18-годишна, студентка, проститутка

Около 40 000 френски студентки заработват хляба си с най-древната професия
29 яну 2008 19:22,
61
18-годишна, студентка, проститутка
Снимка: whackynation

Лаура Д. е само на 18, когато се записва в един от парижките университети. Дотук добре, но "висшето", знаем, струва скъпо, а без стипендия и само с гадната работа, която бачкаш за жълти стотинки, качеството ти на живот е като това на клошарите. Затова: кажете „аdieu“ на невинността и си потърсете клиент в интернет.

Речено – сторено! Именно така си помислила и тинейджърката Лаура и с това си решение, според немското списание „Spiegel“, тя съвсем не е единствена. По данни на местната полиция поне 20 000 френски студентки си плащат наемите, учебниците, таксите и храната, като всяка вечер успешно се превръщат в "масажистки" или "компаньонки".

От студентската организация SUD смятат, че тези цифри са занижени. По нейна информация студентките, които се занимават с проституция в страната на галите, са около 40 000.

Причините да се отдадеш на подобен занаят са (както винаги) комплексни: мама и татко не дават достатъчно пари, не можеш вече да издържаш мизерията в общежитието, пък и лесните пари и авантюрите са съблазнителни. Колегите и без това само искат да ти бръкнат под полата, но сега поне можеш нещо да спечелиш от цялата работа.

Не е лесно да знаеш, че не можеш да финансираш следването си още преди да си взела и първия си изпит, затова трябва да се помъчиш да изкараш някой лев, пък да става каквото ще.

„В метрото треперех от страх да не би да мине контрола и се питах всекидневно как ще преживея до края на месеца“, разказва Лаура в нейната наскоро публикувана книга „Mes chères études“(Моето скъпо следване).

На колегите не можеш да разкажеш нищо. За финансовите ти проблеми никой не иска и да знае. Просто отказваш да излизаш по барове, казваш, че си уморена и отиваш да учиш.

Всичко това се преживява без проблеми, само „ако имах нещо за ядене“, продължава Лаура.

И така стигаш до интернет. Почваш да сърфираш, да търсиш изход и така постепенно стигаш до първия си клиент. Мъжете, с които си имаш работа (поне във Франция е така), са между 40 и 60 годишни. Те си търсят „млади жени“, желаят „нежни часове“ и „масажи“, а на момичетата им трябват спешно пари.

„Във всеки един живот има една нощ, в която човек пораства много бързо. След нея вече нищо не е като преди. Сбогом, невинност“, пише Лаура в книгата си.

След това започва двойнственият живот. 2-3 пъти на месец студентките се срещат с женени мъже на средна възраст и заработват доста добре. Първият клиент на Лаура се казва Джо и е на 50. В интернет-обявата си Джо иска само масаж, но в хотелската стая иска и нещо повече. Лаура се съгласява и припечелва 250 евро за една вечер.

Франция далеч не е единствената европейска страна, която има подобни проблеми. Темата е добре позната и в съседна Англия. Една студия на университета в град Кингстън е стигнала до извода, че  за периода 2000 - 2006 г. броят на студентите, които си плащат таксите с помощта на секс услуги, се е увеличил с цели 50 %.

10 % от английската академична младеж са потвърдили, че имат колежки, които работят като стриптизьорки, масажистки и проститутки.

В България засега подобни студии май не са правени. Дали вече не ни е време?

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
0
 
! Отговори
Bobi преди 13 години
Tova sa palni gluposti... Vav Francia obrazovanieto e bezplatno i vsi4ki BG studentki se opraviat kato si plachtat kvartirite , xranata i drexite bez da prostituirat.. Vervaite mi, vsi4ko e do mantalitet
60
0
 
0
 
! Отговори
аз преди 15 години
и то в Колежа по туризъм момичетата мн.хубаво се разработват.Лошо че като свикне-трудно спира,наскоро видях едно момиче учило във Варна на Централна гара Пловдив-при ***,с разкопчано яке-отдолу,по без нищо....ама тя и в Германия май има стаж.А иначе има сериозен приятел-ще се жени....
59
0
 
0
 
! Отговори
skyblue преди 16 години
Най - добре е когато го правят, да се научат поне да си доставят удоволствие, барем
58
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Вторите са по-умни,защото го правят с мъже,които им харесват и за удоволствието.Сексът за пари не е пълноценен секс,от него не можеш да изпиташ истинско задоволство.
57
0
 
1
 
! Отговори
Сиготури Накура преди 16 години
Едните се чукат за пари, а другите - за без пари :)Помислете си кои са по-умните.
56
0
 
1
 
! Отговори
BA6BABAIT преди 16 години
NO E DOKAZANO, 4E NAI DOBRIQ NA4IN ZA ZADOVOLQVANE NA NUJDITE E SVOBODNIQ PAZAR. PROSTO DA SE UZAKONI I DA SE SYBIRAT DANUCI
55
0
 
