Поредна масова стрелба в САЩ: Жертвите са 22, ранените - 30

Престъпникът е открил огън на три места
26 окт 2023 08:02, Нели Христова
91
Поредна масова стрелба в САЩ: Жертвите са 22, ранените - 30
Снимка: Полицията в Люистън

Най-малко 22 души са били убити при стрелба в град Люистън, Мейн, съобщи Fox News, позовавайки се на източници. Според телевизионния канал престъпникът е открил огън на три места - в ресторант, магазин и развлекателен център. Стрелбата може да бъде извършена едновременно от двама престъпници, възможно е единият вече да е задържан, съобщава телевизията. От предаването уточниха, че информацията е предварителна и потвърдиха, че загиналите са достигнали 22, а още около 30 души са ранени.

Телевизия NBC съобщи, че броят на жертвите може да достигне 60. Според нейните данни броят на загиналите при този инцидент е почти равен на средния годишен брой на жертвите на убийства в целия щат: 29 души са били убити в Мейн миналата година, и 20 през 2020 г.

"В града има активна стрелба. Органите на реда ви молят да останете вкъщи със заключени врати ..., разследване се провежда на две места", каза местната полиция в публикация във Facebook.

Тя не разглежда случая като терористичен акт. Президентът Джо Байдън е информиран за инцидента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
В Америка делът на психично здравите хора продължава да намалява. Жителите на тази "прекрасна" страна, които не са "на мене си" са вероятно поне 30-40 милиона вече. Това "изтрещяване", както и повсеместното оглупяване на населението обаче, е част от дългосрочната стратегия на едни определени "кръгове".
69
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Дивия запад е туй. Не е шега работа! Ако нямат поне по 100 застреляни на ден значи ги е тръшнала някоя пандемия!
68
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Абе във всяка държава има много луди, ама америка е на първо място по стрелба. А Русия по изверги, канибали и убийци. Затова имат колонии с тежък режим. В ютуб има видеа с най-страшните затвори по света и Латинска Америка е там. Нашите затвори пасти да ядат.
67
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Оставайте в къщи със заключени врати и не излизайте от там поне месец! За това призовават органите на реда.
66
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Всяка лоша новина от САЩ е добра новина за остналата част на света! По-често да чуваме за такива новини от там.
65
2
 
9
 
! Отговори
джо престъпникът преди 6 месеца
Тези престъпници нека да се избиват стига да оставят Света на мира. Но лошото е ,че това което става там се разпрострянява като чума по целият свят . Тези *** извратиха Света с техните ценности и Трансгени паради.
64
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Радостна новина! Щата Тексас в Америка забрани Ковид Инжекциите!
63
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
САЩ са най-големите манипулатори, а всъщност изцеждат хората като лимони и не им пука. Каква е тази простотия да работиш на три четири места за да можеш да оцеляваш, а психиката на хората къде отива. Само говорят с благи думи, но реално са най-големите експлоататори. Не случайно напъваха Европа да се напълни с бежанци, защо не ги вземат при тях след като са толкова жалостиви. Хората там изперкват.
62
1
 
16
 
! Отговори
Българин преди 6 месеца
2008-a година бях в Сакраменто и Сан Франциско. Правих и екскурзии през Рино, Невада и резерватът за гигантски секвои... Страхотна природа, много за гледане ОБАЧЕ пълно пропадане... в прехваления С. Франциско - задните улички - камари с *** и плъхове скачат навсякъде... За екскурзия става - ако се ходи по паркове и резервати - но иначе НЕ, камо ли да ходя да живея там
61
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Сега вече разбирате защо за този клоптор искат виза
60
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Краварите сами си бомбиха кулите.Имаше в тубата видео за това с една американска журналистка,но вече го няма.Заглавието бе - "Какво всъщност се случи".Потърсете го,може другаде все още да го има.
59
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Тия диваци не са мръднали и ден от времето на дивият запад
58
2
 
7
 
! Отговори
Знаещ преди 6 месеца
Първоначалната информация сега е коригираха и жертвите са 16 но наистина има много ранени на които не е оказана веднага медецинска помощ защото е слабонаселено място.Вероятно и за това не са думнали психото невреме,защото и полицията няма ресурс?!
57
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Подражаването на Бързи и яросни е убило повече хора оттолкото дрогата
56
2
 
6
 
! Отговори
маилс преди 6 месеца
То и тук има такива жълти пердета ,зобта с Рамбо гея и Бързи и яросни бичмета дава резултати.Вчера пък един от имбецилите тук призоваваше за убииството на 2 милиона хора =това ако не е прозив за психиатрията здраве му кажи
55
4
 
24
 
! Отговори
абе преди 6 месеца
наследниците на избягали престъпници от Европа в Новия свят, какви могат да бъдат? хрисими ангелчета ли? САЩ са най-голямото зло за човечеството!
54
6
 
3
 
! Отговори
Кравар преди 6 месеца
може и гласоподавател на Възраждане да го изкарат сега lol !
53
6
 
21
 
! Отговори
Virtuozzo преди 6 месеца
Бях се притеснил нещо за краварските ни задокеански братя ,от месеци нямаше такова клане ,добре ,че този чиляк ме успокои ,че не са загубили форма :)Дивият запад е жив и здрав :)))))ФАЩ съществуват само за шоу на нормалните хора по света за нищои друго :)
52
4
 
10
 
! Отговори
да преди 6 месеца
поредните американски "ценности"......дже-ндъри, следвайте хуманния път на братята афроамериканци!
51
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Евреите трябва да бъдат изчистени от лицето на земята ако хората искат да живеят като цивилизовани хора в мир и покой. Точка!!