След отклоняване на самолета, САЩ санкционират Беларус

Това заяви говорителката на Белия дом Джен Псаки
29 май 2021 08:32, Петя Славова
58
След отклоняване на самолета, САЩ санкционират Беларус
Снимка: БГНЕС

Съединените щати ще наложат санкции на Беларус след отклоняването на самолета на "Ryanair" към Минск и ареста на журналиста Роман Протасевич, заяви говорителката на Белия дом Джен Псаки, предава БГНЕС.

Още по темата

Санкциите са насочени към девет държавни предприятия и ключови представители на беларуското правителство и ще влязат в сила на 3 юни. Вашингтон ще прекрати и прилагането на споразумението си с Беларус за въздушен транспорт от 2019 година.

Псаки не изключи възможността в бъдеще да бъдат наложени още ограничения.


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До32. ЕС е вече на границата на Беларус. На опашка са се наредили ,METRO, LIDI, BILLA, KAUFLAND, нашия с розавото масло и много други. Лукашенко е в паника и не знае какво да прави. Много много, господаря му Путин не се занима с него. Освен да поиграят хокей.
36
7
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 месец
До Анонимен 32/ ША ТИ СПРАТ ЗАПЛАТАТА НА ТЕБЕ СКОРО, АКО ПРОДЪЛЖАВАШ ДА ПИШЕШ ЛОШО СРЕЩУ ДРУГАРЯ ФАЛШИВИЯ ПУТЪН!
35
3
 
7
 
! Отговори
Мда-а-а-а-а... преди 1 месец
Сега наричат санкции подготовката на обединението между Русия и Белорусия - първата стъпка от обединението Русия-Украйна-Белорусия! А присъединяването на останалите след това и естествено предстои възстановяване на СССР! Това е неизбежно защото наближава 100-годишнината от създаването на СССР. След 100 години отново всички заедно!
34
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Яд ги е, че ги копират.
33
6
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 месец
ФАЛШИВИЯ ПУТИН ПОЗДРАВИ ЛУКАШЕНКО И ЗАЯВИ, ЧЕ МЯСТОТО НА ПРЕВРАТАДЖИИТЕ КОИТО ИСКАТ ЧЕСТНИ ИЗБОРИ С ОБЯВЯВАНЕ НА ПРОТОКОЛИТЕ Е В ЗАТВОРА! ФАЛШИВИЯ ПУТИН ОБЯВИ, ЧЕ КАКВИТО РЕЗУЛТАТИ СЕ ОБЯВЯТ ОТ ТЯХ В СИРИЯ, БЕЛАРУС И КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ ТОВА ЩЕ СА И КОЙТО ПОСМЕЕ ДА ПОИСКА РЕВИЗИЯ ЩЕ БЪДЕ ОБЯВЕН ЗА ТЕРОРИСТ И В ЗАТВОРА!
32
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 23.Щатите напоследък,наистина меко пипат,ама пандата по топките.И един ден с пандата ще направят"влакче",като те ще са локомотива.И вече номера на Александър Македонски съз затягане на"халката"и отвеждане в плен,няма да минава,защото на запад няма толкова много"халки".Китайците са много.
31
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Санкции на необосновано предположение за отклонението на самолета щом назованите извършители представени за ОПГ заели се с атаки във въздушното пространство и летища съобщили изискванията си как заплаха за отвличането с заложници на пътници от самолета за техните цели обявени до централни офиси на транспортни служби непосредствено след прелитането му над територията на определената от техните намерения за акцията над коя страна,место трябва да се извърши с условията устно предадени не са открити
30
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Президента на Беларус,Лукашенко,приложи безпрецедентна превантивна мярка,за да предотврати излишни кръвопролития и да запази гражданския мир в Беларус,за да не се получи,като в Украйна.Мъдър ход на мъдър човек.А неистовите крясаци,за граждански права на гражданите са пунта мара.Да погледнат собствените си граждани,как ходят с намордници.Баси кретените на запад.Десетилетия нищо ново.Китай ще им разкаже играта.Без Англия ЕС е само едно кречетало и булонка на САЩ.ЗатоваСАЩ подкрепи Брекзита.
29
1
 
