Facebook премахна фалшиви акаунти на руските служби

Ще има ли намеса на изборите в САЩ?
25 сеп 2020 08:28, Нели Христова
21
Facebook премахна фалшиви акаунти на руските служби
Снимка: БГНЕС

Интернет компанията Facebooк заяви, че е премахнала три мрежи от фалшиви профили, които биха могли да са използвани от руските разузнавателни служби за разгласяване на придобити чрез хакерство документи с цел да бъде нарушено нормалното протичане на предстоящите избори в САЩ, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Facebooк каза, че профилите, премахнати заради използване на фалшиви самоличности и други видове "координирано неавтентично поведение", са били свързани с руското разузнаване и хора, имащи връзка с организация в Санкт Петербург, обвинявана от американските власти, че е извършвала дейности с цел оказване на влияние върху президентските избори в САЩ през 2016 г.

Facebooк заяви, че мрежите са включвали неголям брой профили в нейния уебсайт и в уебсайта за споделяне на снимки Инстаграм. Те са имали общо около 97 000 последователи.

Отчасти те са били насочена към аудитории във Великобритания и САЩ, но основната им дейност е била съсредоточена върху страни в Близкия изток и съседи на Русия, включително Сирия, Турция, Украйна и Беларус.

Социалната мрежа Twitter каза, че е работила с Facebooк за откриването и премахването на 350 профила, управлявани от организации, свързани с държавните структури в Русия.


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
3
 
3
 
! Отговори
A преди 1 месец
"разгласяване на придобити чрез хакерство документи с цел да бъде нарушено нормалното протичане на предстоящите избори в САЩ" може да се прави само от английски, американски, израелски и др. п. служби. Другото е подсъдемо по законите на световната демокрация.
20
1
 
4
 
! Отговори
Баи преди 1 месец
Тои и феиса е едно джендарско менте - виждали сте какво представлява основателя му
19
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Поредните глупости на пропагандата.
Интересно, как разбраха, че са фалшиви и на руските служби?
Сигурно руските служби ежемесечно докладват на фоцата какви нови акаунти създават?
Това е тколкова вярно, колкото "намесата на Русия за избора на Трамп"
Скъсаха се да търсят доказателства, сто скандала станаха и нищо.
Невъзможно е да намериш черна котка в тъмна стая, особено като я няма котката.
18
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За съжаление на някой българи, за фейсбук филтъра дали акаунта е на руските служби е дали се пише на кирилица, така че нормално е и българските акаунти които пишат на кирилица да попадне в списъка, но фейсбук като им се обадите, че сте българи ви възстановяват акаунта. Все пак са приятелки настроени към българите, въпреки че ползват и те кирилица.
17
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
онлайн мафията отново цензурира различно мислещи
16
1
 
4
 
! Отговори
Патриот преди 1 месец
тия нонормални пак с техните "фалшиви" профили !Американската анти-руска пропаганда е странно нещо,хем твурдят ,че Русия е слаба и не може нищо да им направи хем същевременно им хаква изборите ,чрез фейса ,последно на кое искате да вярвам :)?
15
1
 
9
 
! Отговори
Додо преди 1 месец
Първо на първо, каква е дефиницията на “фалшив профил”?! Фейса бива институционализиран до ниво паспортна служба ли? Какъв процент от информацията в един профил го прави фалшив? 99% от кифлите, които пишат в абаутът си “from Sofia, Bulgaria” са раждани на повече от 150 км от София, а някои и на повече от 300. Това прави ли профилите им “фалшиви”, защото съдържат фалшива информация. Тъпо...
14
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
С други думи руснаците ги наритват навсякъде и отвсякъде и това е добре.
Дори в България, можете ли да повярвате.
13
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако продължават така тефтерсуратя хептем ще осиротее. 70% от профилите са флашливи или се управляват от ботовете или никой не ги ползва. Всъщност фейсбук е минало. Подобно на Нокия 2010г.
12
2
 
10
 
! Отговори
Додо преди 1 месец
Нема да се плашункате, пишете един про-Тръмп пост във Фейса и неолибералните марксисти -хазари ви обявяват за руски трол и ви трият акаунта. ДемУкрация по хазарски! Който не му харесва е антисемит!
11
1
 
5
 
! Отговори
aaa преди 1 месец
малииии, майкооооо, лелеееееее - идиотия до шия
10
1
 
5
 
! Отговори
Боби преди 1 месец
"фалшиви самоличности и други видове "координирано неавтентично поведение"

Аз имам профил в Фейсбук от години. Ползвам гхо реално само за да се индентифицирам в разни безделушки флаш игри. По голямата част от профила ми е или празна или меко казано неточна. Направено е нарочно. Това фалшива самоличност ли е? Или Координирано неавтентично поведение?

Ей УМНИЦИ Акаунтите за "Влияние на изборите" няма да се съдадат сега а непосредствено преди Туровете по Щати на претендентите и то САЩ Акаунти.
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кфо и туи фацибок?
8
1
 
7
 
! Отговори
Дончо Тръмпов преди 1 месец
Блянове от синагогата....
7
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
... биха могли...
Спекулации от 4-ти километър. Важното е да се вдига плюене до небето.
Параноята параноясва.
6
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Супер. Да видим кой ще им е виновен след като техния човек пак не спечели.
5
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Facebooк заяви, че е премахнала три мрежи от фалшиви профили, които биха могли да са използвани от руските разузнавателни служби за разгласяване на придобити чрез хакерство документи с цел да бъде нарушено нормалното протичане на предстоящите избори в САЩ"

Хахахахха параноята яко тресе дебелогъзите световни терористи.
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тцъ тцъ тцъ Фацето му знае сичкутуту му за руското разузнаване...
3
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
'три мрежи от фалшиви профили, които биха могли да са използвани от руските разузнавателни служби за разгласяване на придобити чрез хакерство документи с цел да бъде нарушено нормалното протичане на предстоящите избори'

дяволът е в детайлите
2
3
 
5
 
! Отговори
KAG2020 преди 1 месец
либерастите акат тухли в момента