0
 
! Отговори
DMXxX преди 16 години
Ho! You's a ho, I said that you's a ho!...You can't make ho a house wife...
54
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
alo ti mai si bil stodent predi 50godini a iebat se kat magarici sega be brad za dve vodki
53
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Аз пък съм чувал, че има три вида жени: ***, прости п##ки и просто п##ки . Но само така съм чувал, де да го знам тъй ли е, не е ли тъй.
52
0
 
0
 
! Отговори
go 49 преди 16 години
Абе не е така, защото те техните нужди могат да се "задоволят" и без да плащат за услиги, ако се постараят да не са много смотани. Те тези момичета сигурно изобщо няма да ги погледнат, ако не им се плаща, което си е унизително и за хората, които дават парите. Не оправдавам момичетата, естествено, има много начини да си изкараш пари, и аз сам студентка, и аз работя (не *** - да уточня) и знам какво е да останеш без пари или да няма къде да отидеш да жовееш защото трябва да се изнесеш до дни, а още не си си намерил друго жилище, и тези нужди са съвсем различни от нуждите на богатите чичковци, които искат малко да се позабавляват и да си "поначешат" оная работа.
51
0
 
0
 
! Отговори
nnn преди 16 години
i gospod da sleze ne moje ni opravi BG ka6ata... kak li stignahme do tuk... ot prostotiq... vseob6ta... ilipsa na moral... spoko 6te teglim o6te... ot akala si...
50
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Съгласен съм с 41. Въпрос на достойнство е дали ще паднеш толкова низко. За съжаление процентът в България също не е малък. Не знам 45 какви лични наблюдения имаш, но моите са, че поне 60% от момичетата в Студ. град унижават себе си по този начин. Наистина е жалко.
49
0
 
0
 
! Отговори
gp64 преди 16 години
Gleda6 dosta plosko na ne6tata. V slu4aia ne samo momi4etata imat nujdi, a i horata koito hodiat pri tiah .
48
0
 
1
 
! Отговори
klamer преди 16 години
nz kvo vpre4atlenie ima6 maina ma az sum v tehni4eskiq i nz kak edno selsko devoi4e moeje da e cqla zlatna po metalna ot jelezniqw 4ovek a ba6ta idoi kravi kvo krava mesto mlqko zlatni kiul4eta li puska .... az puk poznavam dve studentki de sa si ba6 takiva masajistki s ustata .... ta nemi govorete v BG polojenieto e dale4 po zle .. za takava malka darjavica sme gi zatminali daje drugite
47
1
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Абе хора, защо говорим само за момичетата, които проституират, все пак те няма да го правят ако няма кой д аим плаща за това. Представяте ли си колко трябва да е изпаднал човек за да даде пари за секс!!! И още - тези "чичковци-паричковци" нали имат семейства, деца, защо не си използват парите за да се грижат за тях, а си ги дават на някаква "мръфла"? ЗА мен това е много по-гадно. Щото момичетата все пак не го правят от кеф, а от нужда, докато клиентите им го правят с желание, те изпитват удоволствие от това, което е още по-жалко!!! Момичетата наистина не са избрали най-правилния и най-умния начин да си плащат студентството, но, все пак, тях мога повече да ги оправдая от тези, които спят с тях.
46
1
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
ВРЕМЕ Е И В БЪЛГАРИЯ ДА СЕ ЛЕГАЛИЗИРА! СТИГА СИВА ИКОНОМИКА И ДВОЕН СТАНДАРТ!
45
0
 
0
 
! Отговори
Българин преди 16 години
Екипът на Днес.бг или включва незадоволени членове, или си играе с "парливата тема" секс непрекъснато. Това обаче не прави сайта по- добър.Колкото до Французойките, те си решават как да живеят. А и цифрата явно е далеч от действителността. В София например, такива занимания имат не повече от 0.05% от студентките. Гарантирам това с лични впечатления.
44
0
 
0
 
! Отговори
5ko преди 16 години
Наскоро имаше някакво изследване за това че около 50% от жените живеели с мъжете си защото били финансово зависими от тях. /процента не е точен но беше някъде там/. Каква е разликата тогава между тези жени и описаните в статията.
43
0
 
0
 
! Отговори
kukupipi преди 16 години
Jok - така като те слушам си от онези дето не ги е яд че се плаща за секс, а че те самите не могат да си платят.Колко са умни жените и мъжете е малко встрани от този въпрос, така че и ти си освобождавай дупките и се впускай в бизнес.
42
0
 
0
 
! Отговори
kika преди 16 години
tova ne e re6enie dori i da ima6 finansovi problemi tova e gnusno ne e rabota