20 жертви след бомбено нападение в Сирия

Атаката е била насочена срещу щаб на силите за сигурност
Обновена: 30 апр 2012 12:17 | 30 апр 2012 11:32,
6
20 жертви след бомбено нападение в Сирия
Снимка: Reuters

Над двайсет души загинаха при бомбено нападение срещу щаба на силите за сигурност в сирийския град Идлиб, съобщи Франс прес, като се позовава на Сирийския център за наблюдение на човешките права. Повечето от жертвите са военни.

Сирийската неправителствена организация съобщила също за експлозия край Дамаск, причинена вероятно от кола бомба.

Сирийската държавна телевизия показа кадри от взрива, както и пострадали хора, които викали: "Това ли е свободата, която искат? Къде е свободата?" Някои скандирали :"Бог, Сирия, Башар и това е всичко".

Норвежкият генерал Роберт Муд, назначен да ръководи мисията от наблюдатели на ООН, които ще следят за спазването на примирието в Сирия, призова в Дамаск всички страни в конфликта да прекратят насилието и да се придържат към мирния план на международния пратеник Кофи Анан.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Та кой нарушава примирието в Сирия, че нещо не разбрах. Мирните демонстранти. От къде такава добра подготовка и такова въоръжение. Разбира се, това е работа на Асад. Само той е лошия. А ООН (САЩ и Израел) е добре осведомен.
5
3
 
4
 
! Отговори
Ахмадинеджад преди 11 години
Мачкай,Асад !
4
5
 
11
 
! Отговори
Хъмн преди 11 години
Факт е, че Щатите за сега не успяват да се справят със Сирия. Нямат и достатъчно добър контрол и върху марионетките си, което им позволява да правят глупости от безсилие. С изпълнения като това само губят пропагандната война... А преди година повечето хора им вярваха. Нещата за сега се обръщат, но ще видим все пак колко още ще издържи Сирия.
3
8
 
4
 
! Отговори
Демократично преди 11 години
Украйна и Сирия: две държави - една цел, с еднакви методи!
2
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
аSSад,*** си с мир,дните на кървавия ти режим са преброени!Арабите не забравят закланите жени и деца и при тях отмъщението е страшно!
1
5
 
19
 
! Отговори
ВДВ преди 11 години
Време е Русия и Китай да проведат съвместно анти-терористично учение в Сирия.