Бригади към САЩ ще има, САЩ отлагат началото на програмата с 13 дни

Очакваха се първите студенти към 1 май, сега ще заминат към 13-и
1 апр 2020 07:10,
170
Бригади към САЩ ще има, САЩ отлагат началото на програмата с 13 дни
Снимка: Pixabay

Студентски бригади в САЩ ще има въпреки изказването на ген. Мутафчийски, че нашите студенти не се готвят да пътуват никъде. Това казаха от Асоциацията на агенциите за международен културен обмен. Програмата се регулира от Държавния департамент на САЩ и към настоящия момент не е спряна. Засега преки откази вследствие от изказването на ген. Мутачийски няма, предава БНТ.

Студентите изпаднаха в смут незабавно след изказването на ген. Мутафчийски, въпреки че беше почивен ден започнаха да звънят по телефоните, да изпращат имейли с въпроси дали това, което каза ген. Мутафчийски е вярно, ние ги успокоихме. Вярно е, че би трябвало да бъде информирано населението, но нека това да става само за реални и актуални мерки, които са в действие, каза Светлан Данев, собственик на агенция.

Още по темата

Програмата се регулира от Държавния департамент на САЩ и наистина нейният старт е отложен с 13 дни. Сега тя ще започне на 13 май. Обикновено обаче повечето ни студенти пътуват през юни.

На този етап поне от тяхна гледна точка като държава, която би приела нашите студенти за лятото, те не са казвали нищо, което да отменя програмата и да ги спира да пътуват. Става дума за един период, който е след обявеното извънредно положение, което привършва поне към момента на 13 април, така че всички се надяваме и очакваме ситуацията не само в България, но и в целия свят да се нормализира след този период, коментира Станимир Найденов, мениджър по програмата.

Очаква се около 6 000 български студенти да участват в бригадите. Обикновено те се включват в сезонния бизнес- магазини, хотели, национални паркове, работят дори в Аляска. За жалост, по различни причини включително и коронавирус, има и такива, които вече са се отказали.

Поне към момента успяха да запазят спокойствие нашите клиенти... Засега преки откази вследствие от изказването на ген. Мутафчийски няма, добави той.

Хората, които се занимават с този бизнес казват още, че след края на бригадите в САЩ чрез спечелените пари студентите внасят 100 млн. лева в икономиката ни. Средства, които сега ще бъдат особено важни за малкия бизнес - кафенета, заведения за бързо хранене, фризьорски салони.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
0
 
5
 
! Отговори
До 130 преди 4 години
Неистовата ти омраза към президента го включи и към това безумие.Ти си същия,като този,който организира това опасно пътуване.
115
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Според безумните обяснения на ангажирания с програмата господин,студентите щели да заработят около 8000 $,-1500 за пътуване и др.разходи,които после щели да ги налеят в бизнеса-кафенета и ресторанти.Ако това е нормално поведение,не знам кое е ненормално.Вероятно този човек няма деца и единствената му мисъл е как да спечели пари,излагайки на риск 6000 български деца.
114
23
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Айде всички американофили на бригада в кoчината ФАЩ с еднопосочен билет да мият чинии и да сменят памперси на дебели американци с бонус коронка.
113
7
 
6
 
! Отговори
Факт преди 4 години
Днес един комсомолски деятел уверено тръбеше, че студентските бригади за Америка щели да се състоят ???? Тоя червен де.бил е от същия сой като прецедента - еднакво нагли и безмозъчни ! Нали Америка си е затворила границите, или специално ще ги отвори за комсомолци от България ?
112
16
 
3
 
! Отговори
ivailo преди 4 години
Естествено , че ще отидат студентите... Що да не изкарат 6-7 хиляди долара за 3-4 месеца ? "Загрижените " мишоци за здравето на дечицата да си вегетират у дома.
111
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега българският бизнес трябва да се намеси.Нали ви трябват образовани хора?Дайте шанс на студентите да се докажат и им платете подобаващо.Този стаж ще им бъде от полза,а вие може да си осигурите бъдещи специалисти.Не изпускайте тази възможност.
110
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На САЩ им трябват слуги,особено в този момент,когато трудно ще намерят свои хора за кърската работа.Трябва да нямаш 2 грама мозък в главата си,за да изпратиш детето си на този риск.
109
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Един безотговорен тип(явно организатор на програмата) тази сутрин по БТВ каза,че 6000 студенти ще заминат за САЩ.Кой е този родител,който ще рискува живота на детето си за няколко хиляди долара?
108
5
 
