латиносите и цялата останала престъпна пап.лач за изборите.То направо като у нас....
2
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е,нормално.Калифорния е пълна с чернилkи ,наркомани и демократи.Смъртното наказание се изпълнява с 10-20 год закъснение
1
7
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много прогресивни тия американци бе, 30г след Европа щели да отменят см наказание. Че и победа било над Тръмп, господи, Тръмп ще ги шиба на изборите пак