Руски медии: Макрон ще прави, каквото му кажат САЩ

Франция ще има най-необикновената първа дама в историята на страната
9 май 2017 12:28, Елка Василева
48
Руски медии: Макрон ще прави, каквото му кажат САЩ
Еманюел Макрон и съпругата му Брижит. Снимка: Reuters

Какво да очакваме от най-младия президент на Франция Еманюел Макрон, който ще оглави Петата република на 39-годишна възраст? Как новият държавен лидер ще гради отношения с ЕС, Русия и собствения си парламент - пита руският в. "Комсомолская правда".

Макрон спечели изборите, но окончателната политическа битка за него тепърва предстои. Това са парламентарните избори през юни, наричани вече трети тур за новия президент. А без мнозинство в Националното събрание целият му петгодишен мандат може да се превърне в политически ад. Трудните условия вече налагат Макрон да обмисля евентуални политически съюзи - оттук идва и бавенето с формирането на правителство, посочва изданието.

Неяснотата с парламента принуждава Макрон засега да забрави и предизборната си програма; единственото сигурно нещо е курсът към развитие на сътрудничеството с Германия и общо подсилване на ЕС.

Още по темата

Колкото до Русия, според повечето френски експерти Макрон като прагматик ще промени своята леко агресивна спрямо Русия предизборна риторика и ще заеме разумна преговорна позиция, пише всекидневникът.

Официалните френски медии посрещнаха с интерес поздравителното послание на Владимир Путин до Макрон по повод изборната му победа, акцентираха най-вече върху призива на руския президент за преодоляване на взаимното недоверие. А френските медии не правят нищо току-така, отбелязва "Комсомолская правда".

"Вести" цитира шефа на външнополитическата комисия в Съвета на федерацията Константин Косачов, според когото избирането на Макрон едва ли ще промени отношенията между Париж и Москва.

"Макрон споделя идеите на евроатлантизма и най-вероятно ще действа за укрепване на ЕС и НАТО, а не на истински обединена Европа без разграничителни линии", пояснява руският сенатор пред Интерфакс.

По думите му, ако Макрон наистина смята да работи за интересите на своята страна и на цяла Европа, както заявяваше по време на кампанията, нормализацията на отношенията с Русия трябва да заеме съществено място в президентската му програма. "Засега обаче изявленията на Макрон по въпроса по-скоро ни тревожат, вместо да ни ободряват", казва руският политик.

Франц Клинцевич от ръководството на комисията по отбрана и сигурност в руския сенат не вярва Париж и Москва да намерят общ език през мандата на Макрон, информира санктпетербургската Федерална агенция за новини "по простата причина, че САЩ не желаят това". "Макрон ще прави, каквото му каже президентската администрация на САЩ", обяснява той.

"Днес не трябва да говорим за Франция, а за САЩ. За мен е очевидно, че днешната позиция на Русия така или иначе ще наложи на САЩ да се съобразяват с нас. Щом се нормализират нашите отношения с Вашингтон, ще се изградят и нашите отношения с Франция, Германия и Европа като цяло", убеден е Клинцевич.

"Сигурността на цяла Европа, включително на Франция, се гради върху действията на Русия в борбата с международния тероризъм, уреждането на сирийския конфликт, постигането на стабилност в Близкия изток. Иска ми се да изразя надежда, че Париж разбира това", коментира изборната победа на Макрон руският аналитик Михаил Фрадков, чието мнение помества "Взгляд".

Показател за намеренията на Макрон към Русия ще стане участието или неучастието на министър от новото френско правителство в Петербургския икономически форум през юни, смята Алексей Пушков от Съвета на федерацията, чийто пост в Тwitter цитира "Парламентская газета".

Печатът в Русия публикува редица статии за съпругата на бъдещия френски лидер. "Франция ще получи най-необикновената първа дама в историята на страната - 39-годишният Макрон е женен за 64-годишната Брижит Троньо, бивша негова учителка" от гимназията, пише онлайн изданието "Ню информ".