20
 
! Отговори
смешко преди 4 години
Ама кво толкоз се занимавате с таз Irenaira 1. Тя е една проста, нереализирала се жена. Щом е решила да изложи детето си на риск, проблемът си е неин. Разумните, мислещи хора са си направили сметката. Моментът не е подходящ за експерименти. Гади ми се от такива "родители", да прави квото й диктува акъла (ако има). Очевидно изобщо няма представа как протичат студентските бригади в САЩ и си мисли, че тва е "голямото добрутро". Ако дъщеря й беше толкоз способна, щеше да намери реализация и тук.
107
3
 
11
 
! Отговори
Генерала преди 4 години
Хиляди студенти няма да ходят никъде!А управителите на фирмите посредници ще бъдат съдени за спекула и ще бъдат карантинирани за няколко години на топло!!
106
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До *** на 3 моретаС близо 200 000 заразени до момента и по над 20 000 нови случая на ден смяташ ли, че им достигат болниците?
105
1
 
5
 
! Отговори
ДО ИРЕНА преди 4 години
"Белият дом прогнозира, че жертвите на коронавируса в САЩ ще бъдат между 100 000 и 240 000, ако се спазват сегашните указания за социално дистанциране, предаде Асошиейтед прес." Това е откъс от публикация в наш новинарски сайт. Дано ви отрезви!
104
3
 
9
 
! Отговори
Колко си прав преди 4 години
До Гост Даже не си даваш сметка колко си прав. САЩ станаха клоаката на вируса,а за Коми на 99% е сигурно,че няма точно този вирус. Парите по Тошово време от Коми бяха по-големи от тези на студентите от САЩ,защото хората с тия пари с купиха жилища и коли.
103
2
 
17
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 4 години
Моля нервните да запазят спокойствие. Бригадите за слугуване в САЩ непременно ще бъдат отменени поне за ТАЗИ година. Пандемията в САЩ се разраства и не са в състояние да я овладеят. Въпрос на време е, кога държавния департамент ще излезе със забраната за пътуване. Младежи не се ядосвайте, ами се настройте за догодина.
102
0
 
11
 
! Отговори
Шест хиляди преди 4 години
Като се върнат ШЕСТ ХИЛЯДИ, леглова база имаме ли и задължителна карантина под охрана?Питам за Протокола, или ще си влачим карантината до 2039 г.Защото в момента CNN излъчва доста неприятни кадри от САЩ, не достигат: апаратура, медици, медикаменти, болници, морги.Дали САЩ няма да лекуват първо САЩ гражданите с високи осигуровки?И кое е по-важното, здравето на тези млади хора или парите.После какво правим с невзетите изпити, ще молят за 3-ка преподавателите?
101
2
 
14
 
! Отговори
анубис преди 4 години
Госпожо, вие видимо страдате много, че има опасност дъщеря ви да не замине на бригада в САЩ. Даже в мъката си стигате дотам да наричате хората "***, завистници и др.", и то защото изтъкват абсолютно валидни аргументи против всякакво пътуване до САЩ, камо ли за бригада. Предлагам ви да се овладеете, вие сте майката, а не детето. И да престанете да сеете скръб и обиди наоколо. В живота има далеч по-големи ценности от бригадата в САЩ. Например здравето!
100
2
 
9
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
1 вариант забранява се заминаването2 вариант заминават и остават там стига ни вече тази зараза от чужбинасъщото важи и за българите заминали за австрия да гледат старците
99
1
 
5
 
! Отговори
Д-р Исня преди 4 години
Ще има бригади и студентите ще пътуват по примера на африканските мигранти - с надуваеми лодки, а до Атлантика - пеша. Връщането става по два начина: оцелелите със самолет, ако е свършило извънредното положение, а всички останали в буркан.
98
25
 
16
 
! Отговори
отговор преди 4 години
До АзАбе човек, с кой акъл ги пишеш тия работи! Понеже ходил на бригада в САЩ, после бил успешен! Това е... нескопосано умозаключение. На бригада там се ходи или от бедност, или за да емигрираш, или от нямане какво друго да правиш!
97
0
 
9
 
! Отговори
G преди 4 години
Ако студентите все пак заминат, то няма да има достатъчно работа за тях :( Много хора от обслужващият сектор в САЩ вече загубиха работата си... Дано се възвърнат вложените средства и се върнат здрави!