Тръмп - противникът на абортите беше излекуван благодарение на тях

За чудодейното лекарство са използвани клетки, добити от човешки ембриони
Обновена: 11 окт 2020 14:30 | 11 окт 2020 12:10, Камелия Цветанова
84
Тръмп - противникът на абортите беше излекуван благодарение на тях
Снимка: БГНЕС

Когато състоянието на американския президент се влоши след заразяването с коронавирус, лекарите му предписаха медикамент от антитела. За изненада на всички, средството подейства изключително бързо и само след няколко дни Тръмп се върна на работа в Белия дом. Самият той определи медикамента като "божия благословия", а успешното лечение нарече "божие чудо".

Още по темата

Чисто политически това е проява на лицемерие, тъй като Тръмп и неговата администрация, като отявлени противници на абортите, направиха много за ограничаването на точно тези научни методи, пише Дойче веле.

През 2019 година по нареждане на Тръмп бяха съкратени държавните субсидии за здравните власти, в това число за изследванията с тъкани от човешки зародиши след аборт. Последните са част от усилията в борбата срещу СПИН и раковите заболявания. В здравното министерство беше създадена нова комисия, в която участват и много противници на абортите. Дотук тя е отхвърлила 13 от общо 14 постъпили в нея искания за подобни изследвания.  

През януари 2020 по време на събитие на противниците на абортите Тръмп заяви: "Неродените деца никога не са имали по-силен защитник в Белия дом". И още: всяко дете е "свят и ценен дар от Бога".

За производството на медикамента REGN-CoV2 не се използва тъкан от човешки клетки, а от яйчниците на хамстер – тъй наречените CHO-клетки. При тестването на действието на тези антитела обаче са използвани клетъчни култури от тъкан на човешки ембрион. И по-специално, става въпрос за тъкан от бъбрек на човешки зародиш след аборт, извършен в Нидерландия през 70-те години.

Тези клетки, чието научно название е HEK 293T, оттогава редовно се използват в лаборатории в целия свят. Също и американската фирма Regeneron е използвала въпросните HEK 293T-клетки за производството на тъй наречените вирусни псевдочастици. Това са вирусоподобни структури, съдържащи спайк протеина на смъртоносния коронавирус SARS CoV-2. Само по този начин е била възможно да се установи колко ефективно въпросните антитела атакуват вируса.

Незнание или лицемерие?

Сегашният дебат около медикамента, използващ антитела, насочи вниманието – не само в САЩ - към една област на медицинските изследвания, в която често се използват клетки, извличани от тъкан от абортирал плод, например при разработването на нови ваксини. Включително Regeneron не отрича това. Но понеже въпросните HEK 293T-клетки са взети толкова отдавна, а сега се използват такива, добити в лаборатория, те не можело да бъдат смятани за "човешки". "Зависи от тълкуванието", заяви по този повод говорителката на американския концерн Александра Бауи. "Използваните от нас днес 293Т-клетки не могат да бъдат смятани за тъкан от зародиш и като цяло ние не използваме ембрионална тъкан", увери тя.


84
Още от САЩ
Опечалени: Тръмп се подигра със смъртта на близките ни
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен

"Демократите искат да разрешат аборти в деветия месец"

В някои щати това вече е разрешено. А в калифорния намалят наказанията за педофилия.
Либеарлни ценности.
73
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Кромид-19

Най-голямата измам ис остава лолокоста.
72
2
 
5
 
! Отговори
Ха!!!!! преди 1 седмица
Оппаа, пак лъжи и инсинуации от Дойче Веле.
Тръмп никога не е бил против абортите като цяло.
Бил е само против това да се плащат от данъкоплатците и да се криминализират късните аборти - особено убийствата на родени вече деца.

Впрочем лечението на Тръмп е извършено чрез плазма , която всеки може да дари.
И за лечние и за опити!
Това че някои са правили опити с ембриони- няма никаква връзка.
71
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Туй е като за флегматици на коит антителата се задействат мудно как заспали при среща с чужди тела за разпознаване въпреки,че са като чипирани по конфигурация и състав на входа за които се подава информация за задействане срещу него тяло за набиране на необходимите съставки за образуване по състав антитяло произтичащо по образуване от наличността на необходимите съставки от имунната банка разполагаща с тях за реорганизиране и отреагирване към тялото появило се,а за холастици процеса е по-бърз.
70
1
 
3
 
! Отговори
мхм преди 1 седмица
това е от онзи наркотик който се извлича от адреналина на малки деца, същия който убиеца на милен цветков е употребил
69
1
 
