Западът иска да стисне Русия за гърлото и да свали Путин!

Русия прави всичко за спиране на конфликта в Украйна, заяви Песков
21 яну 2015 15:01, Елка Василева
647
Западът иска да стисне Русия за гърлото и да свали Путин!
Снимка: архив, Reuters

Западът подменя понятията, за да отслаби Русия и да я изолира от световната общност и тази подмяна изостря конфликта в Украйна. Това заявява Дмитрий Песков, прессекретар на руския президент Владимир Путин, в интервю за седмичника "Аргументи и факти", предаде ТАСС.

Според Песков Западът се стреми "да свали Путин", използвайки за целта каквито и да било поводи - събитията в Украйна или някакви други.

"Днес тече подмяна на понятия, водеща единствено до ескалация на конфликта. Всичко, което може да направи Русия за прекратяване на конфликта, тя вече го прави: фактически подпомага икономиката на Украйна, осигурявайки доставки на въглища, електроенергия и така нататък, а на хората в Югоизточна Украйна, изпаднали в беда, изпраща хуманитарни конвои", напомня той.

"Не можем да изоставим тези хора на произвола на съдбата", добавя прессекретарят на Путин. Според него обаче "Русия не може да уреди този вътрешноукраински конфликт".

"А засега, ако представим съвсем просто проблема, Западът се опитва да набеди Путин като страна в конфликта, да го изолира от международната политика, да стисне за гърлото Русия в икономически план заради своите си интереси, да постигне сваляне на Путин, при това обаче настоява той да уреди кризата в съседната страна", казва Песков.

Той изтъква, че "войната (в Украйна) може да приключи само чрез вътрешноукраински диалог", който "може да бъде започнат само от официален Киев". "Силовият опит за решаване на кризата е път към безизходицата", изтъква прессекретарят на Путин.

"Убеден съм, че Западът няма никога да ни остави на мира" и "нещата тук не опират до Крим, нито до Украйна" - "ако го нямаше Крим, щяха да измислят друг повод", заявява Песков.

Той напомня, че в тазгодишното си послание към руския парламент Владимир Путин заяви: "Трябва да сме суверенни, самостоятелни, силни, но същевременно да останем неразделна част от международната общност, от световната икономическа система".

"Изолационизмът или самоизолационизмът би означавал грешка", добавя говорителят на Кремъл.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


647
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
402
2
 
0
 
! Отговори
Учителя преди 9 години
Време е Путин да си зададе въпроса: "Абе защо аджеба целия цивилизован свят е против мен? Срещам приятели само в КНДР, Иран и няколко комунистически русофила с бетонни глави в България.
401
1
 
4
 
! Отговори
СПРАВЕДЛИВ преди 9 години
Абе *** уродливи сороски. Пак ли налазихте нета, да чукате дребни стотинки, като си продавате съвестта. Голяма напаст сте, ей...
400
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Западът иска да стисне Русия за гърлото........" и май я стиска за к..а
399
6
 
1
 
! Отговори
petko.noshkov преди 9 години
Този човек,в кой свят живее?Днес е времето на високите информационни технологии и всеки грамотен човек знае и не го забравя,че Путин превзе КРИМ една територия на чужда държава и че той е този който нахлу в източна Украйна и откъсва територия от нея и той е единственият политик в света ,който направи едно безумно изказване,че ще защитава руснаците ,където и да се намират те по света!И ако всеки държавен ръководител в света направи същото за своите сънародници светът ще бъде вкаран във война!
398
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 588 ИСКАШ ДА КАЖЕШ - ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА НА РУСКАТА АРМИЯ ....
397
8
 
1
 
! Отговори
ЛЕВ ТОЛСТОЙ преди 9 години
КРАЙНО ВРЕМЕ Е РУСИЯ ДА СИ ИЗБЕРЕ ГРАМОТЕН ПОЛИТИК ЗА ПРЕЗИДЕНТ , А НЕ ВСЕ АГЕНТИ НА КГБ ....
396
8
 
