120 души загинаха при наводненията в Индия

17 редки носорози се удавиха в природен резерват
Обновена: 2 авг 2016 15:05 | 2 авг 2016 14:55, Анисия Иванова
1
120 души загинаха при наводненията в Индия
Снимка: БТА

Над 120 души загинаха при мусонни бури и наводнения в източните щати на Индия. 17 носорози от рядък вид се удавиха в природен резерват, съобщиха днес индийски служители, цитирани от ДПА.

Само в щата Ориса са намерили смъртта си 52-ма души в гръмотевичните бури през уикенда, каза шефът на местната служба за борба с бедствията. Жертвите са предимно селскостопански работници по нивите си.

38 души загинаха в щата Бихар. От наводненията там са засегнати 2,8 млн. души, съобщи вестник "Таймс ъв Индия". 34 души загинаха в североизточния щат Асам, а 2 милиона са засегнати от бедствието. Войници се включиха в спасителни операции по прехвърляне на пострадали от наводненията в убежища, подготвени от правителството.

17 редки носорози, девет от тях млади, се издавиха в националния парк "Казиранга" в Асам, където обитава най-голямата популация от еднороги носорози в света.

Горски патрули са успели да спасят девет носорози и няколко редки елена и се грижат за тях. "Казиранга" е обект от световното природно наследство на ЮНЕСКО. Там живеят 2400 еднороги носорози, както и тигри, слонове, диви биволи и блатни елени.
 


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При над 1млиард население, бълха ги ухапала. Но давайте повече за ежедневието им, за да ги види света реално.