Джил Байдън - от преподавател по английски до първа дама на САЩ

Тя е най-ценният съветник в кариерата на съпруга си
33

От преподавател до първа дама на САЩ – Джил Байдън, съпругата на новоизбрания президент на САЩ, ще е новата стопанка на Белия дом. Повече от 40 години тя стои зад съпруга си и е най-ценният съветник в кариерата му. Ще разчупи ли обаче стереотипите за първа дама на САЩ и коя е Джил Байдън?

Прекарала няколко десетилетия в класната стая, Джил Байдън е доказан преподавател и професор по английски език. Споделя, че професията за нея е призвание. И точно от класната стая, където преминава голяма част от живота ѝ, Джил направи обръщение към нацията, след като съпругът ѝ беше официално обявен за кандидат за президент.

Още по темата
"Никога не съм си представяла, че на 26 години ще се питам: Как спасяваш едно разбито семейство. Отговорът е същият като този как се спасява една разбита нация - с любов и разбиране. Ние просто се нуждаем от лидерство, достойно за нас, честно ръководство, за да се възстановим от тази пандемия и да сме подготвени за всичко друго, което следва", каза Джил Байдън.

Двамата се женят през 1977 година, пет години след като Джо преживява ужасна трагедия – съпругата и дъщеря му загиват в автомобилна катастрофа. Джил помага на самотния баща да отгледа синовете си. Джил и Джо имат една дъщеря – Ашли. Според близки до двойката мнението на Джил има най-голяма тежест за Джо не само в личния живот, но и в политическия. Oпора му е в трудните моменти. И го подкрепя безусловно.

Сега Джил Байдън започва нова отговорна задача – на първа дама. Но иска да запази работата си на преподавател. Според експерти, жените до президентите на САЩ никога не са имали право да съчетават толкова много неща наведнъж. Дали Джил Байдън обаче ще успее да разчупи тези стереотипи, тепърва предстои да разберем. Очаква се да продължи някои от проектите си, които е започнала с Мишел Обама още през 2011 година, като подкрепянето на военни семейства. И ще се фокусира върху въпросите за образованието в страната.

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Америка си е Америка у нас Надежда Михайлова от преводачка стана мин. на външните работи само.
22
1
 
3
 
! Отговори
Американ преди 3 години
Айде почнаха дитирамбите за този задремал дрътляк, ама не вземат да кажат повече за корупционните сделки в които е замесен...Тия ще ги търсиме в чуждестранната( не еврохейска или американска ) преса.
21
2
 
3
 
! Отговори
гняс.бг преди 3 години
Уровливи гня..сажии, тая фъш..кия не е първа дама на САЩ, оли./гофрени недъ..гави. В момента изку..фелия педофил не е спечелил нищо. НЯМА НИТО ЕДИН ЩАТ, който да е излъчил победител в изборите. СНН не може да избере президента, ***..отчета мало..умни. Айде сега, яжте шурошките ***, мама ви изедническа дае..ба, да се пържите в ада, гнусни продажни изчадия!
20
0
 
7
 
! Отговори
Додо преди 3 години
Това послушните на глобалисткия кабал медии няма да ви кажат, но Джил Биден е не по-малък бokлyк от Джо Биден. Тя е била семейна, когато се е запознала с него, който по причини, че има нулев морал се е залюбил с нея. Тъкмо е бил избран за сенатор. Заради него си е зарязала мъжа и детето. Бившия й мъж, Бил Стивънсън издаде книга за това, каква подла гад е била Джил и колко дълго време е била любовница на Биден, преди той да ги хване през 1974г. Книгата се продава на Амазон.
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бабче, бабче, къде се забърка...
18
2
 
1
 
! Отговори
888 преди 3 години
Абе коя нормална разведена жена, ще отвори вратата си на напълно непознат за среща на сляпо.
17
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Байдън е надушил нещо в нея. Той е много добър в душкането
16
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Първата дама или Първата баба?!
15
3
 
2
 
! Отговори
драма за сащ преди 3 години
Иметона статията трябва да е :Джил Байдън - от преподавател по английски до пълна драяма за САЩ
14
6
 
6
 
! Отговори
Знайко преди 3 години
САЩ не се управлява от измислени медии, а от федералното правителство на САЩ. Уважаеми деградирали драскачи за да сте журналиcти ще е добре да имате поне елементарни познания по туй как функицонира една правова държава.
13
3
 
4
 
! Отговори
Е? преди 3 години
Таз е набор на бриджит бардо.
12
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо ни занимавате с тези, докато не мине обжалването все още не са законни!!!
11
2
 
1
 
! Отговори
Пян Гъ преди 3 години
До ЗнайкоЗнайко, дадох ти плюс, ама какво да кажа? Не че казваш нещо невярно, но масата някак си е неподготвена да чете такива неща за новия Голям брат. Дай малко по-иносказателно, за да не те обявят за русофил, както понякога се случва с мен, без да съм фен на Путин. Но иначе, да, пълна пародия на избори, олевяваща и губеща мощта си държава, неслучайно непризнати от Великите сили избори. Китай и Русия МЪЛЧАТ. Срам за Западния свят. Демагози.
10
1
 
4
 
! Отговори
Знаеш ми уя преди 3 години
знайко!!!
9
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При толкова фрапиращи нарушения и брутална цензура.........Сериозен ли си или пишеш от пасольството?
8
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Още не са ми али обжалва ията във върховният съд! Докато съда и електорите не кажат, байдън НЕ новия президент! При толкова фрапиращи нарушения и брутална цензура, накрая съда ще реши, не лявоболшевишката преса!
7
8
 
7
 
! Отговори
Знайко преди 3 години
Г-н Тръмп спечели изборите въпреки привидната загуба. Много хора не знаят как функционира САЩ. Всеки щат излъчва по двама сенатори Един щат може да има 500 000 жители друг 40 000 000 жители ама все излъчват двама представители. САЩ е еднa провалена държава и тепърва ги чакат много проблеми. Джо Байдън няма да управлява САШ, а ще управлява Камала Харис дефакто,, а туй не се харесва на реднеците.
6
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В класната стая?Няма ли да я пускат в Белия дом.Дъртото е известен женкар
5
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От преподавател до затвора в Гуантанамо за опит за фалшифициране на изборите. Джил Байдъница дано има добри адвокати, че за фалшификация в САЩ май дават по някоя доживотна присъда.
4
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Джил Байдън много прилича на Бриджит Макрон.