Консерваторите на Камерън - с 331 депутатски мандата

Озбърн запазва поста на финансов министър на Великобритания
Обновена: 8 май 2015 21:16 | 8 май 2015 20:20, Анисия Иванова
7
Консерваторите на Камерън - с 331 депутатски мандата
Снимка БТА

Консервативната партия на премиера Дейвид Камерън спечели абсолютно мнозинство от 331 депутатски мандата в 650-членната Камара на общините на парламентарните избори вчера и ще управлява сама, сочат окончателните резултати, публикувани днес.

Лейбъристката партия ще има 232 депутати, шотландската Национална партия - 56, Либералните демократи - 8,
Демократичната юнионистка партия - 8, Шин Фейн - 4, посочва Ройтерс. Останалите места се разпределят между няколко малки партии.

Още по темата

Британският премиер Дейвид Камерън обяви, че ще остави Джордж Озбърн като министър на финансите в новото си
правителство, предаде Ройтерс.

Озбърн, който е от Консервативната партия на Камерън, заемаше този пост през целия първи петгодишен мандат на
министър-председателя. Този период бе белязан от възстановяване на британската икономика от финансовата криза, което първоначално бе бавно, но набра темпо през последните две години. Озбърн успя да намали
двукратно държавния дефицит на Великобритания, но не постигна целта си да го елиминира напълно.

Очаква се по-късно днес да бъдат обявени и други назначение в новото правителство, след като британските консерватори спечелиха абсолютно мнозинство на парламентарните избори.

Британският премиер Дейвид Камерън преназначи за вътрешен министър Тереза Мей, която заемаше този пост в досегашното правителство, а за външен - Филип Хамънд, също досегашен член на кабинета, предаде Ройтерс. Очаква се Хамънд, който е ръководител на британската дипломация от юли миналата година, да играе основна роля за плановете на Камерън да предоговори някои условия на британското членство в ЕС преди референдума за членството на Обединеното кралство в съюза, предвиден за края на 2017 г.

След като консерваторите спечелиха абсолютно мнозинство в парламента на изборите вчера и ще управляват самостоятелно, днес Камерън вероятно ще обяви и други назначения в правителството си.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
10
 
! Отговори
Say NO to UKIP преди 8 години
Нйджъл Фураж само с един депутат !АХАХАХХАХХХХААААА
4
5
 
16
 
! Отговори
Гуфи преди 8 години
Жалко. Лейбъристите бяха по-добрия вариант. Ако българското БСП беше наполовина толкова социално колкото лейбъристката партия и Манолова/Станишев усещаха желанията на народа наполовина колкото Ед Милибанд, България действително щеше да е модерна социална република. Но за огромно съжаление БСП е една сбирщина от олигарси, бивши агенти на дс и в известна степен аналогично на десните си колеги- евтиното момиче на повиквана в руското посолство.
3
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво значение има, като всички ходят на спявка при кралицата по 2 пъти седмично. Всички много добре знаем кой дърпа конците
2
8
 
8
 
! Отговори
Тялото преди 8 години
Много много жалко....Камерън е американски и корпоративен лакей.
1
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Камерън ще прави референдум за членството на Великобритания в ЕС. Еврокочината се разпада, България отново е на губещата страна, пак се качи на грешния влак.