След отклоняване на самолета, САЩ санкционират Беларус

Това заяви говорителката на Белия дом Джен Псаки
29 май 2021 08:32, Петя Славова
58
След отклоняване на самолета, САЩ санкционират Беларус
Снимка: БГНЕС

Съединените щати ще наложат санкции на Беларус след отклоняването на самолета на "Ryanair" към Минск и ареста на журналиста Роман Протасевич, заяви говорителката на Белия дом Джен Псаки, предава БГНЕС.

Още по темата

Санкциите са насочени към девет държавни предприятия и ключови представители на беларуското правителство и ще влязат в сила на 3 юни. Вашингтон ще прекрати и прилагането на споразумението си с Беларус за въздушен транспорт от 2019 година.

Псаки не изключи възможността в бъдеще да бъдат наложени още ограничения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
6
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ФАЛШИВИЯ ПУТИН ПОЗДРАВИ ЛУКАШЕНКО И ЗАЯВИ, ЧЕ МЯСТОТО НА ПРЕВРАТАДЖИИТЕ КОИТО ИСКАТ ЧЕСТНИ ИЗБОРИ С ОБЯВЯВАНЕ НА ПРОТОКОЛИТЕ Е В ЗАТВОРА! ФАЛШИВИЯ ПУТИН ОБЯВИ, ЧЕ КАКВИТО РЕЗУЛТАТИ СЕ ОБЯВЯТ ОТ ТЯХ В СИРИЯ, БЕЛАРУС И КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ ТОВА ЩЕ СА И КОЙТО ПОСМЕЕ ДА ПОИСКА РЕВИЗИЯ ЩЕ БЪДЕ ОБЯВЕН ЗА ТЕРОРИСТ И В ЗАТВОРА!
26
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 23.Щатите напоследък,наистина меко пипат,ама пандата по топките.И един ден с пандата ще направят"влакче",като те ще са локомотива.И вече номера на Александър Македонски съз затягане на"халката"и отвеждане в плен,няма да минава,защото на запад няма толкова много"халки".Китайците са много.
25
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Санкции на необосновано предположение за отклонението на самолета щом назованите извършители представени за ОПГ заели се с атаки във въздушното пространство и летища съобщили изискванията си как заплаха за отвличането с заложници на пътници от самолета за техните цели обявени до централни офиси на транспортни служби непосредствено след прелитането му над територията на определената от техните намерения за акцията над коя страна,место трябва да се извърши с условията устно предадени не са открити
24
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Президента на Беларус,Лукашенко,приложи безпрецедентна превантивна мярка,за да предотврати излишни кръвопролития и да запази гражданския мир в Беларус,за да не се получи,като в Украйна.Мъдър ход на мъдър човек.А неистовите крясаци,за граждански права на гражданите са пунта мара.Да погледнат собствените си граждани,как ходят с намордници.Баси *** на запад.Десетилетия нищо ново.Китай ще им разкаже играта.Без Англия ЕС е само едно кречетало и булонка на САЩ.ЗатоваСАЩ подкрепи Брекзита.
23
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Голям праз, САЩ не са никакъв фактор вече. Страната им се разлагата отвътре от мизерия, наркотици и престъпност. Може да видите в Youtube какви страшни гледки има в големите им градове, дори тук няма такава мизерия...
22
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Беларус и Северна Корея- единствените истински приятели на Русия. Е па с такива приятели не ти трябват врагове.
21
3
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
До СПОРЕД МЕН,/ЗАЩОТО ВСИЧКО Е ИНСЦЕНИРОВКА, САМИЯ ЛУКАШЕНКО СИ ПРИЗНА, ЧЕ Е ДОЛЕН ЛЪЖЕЦ КАТО ОБЯВИ, ЧЕ НЕ Е БИЛ ПРИЗЕМЕН САМОЛЕТА ОТ ВОЕНЕН ЕСКОРТ ПРИНУДИЛ ГО ДА СЕ ПРИЗЕМИ!
20
3
 
10
 
! Отговори
СПОРЕД МЕН, преди 2 години
при сигнал за бомба в пътнически самолет, след кацането пътниците напускат самолета по най-бързия начин, като използват аварийните изходи. Какво се е случило на летището в Минск? След приземяването, пътниците са държани в самолета около половин час, а специалните сили на Беларус са свалили само Протасевич и приятелката му. Е, нали имало бомба, защо не са евакуирали пътниците, а са ги оставили в самолета?
19
6
 
