Мексикански наркобарон за втори път избяга от затвора

Хоакин Гусман ръководи могъщия картел Синалоа
12 юли 2015 11:48, Елка Василева
19
Мексикански наркобарон за втори път избяга от затвора
Хуакин Гусман. Снимка: архив, Reuters

Един от най-големите мексикански наркобарони - Хоакин Гусман "Ел Чапо" за втори път за 14 години избяга от строго охраняван затвор, съобщиха Асошиейтед прес и Франс прес, позовавайки се на правителствени източници.

Гусман, който ръководи могъщия картел Синалоа, последно е бил видян снощи около помещенията с душовете на затвора "Алтиплано", край столицата Мексико, съобщи Националната комисия по сигурността. Затворникът отишъл да вземе душ малко преди 21 часа и оттогава не се знае къде се намира.

Още по темата

След като проверили килията му, властите установили, че тя е празна. Веднага е започнала операция за издирване на беглеца. Спрени са полетите от намиращото се близо до затвора летище в Толука.

Гусман бе заловен през февруари 2014 г., повече от десет години след първото му бягство. Той бе заловен през 1993 г. в Гватемала, екстрадиран и осъден в Мексико на 20 години затвор за убийство и трафик на наркотици. През 2001 г. с помощта на надзирателите той успя да избяга от друг строго охраняван затвор - "Пуенте гранде" в щата Халиско.

Картелът Синалоа е същинска империя, която обхваща Северна Америка, Европа и Австралия. Картелът е основен играч в кървавата нарковойна, която се води през последните години в Мексико. Смята се, че картелът контролира по-голямата част от местата по границата на Мексико със САЩ, през които минава трафикът на дрога.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още по темата: МексикоХоакин Гусман
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
Луд преди 8 години
Луд ли си ве, кво като има пари в брой ? Ако обезценат парите кво правят ? Както едно време с инфлациите. Този човек държи цялата държава, това му гарантира имането а не че в момента има пари в кеш, мнго си ***. Напротив даже парадокса. Че може и да няма една стотинка в кеш, *** забулен. Но в същото време ноже да купи цяла Гърция. Мисли чети и се образовай малко и после пиши глъпости.
14
0
 
1
 
! Отговори
ццц преди 8 години
Хоакин Гусман бил евреин...спри амфета 12...прочети малко по темата , ако знаеш как се чете...
13
0
 
3
 
! Отговори
Мен преди 8 години
Как действа по въпроса полицията?
12
0
 
11
 
! Отговори
Т преди 8 години
До читателВ страни като Индонезия, Сингапур, Малайзия има смъртно наказание, в Сауди Арабия убиват дори само за лична употреба. Въпреки това там проблема не само че не е изчезнал, но дори е по-голям. Колкото по-голям е риска, толкова по-голяма е печалбата. Пазара сам се регулира.В страни където въведоха декриминализация и лечение отчитат 3-4 пъти спад на зависимите.
11
4
 
1
 
! Отговори
читател преди 8 години
Само смъртни наказания може да спре наркотрафика.това е най вредното престъпление на века./за злравето на човека/.само смърт.те са по хитри и умни от спецслужбите на държавите за борба против наркотрафика.покровителствани са от висше стоящи политци.например защо в афганистан/световен производител/наркопроизводството цъфти въпреки войските на сащ.сигкрно както пишат специалисти и хора ои цру са замесени.знаели човек.
10
2
 
10
 
! Отговори
тома неверни преди 8 години
ТОЗИ ХИТЪР И УМЕН НАРКОБАРОН Е ПО ИМЕ /ЕВРЕЙСКО/.ЗАТОВА БЯГАНЯКОЛКО ППЪТИ.НЕ Е *** .
9
1
 
31
 
! Отговори
Митьо преди 8 години
Какво нещо е информацията.Този, ако го видя в улицата повече от тираджия или овчар не му давам... а той бил наркобаро раиш ли
8
6
 
26
 
! Отговори
Тялото преди 8 години
Войната с наркотиците е един от най-големите провали на нашето време.Забраната само разпалва печалбите и престъпността. Легализирайте всички наркотици и след няколко години никой няма да ги ползва.
7
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това не е ли Батков?
6
0
 
16
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 8 години
Кой каза, че с пари не се купува всичко ? :)
5
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво! хубав ден за демокрацията
4
0
 
4
 
! Отговори
спасаки-продължение преди 8 години
да наложат ограничение да теглиш пари от банката или да затворят банките, както в гърция и ако нямаш пари в брой си бай-бай.в кеша е истината.
3
8
 
23
 
! Отговори
СПАСАКИ преди 8 години
тоя е от най-богатите хора на планетата, богаъ е почти колкото бил гейтс и марк зукърбърг, но неофициално, не може да обяви парите си иначе ги има и даже съм сигурен, че повечето наркобарони, могат да извадят повече пари в брой от повечето богаташи на планетата, а да си богат означава точно това, да имаш пари в брой, не в някакви книжа, злато, имоти и други глупости, защото могат да свалят цените на златото, имотите и изобщо на всичко изкуствено, да наложат ограничение на тегленето на пари и ДУХ
2
4
 
27
 
! Отговори
El Cartel преди 8 години
Аз предполагам, че Обама му е издействал "бягството", което всъщност е платена гаранция, субсидирана от National Geographic.Все пак сериите от поредицата за наркобосовете им свършват и трябва да снимат нов сезон :))))
1
12
 
32
 
! Отговори
Баш демокрЪт преди 8 години
Ще избяга, как няма да избяга. Тези ги поддържа световната ционистка мафия. Ако е в затвора как ще върви бизнеса на Ротшилдови, Рокфелерови, Буш, Вартбург и т.н. и т.н.