9
 
! Отговори
Каса Нова USA преди 1 седмица
До Додо

Апропо, освен, че е пропаганда, тази дезинформация на Дойче Веле е и 100% лъжа, бидейки на Тръмп му е вливана 100% синтетична плазма. Просто се опитват от дерета вода да докарат, за да ни убедят, че аборта е хуманно дело.
68
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Можеш ли да си представиш! Плащаш да аборт, а те продават зародиша за пари! Вместо да те компенсират за загубата ти си плащаш... Лекарите са такава мафия, че повече не може и да бъде... Кой знае какво вземат при аутопсиите за да го продадат...
67
3
 
6
 
! Отговори
Trump преди 1 седмица
Няма да се плашите , Тръмпи оздраве и ще ви разкаже играта на всичките :)))) Идеите на маркузе и калегри отиват в кaнaла.
66
0
 
8
 
! Отговори
Soros преди 1 седмица
100% от българите вярват повече на Баба Ванга отколкото на натрапвания от мутренските медии. Сороските медии са полудели. Тръмп явно води в проучванията,и тези съскат злобно глупости всеки ден по негов адрес. dnes.bg спрете да публикуате тези нелепи писания за Тръмп. Пълна тъпотия.
65
1
 
9
 
! Отговори
Додо преди 1 седмица
До Киро Х:

Според Камелия излиза, че Доналд Тръмп е един неблагодарник, който вместо да направи чрез президентски указ абортите задължителни, той моля ти се е техен “противник”! Цъ цъ цъ, как не го е срам да се отнася така към това благородно, богоугодно и най-вече хуманно дело - убийството на бебета.
64
0
 
11
 
! Отговори
Киро Х преди 1 седмица
И какво сега излиза, Камелия Цветанова, че абортите са хуманно дело, спасяващо човешкия живот, така ли??
63
0
 
13
 
! Отговори
Додо преди 1 седмица
“пише Дойче веле.”
=================

Тази фраза е достатъчна за всеки нормален човек да знае, че иде реч не за новина, а за най-долнa *** пропаганда, бидейки Дойче Веле от години вече не е новинарска агенция, а пропагандно-агитационен портал на неолибералните неомарксисти - сатанисти. И във тази си пропагандна дезинформация правят промоция и глорификация на убийства на неродени бебета... което всъщност представлява аборта.
62
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Благодарение на спонтанен аборт или благодарение на умишлен аборт е бил излекуван? Защото той е противник само на умишлените.
61
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ДОНАЛД ТРЪМП-СМАЧКАЙ И УНИЩОЖИ ДО КРАК ЮДО-МАСОНСКАТА ПЕДОФИЛСКА , САТАНИСТКА И ГЛОБАЛИСТКА МАФИЯ !
60
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
...-рептилсия сатанистки (елит) всячески се стреми да намали човешката популация на земята.То не беше насърчаване и пропаганда на хомосексуализма и джендъризма ,то не беше използване на лекатства и ваксини водещи до стерелитет о сега тая поръчкова статия,че видите ли понеже тръ67мп опроверга лъжата коронавириус с бързото си оздравяване то било благодарение на (абортите)
59
2
 
9
 
! Отговори
V преди 1 седмица
Да, убиваш един за да живее друг! Това си е чист цинизъм и фашизъм. Не може, не е морално. Човека има даден живот и безсмъртна душа. А за тия, които не искат дете да помислят, искат ли да останат с тази жена/мъж, а не да ходят като разпрани да трупат бройки прелюбодействайки и после да правят друг още по - голям грях.
58
1
 
11
 
! Отговори
Християнин преди 1 седмица
покайте се Грешници!
57
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Какво иска да ни каже собствено тази статия и този "журналист"? Да насърчаваме абортите, щото видите ли използваме недоносените ембриони за лекарства? Абе то бива цинизъм ама айде малко мярка да имате! А? Ами правилно е против абортите. Добре е преди да си легнеш с някой и да правиш секс да знаеш какшо правиш!!! Това е пътя! Иначе поемаш отговорност и последствията!!! Мислете винаги и поемайте отговорност означава да си против абортите!!! Признавам - има хора на които им е трудно да осъзнават!
56
4
 
5
 
! Отговори
до 56 преди 1 седмица
ще стане ПървоКласна!!
55
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ако спрете да крадете новините на Дойче Веле какво ли ще стане с третокачествената ви Медия