Почина дете с диабет, религиозна група му забранила инсулина

Сектата е дадена на съд
22 сеп 2023 19:45, Стела Стоянова
25
Почина дете с диабет, религиозна група му забранила инсулина
Снимка БГНЕС, архив

Религиозна група е изправена пред съда в австралийския щат Куинсланд заради смъртта на Елизабет Струх, съобщава Ей Би Си Нет.

14 от членовете на религиозната група са обвинени за смъртта на 8-годишното момиче през 2022 г. Елизабет Струх беше намерена мъртва в дома си в Рейнджвил, след като се твърди, че инсулинът ѝ е бил забранен в продължение на дни. Тя е страдала от диабет тип 1.

По данни на полицията групата се е молила на Бог да я излекува, вместо да потърси медицинска помощ.

От религиозната група твърдят, че обичали Елизабет и се доверили на Бог да я излекува.

Предполагаемият лидер на групата, известна като „Църквата“, Брендън Люк Стивънс, е обвинен в убийството на Елизабет.

Сред обвиняемите за непредумишлено убийство са и родителите Елизабет - Кери и Джейсън Струх.

19-годишният брат на момичето Закари Алън Струс е имал ключова роля в насърчаването на спирането на лекарствата на Елизабет.

В края на миналата година 32-годишният Лаклан Стюарт Шонфиш, който също е член на религиозната група, казва, че групата е следвала Библията, предаде bTV.

„Не се казва нищо за викането на лекари. Библията казва молете се, полагайте ръце върху болните и молитвата ще ги спаси. Така, че направихме всичко, което Библията казва. Вечният живот на Елизабет е по-важен“, каза той пред съда.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 6 месеца
Разказвали са ми за диабетик, 30-годишен!, спрял инсулина по препоръка на лечител, приемал билки и глогинки, влошил се естествено, приет в болница и починал. Да открием десетте разлики, а? А най-вероятно браточката, който е настоявал за спиране на инсулина, си е харесал семейната къща и е махнал втория наследник. Да, звучи гадно, но да слезем в реалността не е зле
16
0
 
0
 
! Отговори
Вярващ преди 7 месеца
Здравей те и от мен.. ще ви кажа една история истинска,, веднъж един вярващ се намери в лодка в морето, и остана там в средата в морето,,и помоли бога за спасение и бог прати други хора с лодка и казаха ела с нас а вярващия каза не няма бог ще ме спаси ще ми помогна.. и така три пъти бог. Прати помощ и така той отхвърлял помоща, и накрая попита бога защо не ми помогна а бог аз три пъти ти помогнах но ти 3 те пъти отказа.. бог работи и через лекари и цялото човечество.. така че бог да ви благосл
15
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ти на какъв език говориш? Какво значи нерде? От кое гето си?
14
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Тези не са ли на ясно, че този материален свят също е създаден от Бога..И в него важат същите материални закони дадени пак от Бога...Т.е. трябат и лекари и лекарства и храна и вода че и труд...
13
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Няма лоша религия, има и секти за лековерни хора.
12
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Когато сектата на Великия Страшен Ковид убиваше деца, неродени бебета и хора от всякаква възраст със свещенодействието на Безвредната и Безопасна Вацина, нямаше съд, нали? Въпреки че беше античовешко, антинаучно, антиконстиитуционно? ОК, няма да забравим
11
5
 
7
 
! Отговори
също Библията преди 7 месеца
казва се всеки да постъпва според вярването и знанието си, ако пренебрегваш това Бог не ти е виновен, имаш знание за нещо използвай го от къде мислиш идва познанието нали Бог ти го дава, ако нямаш вяра за изцерение колкото и да се молиш и полагаш ръце изценрение няма да има, Вечният Живот няма общо с това, какво пиеш, ядеш или взимаш като лекарства а с това дали вярваш че Исус е умрял за твоите грехове, много много объркани хора има по света прости им Боже
10
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Много хора из-чат-каха и търсят утеха във всякакви секти и подобни, те не разбраха, че това не е религия а промиване на мозъци. Религиите са християнство, мюсулманство, юдеизъм, будизъм, китайска народна религия, индуизъм, всичко останало е секти. Е резултатът е винаги един и същи, ограбване или погубване на членовете и. Те са като ало измамниците. Жалко че заради не здравомислещи родители страдат деца. Сектите трябва със закон да са забранени.
9
3
 
3
 
! Отговори
Библията преди 7 месеца
Който иска да спаси живота си ще го изгуби.
8
4
 
5
 
! Отговори
Папион преди 7 месеца
Някой тлъст поп , с мазна усмивка и порочно съзнание да ти е връзката с Бог ? Ако има такива вярващи, по-добре е да се хвърлят от Аспаруховия мост ! ( без бънджи).
7
2
 
14
 
! Отговори
999 преди 7 месеца
Не е религиозна група,а секта.Кой им е ,,религиозният" водач?
6
2
 
20
 
! Отговори
Иванов преди 7 месеца
Човешката глупост е безкрайна! Библията не е медицинска книга, а религиозна и то писана преди 2 хиляди години. Естествено, че няма да има нищо за инсулин!!!
5
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Един турски, да турски професор казва: хората вече трябва да разберат че нямат нужда от религия
4
4
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 7 месеца
ДИАБЕТ ТИП 2 МОЖЕ БИ МОЖЕ И ДА СТАНЕ С МОЛИТВИ :D АМА ДИАБЕТ ТИП 1 НЕ СТАВА С МОЛИТВИ, МОЖЕ ДА СЕ ОПИТВА ДА СЕ НАМАЛИ ДОЗАТА И ДА СЕ ПОЛЗВАТ БИЛКИ ЗА РЕГЕНЕРАЦИЯ КАТО КОТЕШКА СТЪПКА И ЖАБЛЕК
3
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Хубаво че в заглавието и подзаглавието не сте уточнили мястото за да има много кликове. Така се прави.
2
13
 
10
 
! Отговори
БКП преди 7 месеца
Хубав пример ,тука са по суеверни от всякъде ,само в Русия са поболни от тука .По време на "ковида" всичките професори гледаха към небето и викаха ако даде бог ! Туй е то белогвардейски глупости ,най-много хора са умрели в света не от инфаркти и инсулти ,а от суеверия !
1
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Нерде Куинсланд нерде Каспичан :)))