3
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
До Анонимен 23/ БЕЛАРУС Е НА ЕДНА ПЛЮНКА ЖИВОТ!! ОСНОВНИЯ МУ ПРИХОД Е ОТ ПРОДАЖБА НА СТОКИ В ЕС!! НО МЕРКЕЛ ОТКАЗВА ДА СЕ НАЛОЖАТ СЕРИОЗНИ САНКЦИИ НА БЕЛАРУС, ЩОТО Е Я КУПУВАТ С ЕВТИН ГАЗ ОТ МОРДОР
18
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Забраната на полети над Беларус,за западните компании,ще оскъпи билетите,защото ще има прекачване за Москва и за цяла Азия и от Москва за Европа.А когато политиката навлезе в живота на гражданите,вече може да се спори и за гражданските им права.Какво ги интересува гражданите, дейността на един пиклю,че чак по политическа причина да им се оскъпява билета.Гражданите плащат ли си билета.Плащат го.Защо тогава не си ползват услугата?Отговорът е заради политици,kрeтенu,които им нарушават граждан.права
17
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щатите са почнали да пипат меко и това не ми харесва. Друго си беше в края на 80-те и 90-те. Съсипаха СССР за едното нищо, докараха ги до просешка тоята, дори снимаха Горбачов в реклама на пици. Сега някви маловажни санкцийки. Бе директно ги изключвай от SWIFT, изритвай ги от ООН и ги оставяй да се оправят колллхозниците, било то рушки или белорушки.
16
4
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
До Ivan /ДА СИ УЧИЛА КОМУНИСТКЕ МЕЖДУНАРОДНО ПРАВО ТА ДА НЕ ПИТАШ! НАРУШЕНИЕ НА МЕЖДУНАРОДНИТЕ РАЗПОРЕДБИ И ЗАКОНИ НА ООН СЕ НАКАЗВА ОТ ЦЕЛИЯ СВЯТ ЧЛЕНУВАЩ В ООН!
15
11
 
7
 
! Отговори
SS преди 2 години
е, Западна Европа санкционира ли Беларус, а? Щели да спрат самолетите си до там, та даже и да не прелитат над Беларус.Ами нали след това Москва ще им врътне номерец, та западните компании да не прелитат над руска територия...та да видим над какво ще летят за Китай? :) Другият избор сигурно още повече няма да им хареса - над Иран и Афганистан ...И остава от другата страна на земното кълбо ... тъкмо така ще имат възможността да вдигнат 5 пъти цените... а кой ще им се върже, е друг въпрос :) ...
14
9
 
14
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ФАЩ СА ДВУЛИЧНИ!!! КОГАТО АВСТРИЯ ПРИНУДИТЕЛНО ПРИЗЕМЯВА САМОЛЕТА НА МОРАЛЕС НЕ НАЛАГАТ САНКЦИИ НА АВСТРИЯ! НО СЕГА ЩОТО ГО ПРАВИ ОПОЗИЦИЯТА ВЕДНАГА САНКЦИИ!
13
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кога стана журналист???
12
17
 
14
 
! Отговори
Ivan преди 2 години
Какво общо има Амереика с отклонен самолет на не американска компания?!?
11
14
 
12
 
! Отговори
Роман-кукла на конци преди 2 години
За разлика от Алексей Навални, който запази достойнство след като господарите му го екстрадираха в Русия, Роман Протасевич-Азовски се оказа мамино синче. Да наложиш такъв като него за управител на Беларус, означава да я поставиш на дистанционно управление, при което едни ще правят зулумите, а останалите ще плащат за това с ликвидация на енергетиката, съсипване на икономиката и културата, науката и образованието, здравеопазването и системите за социална защита, с обезлюдяване на страната.
10
4
 
10
 
! Отговори
Сас преди 2 години
Как се имигрира в Беларус? За един прейятел питам... че било много хубаво и проспериращо.
9
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Хахахахахахахаха 2Самолета не е бил отклоняван и прихващан от боен самолет. Беше му отказано въздушно пространство. Разлика от небето до земята, руска *** такава.
8
21
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да си гледат краварската държава и изкуфелия предидент-мумия