Руски военни учения в спорни територии отвъд границите

Маневрите са в базите в Армения, в Абхазия, Южна Осетия, Крим
Обновена: 5 мар 2015 17:35 | 5 мар 2015 17:25, Елка Василева
237
Руски военни учения в спорни територии отвъд границите
Снимка: архив, Reuters

Руското министерство на отбраната обяви, че са започнали големи военни маневри в южни райони на Русия и в спорни територии отвъд границите й, предаде Ройтерс, като се позова на Интерфакс.

В ученията, които ще продължат до 10 април, участват над 2000 войници от подразделения за ПВО и 500 вида въоръжение.

Според съобщението маневрите преминават на територията на Южния и Севернокавказкия федерален окръг, както и в руските бази в Армения, отцепилите се от Грузия Абхазия и Южна Осетия, и откъснатия през миналата година от Украйна Кримски полуостров.

Тези военни учения ще бъдат възприети на Запад като проява на сила по време, когато заради украинската криза Русия и Западът са в период на най-обтегнати отношения от времето на Студената война, отбелязва Ройтерс. Украйна и западните правителства обвиняват Русия, че подпомага с оръжие и жива сила сепаратистите в Източна Украйна, което Москва отрича, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Още по темата: Русиявоенни маневри
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
0
 
8
 
! Отговори
ВЕЩИЦАТА преди 9 години
ЗНАЧИ И БЪЛГАРИЯ ЩЕ ТРЯБВА ДА СЕ СЧИТА ЗА СПОРНА ТЕРИТОРИЯ СКОРО КАТО СЕ ИЗТУПУРКА АМЕРИКАНСКАТА АРМИЯ НА НАША ТЕРИТОРИЯ.
87
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 111 Абе те пентагона си признаха за инцидента и напусналите моряци,изнесоха се като наакани и ти пак си говориш глупостите,че не е така!Това *** сте като коне с капаци,хората си казват вие пак не та не!
86
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До до 93Какви снаряди? Гаубични?
85
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ОсведоменАйде дай линк от американски източник.Словоблудства по въпроса из русктие сайтове бол.Едно е да ти се иска да е така съвсем друго е да е така в действителност.
84
1
 
3
 
! Отговори
до 93 преди 9 години
Кой ли пък ти е споменавал за ракети?! Става въпрос за снаряди !
83
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Официалното изказване на американците за случая беше, че руския самолет е заходил като за атака, огледали си го със система флир на десетина километра какво носи под крилата, видяли са че няма оръжие и капитана е деактивирал системата фалангс за охрана на близкия периметър за да не хване някой да се изнерви и да го свали като в случая с иранския бойнг
82
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименТова нещо се казва ЕМП. Електро магнитен импулс. Всички кораби от 20 години насам включително руските са екранирани. Защита е сравнително лесна и евтина просто трябва да се вземе предвид при проектирането на плавателния съд. В общи линии е един фарадеев кафез. Защитата срещу ЕМП е тема за забавление на военните още от зората на ядреното оръжие защото там въпросното явление е със чудовищни размери. Та ако нещо е екранирано от ЕМП на ядрено оръжие, със сигурност няма проблем със су-24
81
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 105 Абе ти къде четеш тия глупости,като си имаше официално изявление на пентагона,че това е демотивиращо и че 27 моряци са напуснали!Айде чети пък после пиши глупости!
80
0
 
9
 
! Отговори
Осведомен преди 9 години
До АнонименАко беше чел повече когато стана инцидента щеше да установиш, че в американските медии има изявление на висш офицер от ВМС на САЩ, който потвърждава инцидента. Също така става ясно, че ВМС имат проблем с окомплектоването на екипажите на бойните кораби участващи в походи в Черно море. Дори увеличили застраховката за злополука от 1 на 3 млн. долара. Процента на отказите на моряци за участие в тези походи пак се запазил висок. Мотивът им бил, че на мъртвия не му трябват пари.
79
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До взводНо не припарват към руските води както стана с Доналд Кук нали?Не припарват защото ще има пак код кафяво за американските моряци!
78
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименДоказаната лъжа беше, че военнослужещи на въпросният кораб са подавали молби за напускане.27 моряка не са напускали по никой начин.Намери официално американско изказване. Преведените на руски в сайт с окончание .ру не се броят. Наистина су-24 е летял все едно ще атакува, което си е за протестни ноти от всякъде.Това по дефиниция е вражедебно действие и поставя кораба в дилема да го свали ли или да чака да го гръмнат.
77
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 99" Ще ти отговоря на коментара че Русия още от времето на соца активно разработва системи за радиоелектронна борба!От няколко пенсионирани вече командири на поделения са ми разказвали как при съвместни учения с руснаците едно време са тествали такава техника и как не са можели нито танкове да запалят,нито самолети да излетят,а радарите са давали съвсем грешни показания или направо са изключвали!А това е било преди 30-40 години,неми се мислисега вече какво имат
76
0
 
11
 
! Отговори
чочоолу преди 9 години
Американците какви граници имат с Русия в Черно море та техните кораби се разхождат там. Или пак искат да пробват системата ИДЖИС с руския СУ 24. няма по голяма военна сила в света от Русия. Краварите го знаят това иначе до сега щяха да обявят война на Русия Шубето е голям страх.
75
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Доналд Кук! си беше доказана .ру лъжа на руската пропаганда."И кое му беше доказаното,щом и от пентагона си признаха за инцидента,то не беше рев и пращане на протестни ноти към Русия!А като е било "руска лъжа" това защо тогава напуснаха според пентагона 27 моряка,а според русия почти всички?И защо след това облитане Доналд Кук се изнесе веднага в румънско пристанище,след което напусна Черно море?А отговори ми на въпросите!
74
0
 
4
 
! Отговори
до 99 преди 9 години
До Анонимени доказателствата са ?
73
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Доналд Кук! си беше доказана .ру лъжа на руската пропаганда. Отделно Русия не е велика сила. В момента са в ролята на комплексирания селски алкохолик с много пушки в мазето.
72
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Братята руснаци почнаха стандартни военни учение и пак ще има наакани западнячета,в момента и НАТО започва военни маневри в Черно Море и туко виж се повторил сценария с нааканите морячета от Доналд Кук!Русия е велика военна сила и по две да умножите НАТО пак не могат да се мерят с Русия!
71
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До МаринаАбе хетеро хетеро ,ама цял свят им такова жените.Аз Бургазлия не ашладисал рускиня не познавам.
70
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименНай-богатата на ресурси държава в света да осигурява жизнен стандарт на поданиците си по-нисък от този на румънците, при което и харчи 21% от БВП за ракети и друго оръжие, не е много за хвалба. Какво ще изнудват работещия и произвеждащ запад с ракети та да им дава повече зелени хартийки за барел петрол ли? Това ли ви е великата Русия?
69
0
 
15
 
! Отговори
Марина преди 9 години
Напети, снажни и хетеросексуални братски нам войски. Слава России!