2
 
! Отговори
petyo9 преди 9 години
"Според Песков Западът се стреми "да свали Путин", използвайки за целта каквито и да било поводи - събитията в Украйна или някакви други."Я, че те се усетиха, най-накрая, бе! Наистина, това е целта. И руснаците имат нужда от свобода. От незапомнени времена там са бити мачкани и тъпкани. Я от цар, я от диктатори. Сега западът ще им даде поне да я помиришат тази свобода. Дано успее!
395
7
 
3
 
! Отговори
НФБ преди 9 години
До АнонименРусия да си купи няколко френски сирената и да започва собствено производство. .защо да плаща за вина и храна при тази територия да докара хоро които знаят как се прави земеделие. ..
394
17
 
2
 
! Отговори
защо преди 9 години
А защо Путин се СДРУЖАВА с МЮСюЛМАНСКИ държави? Турция, Иран.Ретроградни- Северна Корея.Знае, че на драго сърце ще поведат война срещу ЦИВИЛИЗОВАНИТЕ страни, в които ЕМИГРИРАТ с желание!А защо да емигрират, когато могат да ги завладеят под РЪКОВОДСТВОТо и въоръжението на "някого".МНого пъклен план.Не мисли ли Путин, че не само Европа ще пострада.ПОне от чеченци са теглили.
393
21
 
4
 
! Отговори
Obama преди 9 години
Ще ликвидираме Русия в следващите 12 месеца. Путин може да си говори това не ни пречи.
392
6
 
26
 
! Отговори
Бакал Петко преди 9 години
До 576 Пожелвам на Путин, ако пак като Сталин го предизвикат , да им го повтори, но този път с мъртвешка ръка, че помен да не остане от тази демокрация на земята.
391
5
 
15
 
! Отговори
СПРАВЕДЛИВ преди 9 години
До Анонимен 573"Закръгли ли ги на 100 рубли ?"Казах ти да не завиждаш! Не е полезно за здравето! Ама пердах ядохте тая нощ, а *** сороски?!? Ти кво ще кажеш? Дали да не платя верно на няколко мои момчета да ви гилотинират всяка вечер в тоя форум. не за друго, ами - да си направя кефа, като отворя сайта, само посинели от злоба соросчета да чета.
390
4
 
15
 
! Отговори
Герчо с тамбурата преди 9 години
И аз харесвам Сталин.Чърчил във Фултън призна, че в цялата история на КАПИТАЛИЗМА(рАЗБИРАЙ ЗАПАДНАТА ДИМУКРАЦИЯ) никой друг не и е нанасял такъв смъртоносен удар, какъвто и нанесе Сталин през Втората световна война.
389
4
 
4
 
! Отговори
СПРАВЕДЛИВ преди 9 години
До Анонимен 570Пък Анонимния 570 сън не го хваща от яд, че той и приятелите му - соросоидчета станаха на пух и прах, че и за резил тази вечер. И ми брои парите, и ми завижда!
388
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Справедливия днес заработи двоен надник не е излезъл 12 часа, а *** ще си го сменят неговите, много рубли загубиха и продължават да губят.
387
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Руските болни- най-здравите болни, руските микрочипове най-големите микрочипове, руските *** най-големите *** и т. Н
386
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Историята винаги се повтаря. Ето какво са написали днешните казаци на Путяm.youtube/watch?v=_novkOztNDo
385
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ARMA-GED-DON
384
1
 
6
 
! Отговори
СПРАВЕДЛИВ преди 9 години
До 562Ех, мечтиииии....
383
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Аз съм *** но ... 563"Близо си... А кой ще вземе руските нефтени компании?"-----------------------------------------------------------------------------------АКО ПУТИН УСТИСКА ОЩЕ ПОЛОВИН ГОДИНА, НАПРАВО ЩЕ ВЗЕМЕ АЛЯСКА, БАРАБАР С НЕФТА! ТЪЙ ДА ЗНАЕШ!