Джил Байдън - от преподавател по английски до първа дама на САЩ

Тя е най-ценният съветник в кариерата на съпруга си
33

От преподавател до първа дама на САЩ – Джил Байдън, съпругата на новоизбрания президент на САЩ, ще е новата стопанка на Белия дом. Повече от 40 години тя стои зад съпруга си и е най-ценният съветник в кариерата му. Ще разчупи ли обаче стереотипите за първа дама на САЩ и коя е Джил Байдън?

Прекарала няколко десетилетия в класната стая, Джил Байдън е доказан преподавател и професор по английски език. Споделя, че професията за нея е призвание. И точно от класната стая, където преминава голяма част от живота ѝ, Джил направи обръщение към нацията, след като съпругът ѝ беше официално обявен за кандидат за президент.

Още по темата
"Никога не съм си представяла, че на 26 години ще се питам: Как спасяваш едно разбито семейство. Отговорът е същият като този как се спасява една разбита нация - с любов и разбиране. Ние просто се нуждаем от лидерство, достойно за нас, честно ръководство, за да се възстановим от тази пандемия и да сме подготвени за всичко друго, което следва", каза Джил Байдън.

Двамата се женят през 1977 година, пет години след като Джо преживява ужасна трагедия – съпругата и дъщеря му загиват в автомобилна катастрофа. Джил помага на самотния баща да отгледа синовете си. Джил и Джо имат една дъщеря – Ашли. Според близки до двойката мнението на Джил има най-голяма тежест за Джо не само в личния живот, но и в политическия. Oпора му е в трудните моменти. И го подкрепя безусловно.

Сега Джил Байдън започва нова отговорна задача – на първа дама. Но иска да запази работата си на преподавател. Според експерти, жените до президентите на САЩ никога не са имали право да съчетават толкова много неща наведнъж. Дали Джил Байдън обаче ще успее да разчупи тези стереотипи, тепърва предстои да разберем. Очаква се да продължи някои от проектите си, които е започнала с Мишел Обама още през 2011 година, като подкрепянето на военни семейства. И ще се фокусира върху въпросите за образованието в страната.

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева и телевизия Bulgaria ON AIR


33
Още от САЩ
Иванка Тръмп остана без работа. Ами сега?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Америка си е Америка у нас Надежда Михайлова от преводачка стана мин. на външните работи само.
25
1
 
2
 
! Отговори
Американ преди 2 седмици
Айде почнаха дитирамбите за този задремал дрътляк, ама не вземат да кажат повече за корупционните сделки в които е замесен...
Тия ще ги търсиме в чуждестранната( не еврохейска или американска ) преса.
24
1
 
3
 
! Отговори
гняс.бг преди 2 седмици
Уровливи гня..сажии, тая фъш..кия не е първа дама на САЩ, оли./гофрени недъ..гави. В момента изку..фелия педофил не е спечелил нищо.
НЯМА НИТО ЕДИН ЩАТ, който да е излъчил победител в изборите. СНН не може да избере президента, иди..отчета мало..умни. Айде сега, яжте шурошките гавна, мама ви изедническа дае..ба, да се пържите в ада, гнусни продажни изчадия!
23
0
 
7
 
! Отговори
Додо преди 2 седмици
Това послушните на глобалисткия кабал медии няма да ви кажат, но Джил Биден е не по-малък бokлyк от Джо Биден. Тя е била семейна, когато се е запознала с него, който по причини, че има нулев морал се е залюбил с нея. Тъкмо е бил избран за сенатор. Заради него си е зарязала мъжа и детето. Бившия й мъж, Бил Стивънсън издаде книга за това, каква подла гад е била Джил и колко дълго време е била любовница на Биден, преди той да ги хване през 1974г. Книгата се продава на Амазон.
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Бабче, бабче, къде се забърка...
21
2
 
1
 
! Отговори
888 преди 2 седмици
Абе коя нормална разведена жена, ще отвори вратата си на напълно непознат за среща на сляпо.
20
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Байдън е надушил нещо в нея. Той е много добър в душкането
19
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Първата дама или Първата баба?!
18
3
 
2
 
! Отговори
драма за сащ преди 2 седмици
Иметона статията трябва да е :
Джил Байдън - от преподавател по английски до пълна драяма за САЩ
17
6
 
6
 
! Отговори
Знайко преди 2 седмици
САЩ не се управлява от измислени медии, а от федералното правителство на САЩ. Уважаеми деградирали драскачи за да сте журналиcти ще е добре да имате поне елементарни познания по туй как функицонира една правова държава.
16
3
 
4
 
! Отговори
Е? преди 2 седмици
Таз е набор на бриджит бардо.
15
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Защо ни занимавате с тези, докато не мине обжалването все още не са законни!!!
14
2
 
1
 
! Отговори
Пян Гъ преди 2 седмици
До Знайко
Знайко, дадох ти плюс, ама какво да кажа? Не че казваш нещо невярно, но масата някак си е неподготвена да чете такива неща за новия Голям брат. Дай малко по-иносказателно, за да не те обявят за русофил, както понякога се случва с мен, без да съм фен на Путин. Но иначе, да, пълна пародия на избори, олевяваща и губеща мощта си държава, неслучайно непризнати от Великите сили избори. Китай и Русия МЪЛЧАТ. Срам за Западния свят. Демагози.
13
1
 
4
 
! Отговори
Знаеш ми уя преди 2 седмици
знайко!!!
12
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
При толкова фрапиращи нарушения и брутална цензура.........Сериозен ли си или пишеш от пасольството?
11
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Още не са ми али обжалва ията във върховният съд! Докато съда и електорите не кажат, байдън НЕ новия президент! При толкова фрапиращи нарушения и брутална цензура, накрая съда ще реши, не лявоболшевишката преса!
10
8
 
7
 
! Отговори
Знайко преди 2 седмици
Г-н Тръмп спечели изборите въпреки привидната загуба. Много хора не знаят как функционира САЩ. Всеки щат излъчва по двама сенатори Един щат може да има 500 000 жители друг 40 000 000 жители ама все излъчват двама представители. САЩ е еднa провалена държава и тепърва ги чакат много проблеми. Джо Байдън няма да управлява САШ, а ще управлява Камала Харис дефакто,, а туй не се харесва на реднеците.
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Нашата Деса е по-образована.
8
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
В класната стая?
Няма ли да я пускат в Белия дом.
Дъртото е известен женкар
7
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
От преподавател до затвора в Гуантанамо за опит за фалшифициране на изборите. Джил Байдъница дано има добри адвокати, че за фалшификация в САЩ май дават по някоя доживотна присъда.