Икономиката на САЩ надвиши нивата от преди пандемията

Ваксините срещу Covid и амбициозната финансова помощ са причина
30 юли 2021 08:00, Анисия Иванова
18
Икономиката на САЩ надвиши нивата от преди пандемията
Снимка: БГНЕС

Министърът на финансите на САЩ Джанет Йелън приветства днешните данни за брутния вътрешен продукт (БВП), отбелязвайки, че икономиката на страната вече е надвишила нивата си от преди коронавирусната пандемия, съобщи БНР.

"Нашето икономическо възстановяване е резултат от интелигентен избор на политики и правителство, което може да ги изпълни", каза финансовият министър. "Зад тези данни за БВП стоят ефективното въвеждане на ваксини срещу Covid-19 и амбициозната финансова помощ чрез Американския спасителен план", добави тя.

Въпреки отчетено днес нарастването на БВП на САЩ с 6,5% през второто тримесечие, данните бяха по-ниски от осредните очаквания на икономисти и анализатори за растеж от 8,5 на сто.


18
Още по темата: САЩикономика
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
5
 
! Отговори
ББ преди 1 месец
и да не се срамувам да моля...нямаме нищо по ценно от децата си...децата ни са роби.борисов и мафията дпс.манипулират хората през медиите и сайтовете си,държат всичко...прокурори,полиция,съд,администрация...бедна ви е фантазията...превръщат в н.ч.ве.и...човешки същества...без ценности,без воля,без Бог...създават чудовища...минаха се всякакви граници
17
4
 
5
 
! Отговори
ББ преди 1 месец
Поздравления приятели,това е възможно само в Справедлива и Свободна Среда,Бог да пази САЩ,Народа ми има нужда от подкрепата ви...почтенна и искренна...Помогнете да върнем децата си от робство...моля Ви,заклеймете мафията и престъпниците прогонили ги...Моля Ви!Народа ми е лоялен,смел и работлив...прекалено много и силни врагове имаме...не хранете ...чудовището...помогнете ни като приятелски Народ,Моля Ви...като човешко същество...като баща ,чийто деца са роби...Моля Ви!!!...Моля Ви за Бога!!!!!!!
16
2
 
0
 
! Отговори
БРЦК преди 1 месец
Бочо ти си усетил пулса на времето . Но не буря АПОКАЛИПСИС -ПРОМЯНА НА 180 ГРАДУСА СВРЪХВУЛКАН ЩЕ ИЗРИГНЕ ДО НОВА ГОДИНА ОГЪНЯ ЩЕ ГОРИ ДЪЛГО МЕСЕЦИ.
15
1
 
4
 
! Отговори
БРЦК преди 1 месец
Всеки говори думи без смисъл. Това са хвърлени думи без обосновка и покритие. Лъжите са бизнеса на САЩ . ОБЕЗКЪРВЯНАНЕ НА ВСЯКА НАЦИЯ. КРАЖБА НА ВСИЧКИ РЕСУРСИ НА ПЛАНЕТАТА. И ТОВА НЕ Е ВСИЧКО . ЛИЦЕМЕРНАТА ИМ ИДЕОЛОГИЯ ЗА ДЕМОКРАЦИЯ И ФИЛАНТРОПИЯ СА УБИЙСТВЕНО ОТРОВНИ САМО РАЗВРАТ И МОРАЛНА ДЕГРАДАЦИЯ ПОДНАСЯ САЩ.
14
1
 
1
 
! Отговори
до 11 преди 1 месец
Тези 3200$ месечно, равняващи се на заплата на студент в кол център у нас, са за най-бедните. Тук говорим за сериозни харчове от по-богатите, които 3200$ правят на ден.
13
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
и пак немажите да достигнете китай
12
2
 
8
 
! Отговори
dakotabg преди 1 месец
Ми то и ние имаме принос,с едни хвърчила,дето още завод няма...
11
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 10: поздрави от САЩ, сега ще ви светка къде е истината - даваха по 800$ на седмица за съкратени покрай ковид. това е повече от някой който работи 1 месец. 3200$ на месец си е напълно нормално и продължаваш да си харчиш все едно нищо не се е случило, предимно за храна, ресторанти, пътуване, и подобни. Сега се отвориха много работни места и никой не иска да се връща на работа след като дават 3200$ без да работиш. В нашата фирма от 1 месец има 50 обяви за работа, интересуващи се може би 5 човека
10
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Разбира се, че ще надвиши. Високите нива на средната класа в САЩ, както и високата класа знаят, че по време на пандемия се харчат пари, за да се стимулира икономиката. Огромен бум в търсенето на акции и резултатите са факт- Амазон, Тесла, Нетфликс с ръст ококло 45% за година и нещо. Всичките ми приятели в САЩ харчат като за последно, за да спасят икономиката. Разбира се, обслужващата класа доста пострада и по-заможните хора я вдигат на крака и помагат, именно с харчене.
9
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Форумните философи сложиха ФЕД в малкия си джоб. Как може България да е толкова бедна при такива икономически корифеи? Парадокс.
8
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мда, с милиардите дето се изсипаха за закупуване на ваксините. А после защо има конспиративни теории?
7
1
 
17
 
! Отговори
Kolino Mongo преди 1 месец
Печатане на пари представено като ръст на БВП. Инфлация здравей.
6
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Най-големия замърсител в света на глава от населението!
5
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Разбира се, нали за това е измеслена пландемията, за обогатяване на фалиралите кравари и смазване на икономиката в останалия свят.
4
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Незнам изобщо Щатите съобразяват ли се с политиката на Опек? Или те си помпат колкото искат? Щото нали имаше някакви " зелени сделки"?
3
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Производството на нефт, газ и електромбили стават основен отрасъл в Сащ, другото е военния комплекс, където и ние имаме принос- малък но от сърце към Големия брат...
2
3
 
18
 
! Отговори
нещастници преди 1 месец
надвишават само печата, за това дават зор с ел валути, за да имат пълен контрол над системата. задава се бунт пускат 100 млрд уж дълг, до петък вече е минал през оборота и проклчва в сметките на 100 милиардера. държавен дълга за сметка на частно богатство. стигне ли критични нива, има копче делете,..... и така до края на света
1
2
 
30
 
! Отговори
Бочо преди 1 месец
Нещо не са наред нещата усеща се като затишие преди буря.