Депортират жена от ОАЕ, чела SMS-ите на мъжа си

Призната е за виновна от съда в нарушаване на правата му
15
Депортират жена от ОАЕ, чела SMS-ите на мъжа си
Снимка: Reuters, архив

Съд в Обединените арабски емирства (ОАЕ) издаде присъда и ще депортира жена, която е призната за виновна в нарушаване правата на съпруга си. Тя освен това ще трябва да плати и глоба в размер на 40 000 долара.

Както съобщават местните медии, цитирани от Нова тв, жената подозирала съпруга си в изневяра и започнала да следи кореспонденцията в мобилния му телефон, копирала от там снимки. Когато разбрал какво прави жена му, нейният съпруг подал оплакване до местните власти.

Жената била привлечена под отговорност по закона за киберпрестъпленията, който защитава правата на гражданите на ОАЕ на личен живот. Жената не е гражданка на ОАЕ, но има паспорт от друга арабска държава.

Емирствата се отличават от много други арабски държави с относителната свобода на жените в обществото. Например представителките на нежния пол имат право да работят в структурите на правителството, в това число и в полицията, а също така имат правото да карат кола. Само че правата на чужденките често биват накърнявани.


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
1
 
! Отговори
Йоки преди 5 години
До КомпетентенПич, ти май си гейче а?
7
1
 
6
 
! Отговори
е нема що... преди 5 години
ОАЕ- ползващи отритията на съвремието но живеещи според законите на ранното Средновековие.
6
17
 
12
 
! Отговори
Компетентен преди 5 години
И тук трябва да стне така, че България се напълни с невъзпитани и нахални селянки с висока, но безпочвена самооценка, които не си знаят мястото.
5
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
тук ако я питаш що ти рови в телефона може и като тормоз да го изкара, евала за хубавият закон! даже може и да го развият за по любопитните :)
4
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е, наистина ислямът е мирна, толерантна религия, която се съобразява с правата на всички. Ашколсун!
3
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пак като не са я убили с камъни
2
1
 
44
 
! Отговори
Тялото преди 5 години
Толкова много права имат жените в ОАЕ, че при изнасилване наказват женат със затвор. Същито е и наказанието за секс без брак. Напускане на религията - смърт. Липса на религия - затвор.
1
3
 
60
 
! Отговори
Анжелия Меркелова преди 5 години
скоро и в Германия