Близо 7 г. затвор за нападение срещу полицай при щурма на Капитолия

Джулиан Хейтър напръскал с лютив спрей, Сикник починал след ден
28 яну 2023 10:16, Елка Василева
6
Близо 7 г. затвор за нападение срещу полицай при щурма на Капитолия
Снимка: архив, БГНЕС

Мъж бе осъден на 6 години и 8 месеца затвор в САЩ за нападение срещу полицай по време на щурма на Капитолия от привърженици на тогавашния президент Доналд Тръмп преди две години, предадоха Ройтерс и Франс прес.

Джулиан Хейтър се е признал за виновен по обвинение, че е напръскал с лютив спрей Брайън Сикник и още двама служители на реда на 6 януари 2021 г. 42-годишният Сикник починал ден по-късно.

"Използвах всеки възможен шанс, за да стана по-добър човек", увери на съдебното заседание Хейтър, облечен в оранжев гащеризон.

"Това, което се случи на 6 януари – няма думи за него... Ако можеше, бих върнал времето обратно", добави 32-годишният Хейтър.

Брайън Сикник починал от удар ден след като хиляди привърженици на Тръмп щурмуваха Капитолия в опит да предизвикат анулиране на загубата му от Джо Байдън на президентските избори през ноември 2020 г. Съдебен медик стигна до заключение, че причините за смъртта на полицая са естествени, но изрази увереност, че стресът, който Сикник е изживял предния ден, е допринесъл за фаталния край.
(БТА, Николай Станоев)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако беше черен, щеше да е герой. И ако някой още си мисли, че в САЩ има законност и справедливост, ето ги фактите.
4
2
 
4
 
! Отговори
Стамат преди 1 година
Абсолютна политическа поръчка от страна на неонацистката администрация на Байдънвъв Вашингтон. Погледнете само какви измишльотини само се изтъкват в съда, че "полицай е починал в следствие с напръскване с безобиден спрей /не за служебно ползване от служители на реда/, а по-всяка вероятност закупен от оръжеен магазин". Тази присъда окончателно затвърдява мнението в мен, че наистина САЩ са най-отвратителната полицейска страна в света !!!
3
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Принципно за нападение над длъжностно лице трябва да има ефективни присъди. Реално трябва хората да имат респект към полицаи и доктори. Понеже виждаме какво става в България. Римляните нападат полицаи с брадви и ги осъждат условно. Бият лекари по болници и пак условно. Мен защо не ме бият полицаи неправомерно. Нито ме пръскат със спрей. Вероятно понеже не нарушавам правилата. Естествено и те не са цвете за мирисане,но за това е виновна неработещата ни правосъдна система.
2
5
 
4
 
! Отговори
Лютива чушка преди 1 година
Значи, напръскал ченгето със спрей и полицаят умрял от удар в следствие на стрес. Това медицинско заключение е доста странно. Преди години американец яде люти чушки в София и едва го спасиха в Пирогов.
1
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То по тая "съдебна" логика има полицаи в Канада и Австралия, които трябва да са осъдени на доживотен затвор за пръскане с лют спрей... Някой помни ли бабата в Канада, която полицаят трябваше да се наведе, за да напръска в лицето... Или 14 годишните момичета в Австралия, които напръскаха защото не носели "маска" на улицата... Когато "съдът" служи не за правосъдие, а за уреждане на политически и идеологически сметки, нещата са много лоши.