Напрежението срещу Путин в Русия скоро може да ескалира

„В страната се води състезание между хладилника и телевизора”, смята анализатор
Обновена: 1 мар 2015 22:29 | 1 мар 2015 22:12, Екип на Bulgaria On Air
621
Напрежението срещу Путин в Русия скоро може да ескалира
Снимка: Reuters

Руската интелигенция и руското общество може да се надигне срещу президента Владимир Путин и неговия режим напролет. Това прогнозира политологът Кирил Аврамов пред телевизия Bulgaria On Air.

Още по темата
Според него военните в Русия не са в състояние да организират държавен преврат. „Промените могат да дойдат единствено от надигащото се общество и осъзнаването на руската интелигенция до какво води режима на президента Путин”, каза Аврамов в предаването „Денят он ер“.

Политологът коментира и санкциите, наложени на Москва от ЕС и САЩ. Той беше категоричен, че те работят и засягат живота и на обикновените граждани. „В Русия се води състезание между хладилника и телевизора”, описа образно ситуацията Аврамов.

Според него руските граждани вече са уморени от начина, по който действа олигархията.

Политологът смята, че рейтингът на Путин е „фетиш“, на който се държи много. Той сравни убийството на опозиционера Борис Немцов и днешното траурно шествие като взаимен страх, присъщ за Русия в края на XIX век.

По-рано днес десетки хиляди излязоха по улиците на Москва, Санкт Петербург и други градове на Русия в памет на убития руски опозиционер.

Полицията в Москва публикува и първото описание на убиеца му – той е висок мъж, постриган късо и с нормално телосложение. Стрелецът е избягал със сребриста кола ВАЗ-21102 с осетински регистрационен номер, което накара наблюдателите да заговорят за осетинска връзка в убийството на политика.

Беше обявено и възнаграждение от 3 милиона рубли, или малко над 60 000 евро, за всяка ценна информация по случая.

Цялото интервю чуйте във видеото на Bulgaria On Air

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


621
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
308
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ГневенА с голяма отговорност и прозрачност демократите си взеха заем от 16 милиарда за които ще плаща народа.И с голяма откритост и отговорност са отношенията ни с ЕС. Я еди си гръмни някъде или изпроси малко кинти от откритите и прозрачните Америка за България.И тази година дават само 10 милиона долара.
307
8
 
29
 
! Отговори
веси преди 9 години
Със санкции не успяха да свалят Путин, а се получи точно обратното. Сега опитват да направят руски Майдан и пак без резултат. Колко е трудно да разгадаят руския характер. Русия начело с Путин се сплотява срещу враговете.
306
16
 
8
 
! Отговори
Гневен преди 9 години
Долу болшевиките, убийци на нашия освободител Руския Цар и палачи на собствения си народ ! Да живее свободна и независима от комунистите-престъпници Русия ! Мир и благоденствие за руския и украинския народ ! Отвореност, коректност и взаимопомощ трябва да заменят егоистичната имперска политика на червената олигархия ! Прозрачност, а не тъмни политико-икономически тайни сдружения ! Това е истинският път ! Но дали той е възможен за изцапаните с невинна кръв...
305
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И що все таквиз ми обясняват живота. Аз се казвам Димитров и баща ми се казваше димитър, тоя свиреп демократ е Аврамаво, как ли се е казвал баща му...и сигурно е бил член на БКП 1000%
304
7
 
8
 
! Отговори
възмутена преди 9 години
пфф,моля ви се..дейността на Владимир Путин като президент на Русия има одобрението на 86% от руските граждани ПРЕЗ ФЕВРУАРИ , като рейтингът на държавния глава е с един процент по-висок от този през януари.Руската федерация е 143 666 931 души,ТЕЗИ 70 ХИЛ.СА НИЩО ИЛИ 13% .Само паника всявате..
303
8
 
31
 
! Отговори
брат преди 9 години
Добре че е Путин! Иначе Русия щеше да бъде тотално разграбена. Да е жив и здрав за радост на триполовите демокрасти!
302
4
 
19
 
! Отговори
Bulgatani преди 9 години
Ако семейството ви е под голяма заплаха, няма да има място за всички видове на "демократичен дебат" между членовете на семейството ви. Командирът е мъжът, главата на семейството. РУСИЯ в момента е в голяма опасност, затова няма да има место за всички видове на "демократичен дебат" . Затова сега командирът е президент на РУСИЯ Путин.
301
1
 
22
 
! Отговори
до Атака преди 9 години
уважавай себе си, за да те уважават другите. Купят ли те, задникът ти е техен завинаги
300
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На един женкар, развратник, мошеник ли се крепяло бъдещето на Русия??Бе големи смешковци това западняците и цялото им слугинско воинство
299
1
 
2
 
! Отговори
до 452 преди 9 години
Предполагам, същият въпрос са го задавали и на Левски
298
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Любовницата на Немцов - Дурицкая отказала да дава показания на полиграфа защото това според адвоката и щяло да и доведе допълнителен стрес . Да много интересно.Нали искаха да се разбере истината. А още от вчера бърза да изчезне от Москва.
297
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е, вие наистина сте много зле. Съжалявам, че повярвах в доброто
296
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До до Венелин и др. Явно ти си човек който се страхува да не загуби доходите си от писане. Да обвиняваш някой че е с болен мозък за това че не сподели твоето виждане си е направо върха на "демокрацията". Вече от доста наши политици чухме призиви че тези които не споделят позицията на управляващите трябва да понесат цялата строгост на закона: Плевнелиев, воения министър , Радан Кънев(Кордова) , и разни други "демократи".
295
2
 
6
 
! Отговори
Ха-Ха-Ха преди 9 години
до 452 Ако наистина вярваш на това, което пишеш, значи си пропуснал целият "преход"
294
5
 
22
 
! Отговори
Венелин преди 9 години
до 452Там е работата, че нищо не градим ами разграждаме. В интерес на България е да прави бизнес с Русия - голям пазар, най-близо разположеният да нас, голям източник на суровини също най-близо разположеният до нас. Идиотско е за чужди интереси да не правим бизнес с Русия и да не печелим от това! Да вземем за пример доставките на газ. Защо трябваше да се спира Южен поток? Щели сме да си доставяме газ от другаде. Ами нека първо някой да достави и, ако е на по-ниска цена - идеално, но такъв няма.
293
2
 
11
 
! Отговори
хА-хА-хА преди 9 години
до 452Ти мислиш ли, че сами градим живота си и че някой ще ни позволи това? И то ТОЧНО СЕГА?
292
3
 
11
 
! Отговори
до Венелин преди 9 години
никой не оспорва това, което Русия е направила за освобождението на България от Турско робство, но не трябва да обожествяваме това. Оттук нататък трябва да пораснем и сами да градим живота си, дори на някой това да не му харесва.
291
4
 
10
 
! Отговори
ЛКИЙУХЗ преди 9 години
Тоя аврамов е политолог колкото аз съм исус, воняща *** като почти всички по тази продажна тв.
290
2
 
4
 
! Отговори
Венелин преди 9 години
до 450Аз доходи от писане нямам, пък и не съм писател. Колкото до мозъците, може да има и болни. Но когато някой отрича фактите - това е фалшификация и измама. Просто дразни, нищо повече.
289
4
 
2
 
! Отговори
до Венелин и др. преди 9 години
Или сте болни мозъци, или Ви е страх да не загубите малкото доходи, които печелите да замърсявате нета. Дано да си заслужава...