Байдън: Ще съм президент, който не разделя, а обединява

„Нека тази свирепа ера на демонизиране в Америка започне да приключва“
8 ное 2020 06:56, Елка Василева
128
Байдън: Ще съм президент, който не разделя, а обединява
Снимка: БГНЕС

Избраният за 46-и президент на Съединените американски щати демократът Джо Байдън произнесе първата си реч като победител в президентските избори. Той говори пред свои привърженици в Уилмингтън в щата Делауер.

"Обещавам да бъда президент, който се стреми не да разделя, а да обединява, който не вижда сини щати и червени щати, а вижда само Съединени щати. Аз се стремях да получа този пост, за да възстановя душата на Америка, за да възстановя гръбнака на тази нация - средната класа, и да направя Америка отново уважавана по целия свят", заяви Байдън.

Байдън определи победата си над настоящия държавен глава Доналд Тръмп като "убедителна". Като отбеляза разочарованието на поддръжниците на Тръмп, той добави: "Те не са наши врагове. Те са американци". Байдън подчерта, че американският народ иска демократите и републиканците са си сътрудничат.

Още по темата

"Нека тази свирепа ера на демонизиране в Америка да започне да приключва, тук и сега. Отказът на републиканци и демократи да си сътрудничат едни с други не е някаква тайнствена сила, отвъд нашия контрол, това е решение, избор, който ние правим. И ако можем да решим да не си сътрудничим, тогава можем да решим да си сътрудничим", заяви Байдън, цитиран от БНР.

Джо Байдън обяви също, че още в понеделник ще определи група от изтъкнати учени, които да са част от екипа му за борба срещу коронавируса. Коментатори определят това изявление като знак, че новоизбраният президент възнамерява от самото начало да заяви като свой приоритет справянето с пандемията.

Преди Байдън говори новоизбраната за вицепрезидент Камала Харис, която ще стане жената, заемаща най-висок ранг в американската история. Тя заяви, че избирателите са донесли "нов ден за Америка."

Съобщението за изборната победа на Байдън беше съпроводено с масови празненства в столицата Вашингтон и в други градове като Филаделфия и Ню Йорк. В други градове пък привърженици на настоящия държавен глава Доналд Тръмп демонстрираха под възгласи, че демократите са извършили изборни измами, отбелязва ДПА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
0
 
2
 
! Отговори
Това каза преди 3 години
Бай Дрън-дрън !
97
0
 
3
 
! Отговори
Истината преди 3 години
Точно неговите съпартийци и техните поддръжници наложиха "тази свирепа ера на демонизиране в Америка" , като не признаха народния вот преди четири години , и започнаха една м р ъ с н и ш к а война срещу демократично и легитимно избрания си президент, придружена от организирани масови безредици, манипулации на общественото мнение чрез техните медии, и други непочтени "удари под кръста" ! Това ли са демократите на Америка ???! Аз по-скоро бих ги назовал анти-демократи и тоталитаристи !
96
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ти глей да не отидеш във вечнозелените поля преди да ти е изтекъл мандата и да не почнеш да преставяш сина ти като възкръсналия ти баща че ти е много високо ЕГН-то деменцио
95
0
 
1
 
! Отговори
БАЙДЪН преди 3 години
ЩЯХ ДА БЪДЕ ПРЕЗИДЕНТ...
94
1
 
7
 
! Отговори
Кутията на Пандора преди 3 години
Дали учените, които ще извади на преден план Джо Байдън, са именно тези съвременни опенхаймеровци, които създадоха COVID-19 с една-единствена цел - да не допуснат преизбирането на Доналд Тръмп като президент на САЩ за нов 4-годишен срок? Дали са тези, които не само създадоха, но и разпространиха COVID-19 едва ли не по цял свят, за да бъде прикрита основната цел на тази "акция"? Дали ще съумеят наистина да спрат разпространението на вируса, както вероятно са обещавали на поръчителите на акцията?
93
0
 
6
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 3 години
Ти гледай да си изкараш мандата прадядо, да не го изкара Камилата, както са замислили баш кукловодите. Чак тогава евентуално ще можеш да станеш такъв президент, а не онакъв.
92
0
 
8
 
! Отговори
МаоЗД преди 3 години
Поздрави на новия комунизъм в Америка!
91
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
САМО АКО СПЕЧЕЛИШ
90
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма да се очудя, ако се окаже, че Сорос е пуснал ковид заради изборите в САЩ, за да може да направят врътката с гласовете по пощата. Защото, ако животът беше нормален нямаже да има причини нито за гласуване по пощата, нито за "изолация" на изборните комисии, нито за другите далавери, чрез които откраднаха изборите.
89
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лозунгът му е фалшив както е фалшива победа му! Сега САЩ е по-разединена от всякога! Не може да обединиш като вземаш от хората,които работят и влагат в изграждане на обществото,за да дадеш на търтеите и дегенератите! Всяко общество има гръбнак на който се крепи ,а това е работещата класа,но точно тя ще е ощетена от такова управление!
88
0
 
7
 
! Отговори
Валерия преди 3 години
Ако не цениш това, КОЕТО ПОЛУЧАВАШ, ще получиш онова, КОЕТО НЕ ЦЕНИШ!!! Импийчмънт и какво ли не кроеха эа Тръмп!!! Сега да духате супата!!!
87
0
 
7
 
! Отговори
Бай Издън преди 3 години
Венсеремос, партайгеноссен, ***-мендър революцията и раздаването на привилегии на неработещите и неразможаващите се ще продължи до пълното изчезване на човечеството!
86
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво обединяване с тези фалшифицирани избори в стил Сталин? Печели, този който брои. Отнякъде изсипа фалшиви гласове по пощата и победи с измама. Победата на Байдън не е по-различна от тези на Путин, Ердоган или Лукашенко. Света отива на зле щом избори бяха фалшифицирани в уж най-голямата демокрация.
85
0
 
10
 
! Отговори
Бай Дън Сяо Пин преди 3 години
Алооооо,молим Китайската Комунистическа партия,след "победата" на кандидата на партия "Алцхаймер",да си оттегли вируса, поради изпълнени партийни(икономически) задачи.Нека ККП да наложи нов лозунг:"Ментетата решавят всичко"-от менте продукция, завлядяла света, до менте бюлетини!Накрая, поздрави от братския БГ народ:- Всеки бай е с 35 годишен мандат, нека и на 112 пак си Президент и те поздрави нашия Бой, Бой Ко Борисов!!!
84
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Malii pyk kollko biuletini i pisma ot Kitai celi konteineri Ima gi v tubata
83
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тръмп още не е загубил. Съдиите трябва да кажат.
82
4
 
5
 
! Отговори
Да допълня... преди 3 години
Дано не е като нашия обединител.
81
3
 
28
 
! Отговори
Китайски лакей преди 3 години
Браво, комунизмът победи и в Америка!
80
23
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
все едно слушам румен радев
79
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И ХАРИ ЩЕШЕ ДА Е КРАЛ АМА...