1/3 от парите на ЕС за хуманитарна помощ за 2014 - изхарчени

Украйна да не се превърне в хуманитарна криза, надява се еврокомисар Георгиева
4 мар 2014 18:54, Анисия Иванова
19
1/3 от парите на ЕС за хуманитарна помощ за 2014 - изхарчени
Еврокомисар Кристалина Георгиева. Снимка Reuters

Националните правителства на Европейския съюз може да бъдат помолени да отпуснат допълнителни финансови средства на Брюксел, след като високопоставен европейски представител предупреди, че една трета от бюджета на ЕС за хуманитарна помощ за 2014 г. вече е изразходвана, предаде ДПА.

ЕС вече е планирал 911 милиона евро за хуманитарна помощ през 2014 г., което е най-високата сума досега, съобщи европейският комисар за хуманитарната помощ Кристалина Георгиева пред Европейския парламент.

Още по темата
Наложило се е обаче част от бюджета да покрие 160 милиона евро неизплатени суми от 2013 г. Георгиева прогнозира, че сега ще е нужно увеличение от 400 милиона евро за тази година, като 150 милиона евро вероятно ще са нужни до юли.

"За пръв път хуманитарната общност е изправена пред четири кризисни ситуации от най-висока степен едновременно - Сирия, Филипините, Централноафриканската република и Южен Судан. И за жалост нямаме основание да очакваме това да остане изключение за в бъдеще", изтъкна Георгиева пред евродепутатите.

ЕС вече изготвя планове за засегнатата от размирици Украйна, макар и надеждата да е "Украйна никога да не се превърне в хуманитарна криза", посочи Кристалина Георгиева.

(БТА)


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
2
 
! Отговори
Злобара Демон преди 7 години
Сталинке, за какво те изпратихме , чедо, в Брюксел? Какво направи за БЪЛГАРИТЕ? Я се качвай на самолетчето и обратно в САЩ!! ВЕДНАГА!!!!!!!!!!!!!!!!!
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
и *** за зеле не става от Сталинка...Ама заплатата и е за 10 наши българки...червени ***!
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази комунистка сталинка ,върши ли някаква работа в полза на България в Европа,или маа по магазините само?!
9
1
 
2
 
! Отговори
БЛАГО преди 7 години
Предателка.За таб и такива като теб-африканските маймуни и араби са по важни от мен-българина.Проклинам те.
8
1
 
6
 
! Отговори
2 преди 7 години
Сталинке,много си си повярвала чедо...гола вода си .Поне на жена да приличаше....
7
1
 
3
 
! Отговори
муспи преди 7 години
Кристалинка замина на Запад като едно еврейско свинче, а сега прилича на холивудска звезда, и всичко от пособията.
6
0
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
И колко има занашето Момиче
5
0
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
И коя,от всички посочени е Член(ка)на ЕС,а Българите да плащат Членски внос,и да стягат Колана,или както каза онази Американка-Майната му на ЕС
4
0
 
11
 
! Отговори
Peshonizer преди 7 години
"Украйна да не се превърне в хуманитарна криза, надява се еврокомисар Георгиева"Що? Те вече са фалирали. А скоро ще почнат да пукат от студ и глад. Като каква криза ще я окачествим? И нали ЕС толкова се натискаше да помага на Украйна? Е - да помагаме де! Като начало, около 2 милиарда да си платят газта и около още 3 милиарда за текущи плащания(заплати и пенсии). И това е само началото...
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ти там няма да стъпиш никога и затова не се кахъри за тях, те си имат държавници, а не парцали като вас!Просто няма да те пуснат,защото за тях ти си никоя..... !
2
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако имаш ток, вода, покрив и *** - значи си по-богат от 80% от населението в света.А аз съм сигурен, че хапваш вафли боровец и не подминаваш шкембето с много чесън.Седнали сте да ми ревете като вдовица за х**. Я ходи в Сомалия да те ръмбят черните по бялото дупе.. поне ще получаваш помощи.Тиквеници прости
1
0
 
11
 
! Отговори
NAPOLEON преди 7 години
NIE KATO SME V PERMANENTNA KRIZA KAKVO 6TE POLU4IM. MOJEBI EDI ...... GOLQM......