Профилът на типичния джихадист

$100 надница, мобилен телефон и виагра са сред атрибутите на бойците
Обновена: 23 фев 2015 16:49 | 23 фев 2015 16:48, Елка Василева
60
Профилът на типичния джихадист
Снимка: архив, Reuters

100 долара дневна надница, мобилен телефон, кредитна карта, разрешително за отпуск, издадено от висша инстанция, и виагра - това са част от атрибутите на бойците от групировката Ислямска държава, сражаващи се в Ирак и Сирия, пише италианският в. "Република". Вестникът се позовава на източници от европейски служби за борба с тероризма и на източници в Сирия и Ирак.

Средната дневна заплата на джихадист на ИД е 100 долара. В редиците на групировката се сражават 30 000 бойци, по последни данни на ЦРУ към края на 2014 г. Три милиона долара на ден излиза издръжката на тази армия. На година това прави 1 милиард долара. Групировката се финансира от контролираните от нея петролни находища, с откупи, трафик на дрога и на плячкосани произведения на изкуството.

Силите на ИД са разделени на две - в Ирак и в Сирия. Респективно те се контролират от Абу Муслим ат Туркмани и от Абу Али Аламбари.

Джихадистите на ИД се оценяват по пет критерия. Първият е ролята, която изпълняват в редиците на ИД, вторият - предаността към ИД, третият - стажът, четвъртият – постиженията на бойното поле, петият - получените рани.

Най-високата оценка се получава при 6-месечни непрекъснати участия в бойни операции. За бонус се смята, ако джихадистът е особено млад, под 20 години. Ако джихадистът е чужденец и се ожени за мюсюлманка от териториите на халифата, той получава още бонус точки.

ИД има специална служба за издаване на разрешителни за почивни дни. Върху тези документи се поставя специален печат на ИД. Разрешителните за отпуск се получават, след като джихадистът вече се е показал предан на каузата. Това означава, че е изпълнил нормата за участие в сражения и операции - бил е ангажиран по 16 часа дневно 7 дни в седмицата 6 месеца без прекъсване. Онези, които дезертират и бъдат заловени, се наказват сурово, понякога дори със смърт.

Виаграта пък е необходима на джихадистите, за да се показват на ниво по време на масовите изнасилвания. Жените от превзетите градове и села са изнасилвани масово от бойците на групировката, което се смята за знак, че тя е преминала през тази територия.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
1
 
1
 
! Отговори
Уйо преди 9 години
Връзката на ФАЩ е комплексна, естествено петролът от юхадистите не се продава по официален начин а на черно. Знаем че на черно цените са няколко пъти по-ниски от нормалните, кой купува петрола? Ами тези които свалиха цените за да фалират Русия. Отговорът го знае всеки и това са ФАЩ, хем купува петрол на безценица, хем им продава оръжие и така печели двойно, в същото време удря икономиката на Русия а в Европа всява страх с ИД и налагат бази на НАТО за "охрана" а тези бази се подготвят срещу Русия
42
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Коя мрежа използват на кои мобилен оператор . Виагра си доставят от аптеките във Турция ,там си продават и петрола ,антиките ,краденото злато и всичко останало. Не забравяите че Турция е феодална държава там командва султана Ер Доган . Дали евреите са във врътката ,просто не може без тях.Забележете срещу кого се борят ИДИЛ ,
41
2
 
3
 
! Отговори
dobrodetel преди 9 години
До АнонименНе са 5,а 20 милиарда.И си заслужават тези пари.
40
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Значи вадиме калкулатораа.За 5 месеца са дали фира 1700 от 30000.Около 5%..За 6 години ще са изчистили около 20к. ще са 5 годишни.Ако им пуснат денга,което е особен вид малария а също и шарка,може би ще изпукат сички.Което не е никак зле.Хахааа сега проумях.Танкват ги.А самолетите дигат левел като ги убиват.Хах не били геймъри ,а?
39
2
 
12
 
! Отговори
:-) преди 9 години
Бюджет от 1 милиард? Кой и защо ги финансира като им купува петрола? Май същите компании, които купуват петрола и от либийските "опозиционери". И тези компании май не са руски и азиатски.
38
1
 