2
 
! Отговори
До 28 преди 1 месец
Много ти ограничени познанията.
28
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Джениту няма ли пак да спре корабоплаването към и от Беларус ?
27
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Голям праз, САЩ не са никакъв фактор вече. Страната им се разлагата отвътре от мизерия, наркотици и престъпност. Може да видите в Youtube какви страшни гледки има в големите им градове, дори тук няма такава мизерия...
26
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Беларус и Северна Корея- единствените истински приятели на Русия. Е па с такива приятели не ти трябват врагове.
25
3
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 месец
До СПОРЕД МЕН,/ЗАЩОТО ВСИЧКО Е ИНСЦЕНИРОВКА, САМИЯ ЛУКАШЕНКО СИ ПРИЗНА, ЧЕ Е ДОЛЕН ЛЪЖЕЦ КАТО ОБЯВИ, ЧЕ НЕ Е БИЛ ПРИЗЕМЕН САМОЛЕТА ОТ ВОЕНЕН ЕСКОРТ ПРИНУДИЛ ГО ДА СЕ ПРИЗЕМИ!
24
3
 
10
 
! Отговори
СПОРЕД МЕН, преди 1 месец
при сигнал за бомба в пътнически самолет, след кацането пътниците напускат самолета по най-бързия начин, като използват аварийните изходи. Какво се е случило на летището в Минск? След приземяването, пътниците са държани в самолета около половин час, а специалните сили на Беларус са свалили само Протасевич и приятелката му. Е, нали имало бомба, защо не са евакуирали пътниците, а са ги оставили в самолета?
23
6
 
3
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 месец
До Анонимен 23/ БЕЛАРУС Е НА ЕДНА ПЛЮНКА ЖИВОТ!! ОСНОВНИЯ МУ ПРИХОД Е ОТ ПРОДАЖБА НА СТОКИ В ЕС!! НО МЕРКЕЛ ОТКАЗВА ДА СЕ НАЛОЖАТ СЕРИОЗНИ САНКЦИИ НА БЕЛАРУС, ЩОТО Е Я КУПУВАТ С ЕВТИН ГАЗ ОТ МОРДОР
22
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Забраната на полети над Беларус,за западните компании,ще оскъпи билетите,защото ще има прекачване за Москва и за цяла Азия и от Москва за Европа.А когато политиката навлезе в живота на гражданите,вече може да се спори и за гражданските им права.Какво ги интересува гражданите, дейността на един пиклю,че чак по политическа причина да им се оскъпява билета.Гражданите плащат ли си билета.Плащат го.Защо тогава не си ползват услугата?Отговорът е заради политици,kрeтенu,които им нарушават граждан.права
21
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Щатите са почнали да пипат меко и това не ми харесва. Друго си беше в края на 80-те и 90-те. Съсипаха СССР за едното нищо, докараха ги до просешка тоята, дори снимаха Горбачов в реклама на пици. Сега някви маловажни санкцийки. Бе директно ги изключвай от SWIFT, изритвай ги от ООН и ги оставяй да се оправят колллхозниците, било то рушки или белорушки.
20
4
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 месец
До Ivan /ДА СИ УЧИЛА КОМУНИСТКЕ МЕЖДУНАРОДНО ПРАВО ТА ДА НЕ ПИТАШ! НАРУШЕНИЕ НА МЕЖДУНАРОДНИТЕ РАЗПОРЕДБИ И ЗАКОНИ НА ООН СЕ НАКАЗВА ОТ ЦЕЛИЯ СВЯТ ЧЛЕНУВАЩ В ООН!
19
11
 
7
 
! Отговори
SS преди 1 месец
е, Западна Европа санкционира ли Беларус, а? Щели да спрат самолетите си до там, та даже и да не прелитат над Беларус.Ами нали след това Москва ще им врътне номерец, та западните компании да не прелитат над руска територия...та да видим над какво ще летят за Китай? :) Другият избор сигурно още повече няма да им хареса - над Иран и Афганистан ...И остава от другата страна на земното кълбо ... тъкмо така ще имат възможността да вдигнат 5 пъти цените... а кой ще им се върже, е друг въпрос :) ...
18
9
 
14
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 месец
ФАЩ СА ДВУЛИЧНИ!!! КОГАТО АВСТРИЯ ПРИНУДИТЕЛНО ПРИЗЕМЯВА САМОЛЕТА НА МОРАЛЕС НЕ НАЛАГАТ САНКЦИИ НА АВСТРИЯ! НО СЕГА ЩОТО ГО ПРАВИ ОПОЗИЦИЯТА ВЕДНАГА САНКЦИИ!