Самолет се разби в Индонезия, около 100 души са загинали

Остарелият Боинг 737-200 на авиокомпания „Мандала“ катастрофирал в гъстонаселен район, близо до летището в града
5 сеп 2005 12:00,
Самолет се разби в Индонезия, около 100 души са загинали
Спасителните екипи оглеждат мястото на катастрофата. Снимка: АР
Индонезийски пътнически самолет се разби малко след излитането си в град Медан на о-в Суматра, съобщи ВВС. Повечето от 117-те души на борда са загинали, убити са и доста хора на земята.

Остарелият Боинг 737-200 на авиокомпания „Мандала“ катастрофирал в гъстонаселен район, близо до летището в града. Избухналите пламъци са унищожили останките от машината, както и десетки къщи и коли. Засега има непотвърдена информация, че са спасени няколко пътници.

В самолета, летял за Джакарта, е имало няколко местни политици, включително Ризал Нурдин, губернатор на Северна Суматра, както и един от предшествениците му.

Машината е била на почти 25 години, но не се е планирало да бъде оттеглена от употреба преди 2016 година. През юни тази година самолетът е минал през пълен технически преглед.

Изпълнителният директор на Мандала – генерал-майор Асрил Хамза Танюнг, заяви, че жертвите на земята се очаква да бъдат много.

„Самолетът се е врязал в къщи и се е приземил на една от улиците. Очаквам жертвите да са около сто“ обяви той.

Най-ужасяващата самолетна катастрофа в Индонезия – тази през 1997 година, също стана в Суматра. Тогава загинаха 234 души.Спонсорирано съдържание