9
 
! Отговори
х преди 9 години
***"началници, директори и бизнесмени"бачкам и се гърча по вече от тези джихадисти за вашето живуркане и нищо подобно не получавам от вас.Засрамете се,че ви чака оранжевия гащеризон.
37
0
 
16
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
В този профил идеално се вписва и българския депутат
36
0
 
5
 
! Отговори
! преди 9 години
Колкото повече Сирийската армия печели победи над организирания тероризъм за сваляне на правителството и разпадане на страната на 3,4 слаби враждуващи помежду си единици от терористи наемници от 80 страни,толкова повече пропорционално се увеличава рекламирането на Неислямската недържава.
35
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
УТРЕ ТРЪГВАМЕ 20 ЧОВЕКА. ЕТО НА ТОВА МУ СЕ КАЗВА СОЦИАЛНА ДЪРЖАВА. ТЕЛЕФОН БЕЗ ПАРИ. ВИАГРА БЕЗ ПАРИ. СЕКС БЕЗ ПАРИ. А НА ВСИЧКОТО ОТГОРЕ И ПО 3000 ДОЛАРА НА МЕСЕЦ. ДА ГО ДУАТ БЕДНИТЕ.
34
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Towa da ne e da6terna firma na 4ujdestraniqt legion, usloviqta sa si sa6tite. Zapla6taneto sa6to zawisi ot ranga, no tuka statiqta t.e. tuk relamata na Idil e nepalna- zaplatata dostiga do 1000 na den.
33
7
 
6
 
! Отговори
без съмнение преди 9 години
100 долара дневна надница, мобилен телефон, кредитна карта, разрешително за отпуск, издадено от висша инстанция, и виагра. Това го има и пожарникаря.
32
1
 
9
 
! Отговори
До aith преди 9 години
В нашта фирма търсят хора и средната надница е като на джихадистите,само безплатна виагра не дават. Така че заповядай. А иначе джихадистите лесно ще ги намериш, тегли един бърз заем и зачезни с него към сирия и ирак, те сами ще те намерят. Само да не ти надянат оранжева униформа ако не разберат за какво си отишъл.
31
0
 
3
 
! Отговори
Наивен преди 9 години
А откъде се доставят лекарства за ранените и Родилките......
30
0
 
3
 
! Отговори
Наивен преди 9 години
А откъде си доставят виагра, ......сигурно си я варят в нещо като чай....
29
0
 
12
 
! Отговори
Наивен преди 9 години
А къде плащат сметките за телефон, през и-пей, изнесен офис на оператора или по банков път....
28
3
 
7
 
! Отговори
Някъф там преди 9 години
Къде мога да се запиша? Дайте малко информация... Там дават годишната ми заплата на месец...
27
5
 
8
 
! Отговори
velikia123 преди 9 години
До Анонимника 32.Кой се срещна със сирийската опозиция кой а?Другарв Маккейн и не само той.Сащ финансира ИД и никой не може да ме убеди в обратното.
26
2
 
11
 
! Отговори
американски оръжия преди 9 години
Обама въоръжи сирийската опозиция с американски оръжия и обучи войниците на опозицията. Скоро тази опозиция се превърна в Ислямската Държава и същите американски оръжия и войници се използват за избиване на цивилно население и за война срещу самите Сащ. Така ще стане и в Украйна с т.н. Нацгвардия.
25
7
 
6
 
! Отговори
снимки на двамцата преди 9 години
Джон Маккейн и шефа на Ислямската държава Абу Бакр Ал-Багдади са приятелчета. Има снимки на двамцата. Въпросът е, кой е по-големият терорист и враг на Сащ, Абу Бакр Ал-Багдади или Джон Маккейн?
24
3
 
3
 
! Отговори
без милост преди 9 години
Американските войници стават все по-импотентни. Миналата година, само за Виагра, Пентагонът е платил 41 милиона долара. Общо са платени 84 милиона долара за лекарства срещу импотентност. От 2011 до сега, са разходвани около 300 милиона долара в битката срещу импотентността. Толкова струват 4 бойни самолета от тип Ф-35.