Напрежението срещу Путин в Русия скоро може да ескалира

„В страната се води състезание между хладилника и телевизора”, смята анализатор
Обновена: 1 мар 2015 22:29 | 1 мар 2015 22:12, Екип на Bulgaria On Air
621
Напрежението срещу Путин в Русия скоро може да ескалира
Снимка: Reuters

Руската интелигенция и руското общество може да се надигне срещу президента Владимир Путин и неговия режим напролет. Това прогнозира политологът Кирил Аврамов пред телевизия Bulgaria On Air.

Още по темата
Според него военните в Русия не са в състояние да организират държавен преврат. „Промените могат да дойдат единствено от надигащото се общество и осъзнаването на руската интелигенция до какво води режима на президента Путин”, каза Аврамов в предаването „Денят он ер“.

Политологът коментира и санкциите, наложени на Москва от ЕС и САЩ. Той беше категоричен, че те работят и засягат живота и на обикновените граждани. „В Русия се води състезание между хладилника и телевизора”, описа образно ситуацията Аврамов.

Според него руските граждани вече са уморени от начина, по който действа олигархията.

Политологът смята, че рейтингът на Путин е „фетиш“, на който се държи много. Той сравни убийството на опозиционера Борис Немцов и днешното траурно шествие като взаимен страх, присъщ за Русия в края на XIX век.

По-рано днес десетки хиляди излязоха по улиците на Москва, Санкт Петербург и други градове на Русия в памет на убития руски опозиционер.

Полицията в Москва публикува и първото описание на убиеца му – той е висок мъж, постриган късо и с нормално телосложение. Стрелецът е избягал със сребриста кола ВАЗ-21102 с осетински регистрационен номер, което накара наблюдателите да заговорят за осетинска връзка в убийството на политика.

Беше обявено и възнаграждение от 3 милиона рубли, или малко над 60 000 евро, за всяка ценна информация по случая.

Цялото интервю чуйте във видеото на Bulgaria On Air

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


621
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
248
6
 
0
 
! Отговори
Циганин преди 9 години
До българския *** от 474Ти като си заспала ***(овца) ще пропуснеш много работи ") ,ИНТЕРЕСНО А ПРАБАБА си уверен ли си ,че не някоя влахиня или *** !?
247
0
 
2
 
! Отговори
до474 преди 9 години
Важно е да няма п.....сти в редиците.
246
1
 
16
 
! Отговори
Алтай преди 9 години
Убийството е провокация, също като малайзийския самолет през юли миналата година. Янките няма да мирясат докато не свалят Путин от власт ама това няма да стане.
245
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Къде са европейците дето защитаваха словото защо сега за свободата и демокрацията никой не мърда пръста си.
244
1
 
20
 
! Отговори
Циганин преди 9 години
Кирил Аврамов в коя американска НПО СИ ПОЛУЧАВА ЗАПЛАТА ?Мечтата на американците за Русия е , да притежават Сибир и нейните богатства .
243
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ЖороИ опоненти не липсват
242
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До сър ПичукГьобелс би завидял на Путин - вярно е, колкото е вярно, че би се гордял с неговите противници.
241
15
 
8
 
! Отговори
Жоро преди 9 години
Брей, тук има цяла манифестация от *** за защита на лилипутин ;)
240
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не амриканците въобще не го треснаха немцов не са те.хаха
239
5
 
23
 
! Отговори
Иван преди 9 години
Да им е жив и здрав Путин че ако го няма тогава ще разберат какво е глад.. Когато започнат да се палят пред президентството тогава да ги мислим. А този *** смее ли да каже същото за България? При нас е по валидно
238
2
 
10
 
! Отговори
аС преди 9 години
И този, Кирил Аврамов, сънува мокри сънища ;)
237
1
 
5
 
! Отговори
сургут преди 9 години
До 444---ха..че аз съм почивал на нова година в Аспен-не се хваля...а ти се хвалиш с роднините си--ти какво си постигнал е важно--ти.....
236
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 452Я го изброй по държави "целия" свободен свят.
235
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 444 - наивникаАйде всички да емигрираме там - всички ще си намерим работа по големите фирми за големи заплати по специалността от дипломите ни.И ще си правим почивки на Акапулко.Всъщност няма нужда да ходим чак до там - в Гърция един багерист взима колкото три професорски заплати в София.
234
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
с украйна е целия свободен свят.русия я чака икономическа катастрофа и глад
233
13
 
4
 
! Отговори
444 преди 9 години
*** мият лузъри като теб. моите роднини в сащ са биолог в медицински изследователски институт и инженер химик в компания за почистващи и перилни препарати. почиват на хавай Карибите Мексико. ти върви в Сибир при алкохолиците и въшките
232
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Опозицията на Путин е по-крайна от него и Немцов изобщо не е олицетворение на истинската опозиция. Само наивниците си мислят, че ако седнат на мястото на Путин ще могат да управляват по друг начин. Ще изоставят например Донбас? - Че те там съществуват само благодарение на руските помощи.Ако влезнат украинските "батальони няма да има разлика кой мирен кой сепаратист.За Крим?-Някой още ли вярва, че някой от Крим иска да се връща в Украйна там един хляб скоро ще струва една заплата.
231
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до края на 2015 икономическата криза ще е жестока,следват социална и политическа криза и революция с разпад на държавата
230
7
 
28
 
! Отговори
431--сургут преди 9 години
Аз съм в Русия от 7 ггодини и хич не съжалявам----а съжалявам вас-***, които миете *** на западняците за стотинки.А като си тръгнете за България,минавате първо в магазинните втора ръка-да се облечете и после расказвате в България колко сте фешън......хаа мерси....ама с третополови *** не ми се живее....
229
3
 
25
 
! Отговори
Пешо преди 9 години
Наистина ми е смешно и същевременно жалко. Като слушам какъв рев за човек, докарал Русия до фалит през 1998 г когато хората с месеци чакаха за поне част от заплатата на фона на пируването на десетките и дори стотиците олигарси, с които другаруваше и им даваше да присвояват природните богатства. Все едно да плачем ако гръмнат Дянков например (той дори сега е на служба в Русия при същите олигарси). За разлика от нас, част от руснаците все още знаят какво е война.