Лондон ще изиграе успешно козовете си с ЕС

Brexit няма да има силно отражение върху нашата страна
5 юли 2016 21:42, Екип на Bloomberg
15
Лондон ще изиграе успешно козовете си с ЕС
Снимка: Reuters

ЕС по същество е един имперски проект, представян на обществото като демократичен. Това е големият легитимационен проблем на блока. Много европейски лидери се страхуват идеята за референдума да не се разпространи и в техните държави. Това каза юристът Десислав Данов от Български финансов форум в ефира на Bloomberg TV Bulgaria

Той поясни, че в България чисто юридически не може да се организира референдум, подобен на този на Острова, тъй като законът у нас предвижда да могат да се гласуват само договори, които предстои да бъдат подписани.

"ЕС нямаше да има тези проблеми, ако се правеха референдуми на влизане, а не на излизане", допълни експертът. Според него Brexit няма да има силно отражение върху нашата страна. 

Данов изрази оптимизъм за бъдещето на Великобритания, като каза, че в краткосрочен план може да има сътресения, но британските финансови институции са гръбнакът на Европа.

"Те имат много козове и ще ги изиграят успешно, защото знаят какво правят." Според него управляващите ще опитат да запазят до голяма степен сегашните си възможности в ЕС. Юристът заяви, че може да възникне проблем при преговорите за движението на капитала с т.нар. паспортизация. 

Вижте целия разговор във видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Молете се Богу да не са всички козове в ръката на Лондон .6
10
1
 
9
 
! Отговори
До 1 преди 7 години
Ей, и тук пълно с политически и финансови факири на тема Brexit! Я ми обясни, "специалисте" как точно ще отнемат разрешенията на чужденците в Англия, като същите тези хора са работили там и са внасяли социални и здравни осигуровки в държавата? Хайде сега си задай въпроса кое е по-вероятно и по-изгодно - държавата да бърка в хазната и да изплаща пари на работещи хора, да ги изгони и да остане без персонал, вършещ черната работа или да не плаща нищо, да ги задържи и да продължи да ги има? А?
9
5
 
3
 
! Отговори
tower преди 7 години
Ако Шотландия и С.Ирландия се отделят отUK, ......-----------------------Абе ти гледай да не се разпадне ЕС преди да отцепваш Шотландия и Ирландия: )Швеция ще е вторият кандидат за Exit ,помни ми думата! Ще има Swexit и после скандинавските страни и Великобритания могат да си основат свой икономически съюз защото те винаги са били в най -тясно сътрудничество -и културно и географски и като манталитет са много близки, а и скандинавците говорят английски като роден език! Така ще стане, Скандинавия е съставена също от острови или полуострови и искат да са си отделно от ЕС.
8
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цялата работа е че искат да стават данъчен рай и да прибират парите на Китай,Панама та дори и САЩ и Лондон да е световен финансов център.Отдавна си говореха ,че искат да са като Швейцария наистина ако си изиграят картите може да си договорят избирателно свободно предвижване с ЕС. когато става дума за пари, Европа може и да направи отстъпки, но не за всички нас!.При англичаните нищо не е така както изглежда.
7
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ами като върнат българите, спокойно можем да изгоним всичкото пияно англе от България и да им конфискуваме имотите. да работят чистачи на мястото на нашите, а студентите ни поне ще получат по една бетонка на слънчев бряг :)
6
1
 
29
 
! Отговори
трафоПОСТ преди 7 години
"ЕС нямаше да има тези проблеми, ако се правеха референдуми на влизане, а не на излизане", допълни експертът.Баси експерта. щом не знае, че англичаните са гласували преди 43 години за влизане в ЕС.
5
5
 
15
 
! Отговори
викаш на запад преди 7 години
До 6 сме роби...нищо , че ни назначават по групови трудови договори и заплащането е колкото на местните и е поне 5-6 пъти по-високо от това в България . А ти наричаш свободни хора работещите в България при мизерните им заплати !!! или просто ако българин ти плати 300 евро заплати се чувстваш свободон защото си в България ???
4
0
 
27
 
! Отговори
Question преди 7 години
Ако Шотландия и С.Ирландия се отделят от UK, това няма ли да обезцени допълнително паунда и да увеличи вероятната рецесия на британската икономика от Brexit
3
0
 
4
 
! Отговори
мнооого преди 7 години
До Анонимен 4задълбочен анализ си направил...а с една дума можеш ли ?
2
0
 
11
 
! Отговори
най-важното преди 7 години
е , че англия няма да пречи повече на интеграцията в ес както и да е троянският кон на щатите . според мен освен англетат и немските банкери знаят какво правят а веднъж излезли англетата няма да имат основният лост при преговорите-а именно , че ще напуснат ! а и вече когато говори англия със света ще се чува като едни 60 млн гласа е на като 500 млн...има разлика
1
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Г-н Данов да си напише домашното преди да дрънка глупости - UK вече изпитва на гърба си резултата от Brexit-та, срив на паунда, срив на фондовия пазар, отлив на инвестиции, и т.н., а това което ще се случи след фактическото излизане на UK от ЕС и дори един много вероятен разпад на UK е задълбочаване на кризата. Аз очаквам една отрезвяваща рецесия на Острова за 2-3 години поне! Днешния свят се глобализира, икономиката е глобална, да издигаш стени е лош сигнал за бизнеса и инвеститорите!