Горбачов злокобно предупреждава: Светът се готви за война!

Той призова Путин и Тръмп да заклеймят ядрената война
28 яну 2017 15:28,
231
Горбачов злокобно предупреждава: Светът се готви за война!
Снимка: архив Reuters

Бившият съветски лидер Михаил Горбачов отправи злокобно предупреждение: "Светът се готви за война", съобщава АBС News . С оглед предстоящия телефонен разговор между Тръмп и Путин, Горбачов призовава лидерите да сложат край на това, като инициират резолюция на ООН, която по същество да забрани ядрените войни.

"Призовавам членовете на Съвета за сигурност на ООН – органът, носещ главната отговорност за международния мир и сигурност – да направи първата крачка", пише нобеловият лауреат за мир в статия за списание Time, предаде "Фокус".

"Конкретно предлагам на среща на Съвета за сигурност на ниво държавни глави да се приеме резолюция, в която да се заявява, че ядрената война е нещо недопустимо и никога не трябва да се случи".

"Смятам, че инициативата за приемането на подобна резолюция трябва да дойде от Доналд Тръмп и Владимир Путин – президентите на двете държави, притежаващи над 90% от световния ядрен арсенал и поради това носят специална отговорност", посочва той.

Хиляди известни учени, сред които и 11 Нобелови лауреати, подписаха петиция срещу указа на американския президент Доналд Тръмп за ограничаване на приемането на бежанци в страната с цел да не могат да влизат ислямски терористи, съобщи днес  вестник "Вашингтон пост".

Според вестника петицията е била приготвена и разпространена още в четвъртък, преди президентът да подпише указа. Сред първите подписали са редица насители на Нобелова награда, медалисти на премиите "Фийлдс" и "Джон Бейтс Кларк", членове на Националната академия на науките.

Вчера в Харвардския университет се е състоял протестен митинг срещу намерението на Тръмп. Подобни протестни прояви е имало и в редица други университети из цялата страна през последните дни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


231
Още по темата: Владимир Путин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
148
0
 
1
 
! Отговори
Чакам те в Ада преди 7 години
Презрян дори и от господарите си.Ще се пържиш в казана Юда.
147
0
 
2
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 7 години
ТОЗИ *** ДОКАРА СВЕТА ДО ТОВА ДЕРЕДЖЕ.
146
0
 
4
 
! Отговори
Бай Рашо преди 7 години
Това ли е човекът който е решил да дава акъл днес,след като е най-големия виновник света да достигне днес, до този огромен хаос и ширещ се навсякъде международен тероризъм !
145
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Скрийте тоя агент на ЦРУ и предател на собствената си страна , не струва и мастилото за снимката.ценен е само за психиатрията
144
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Замълчи Юда Московски.
143
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е айде че се изчаках. Трябваше да е 2012 а се бави.Колкото повече се подготвят демек въоръжават толкова по-страшно ще бъде.Всички знаят че ще има трета световна, защо се бавят
142
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Държавите и светът се управляват от шепа международно организирани престъпници-наследствени некадърници и "клат-икури",непрекъснато генериращи поводи за "усвояване" на огромни ресурси за борба с организирани от самите тях проблеми.Войни, революции,контрабанда,наркотърговия,климатични изменения, орг.престъпност,разни кризи, болести,бедствия и аварии,международен тероризъм и бежански вълни, събаряне и вдигане на стени-идеята е:"Не е важно какво правиш,важното е НИЕ да усвоим много държавни пари !"
141
9
 
3
 
! Отговори
светла преди 7 години
До ShoppАмериканците не са "щракали" с пръсти, а помогнаха на СССР да спечели войната и на Германия и на другите еворпейски страни да се възстановят след войната (планът Маршал).
140
4
 
12
 
! Отговори
Вангелия преди 7 години
Белега ще ГНИЕ в АДА!!! Продаде на ХАМЕРИКА ИДЕОЛОГИЯТА!!!
139
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чудя се тоя как гледа хората в очите, след всичко което им причини.
138
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Горбачов започна сриването на Европа, Меркел го довърши.Напълниха я с тарамбуки.
137
5
 
27
 
! Отговори
Щирлиц преди 7 години
На "съвестта"на това създание тежат стотици хиляди убити.Господ няма ли да го прибере на подходящо за съхранение място,отредено само за такива ***?
136
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не е въпроса "ДАЛИ" а "КОГА" ще започне ядрената война.Раждайте деца. Те ще платят за греховете (глупостта) ви под ядрената гъба.
135
5
 
33
 
! Отговори
анонимна. преди 7 години
Доколкото помним Вие господине заедно с Рейгън я под готвихте в Рейкявик.Вие много сте виновен за целият свят. Там Вие преразпределихте света
134
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Горби, *** бе.
133
7
 
19
 
! Отговори
Курск преди 7 години
Боевете при Курск.Черваната армия с лейтинат Жуков,смазаха нацистите
132
7
 
23
 
! Отговори
АБВ преди 7 години
Горбачов е прав.Да му мисли рома Костов.2000-та разпродаде България
131
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ниве тупо лошадей не хватает *** российский автопром конечно
130
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
вече виждам руските танкове как мачкат съборетината наречена 'белия дом' демек обора на краварския президент
129
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
дъртото счупи СССР, сега иска да счупи и света