Съпругата на Макрон активно го подпомага в политическата му дейност. Още когато бе финансов министър, той я канеше на всички съвещания. Сега първата дама му помага да репетира речите, подготвени за публични прояви, четем в материал от "Дни".
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
2
 
! Отговори
НОЙ преди 6 години
Е ПОНЕ ЩЕ ИМАТ ЕКВИВАЛЕНТ - ЕДИНИЯТ С БАБА СИ ДРУГИЯТ С ВНУЧКА СИ.....КОМПЕНСИРА СЕ...
40
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До :) 42"И как се грижи по-добре за народа си?"---Много просто. Като разпределя по-справедливо приходите от експлоатация на природните си ресурси, а не като в Русия да има стотина супербогати олигарси и 100 и кусур милиона абсолютни бедняци.
39
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега ще я смени. Това е първото нещо, което трябва да направи.
38
4
 
6
 
! Отговори
:) преди 6 години
До Анонимен(41)И как се грижи по-добре за народа си? Като експлоатира черните и ги подлага на ангария ли? Или като строй сатанински храмове, или като създава всевъзможни холивудски филми, препълнени с насилие, секс и да не казвам какво още.А иначе, как хем изкарвате Русия най-бедната страна, хем я месите навсякъде с великите сили? Една страна, ако е бедна не може да въздейства на изборите на други страни, да прави хакерски атаки или да си поставя свои хора в управлението. Парадоксално е!
37
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До селяков 28,"Каква е разликата между Русия и СА,никаква,изостанали държави,чакащи запада да им купи петрола"---Недей да обиждаш СА. Тя се гриже много по-добре за народа си и Русия никога няма да достигне нейния стандарт на живот.
36
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руски медии: Макрон ще прави, каквото му кажат САЩ-------------------На руските пpoстаци всичко им е ясно предварително. Ми много ясно че Франция ще е със САЩ, вие какво искате покрай Русия да затъва в гoвната и Франция. Това ли искате? Не ви ли стига че завлякохте България на дъното на вашия кeнеф, ами сега искате и Франция да пропада заедно с вас.
35
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Маскава стават все по - неадекватни в международните отношения, а Путин в говоренето все повече прилича на севернокорейския си колега!
34
11
 
13
 
! Отговори
до циник преди 6 години
Икономиката на Франция може да буксува,но си остава една от добрите в света.Французина има по добър и висок стандарт от този на американеца.35 часова работна седмица,социална система и здравеопазване каквото има в Франция,американеца може само да си мечтае за това.А руснака дори не може и да мечтае за това,неговат мечта е да докопа бутила водка,спирт,бензин,лакочистител,за да убие мъката си че живее в една дивашка страна.
33
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе калвадоса да не поскъпва пък те да си слушат който си искат!
32
6
 
12
 
! Отговори
gadev преди 6 години
а пък Льо Пенка щеше да прави каквото и каже ***, дори не се криеше като и даваха рублите.
31
3
 
4
 
! Отговори
хх преди 6 години
Макрон ще прави, каквото му кажат САЩа *** ще го духует
30
6
 
8
 
! Отговори
Планът преди 6 години
Всичко върви по-план.Европа трябва да се превърне в един огромен пазар-човека го каза. И с подписването на СЕТА и избирането на Макрони -това става факт. Следващата стъпка-даване на повече пълномощия на брюкселските марионетки за сметка на националните правителства, задължаване на местните политици да сключват икономически сделки за закупуване на това им кажат от Брюксел(например-въоръжение),заробване на ВСЯКА една страна финансово- тъй като част от тези сделки се финансират от вън и т.н.
29
4
 
13
 
! Отговори
найден преди 6 години
Значи Фр. си има президентка и пръв господин , и ще получават заповеди от Ротшилд и компания , чудничко !!!!
28
1
 
5
 
! Отговори
Циник до 31 преди 6 години
....а САЩ открита...ама това е неудобен въпрос!
27
16
 
11
 
! Отговори
G преди 6 години
Русия води хибридна война с цивилизования свят , но няма шанс защото няма икономика !!!
26
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Макроница не може да не е психопатка. Такааа си е, ама някои още има да умуват колко са й банските костюми и колко е уж изискан стилът й. Кой стил - да се слага напористо и вулгарно на 16 годишен свой ученик. Фактите не показват друго. Френските закони ли са прогнили или да? Лудница.
25
11
 
22
 
! Отговори
Циник до 28 преди 6 години
Великобритания наскоро счупи гръбнака на Европа - икономиката на Франция отдавна буксува....а ти си нямаш понятие он нищо.
24
22
 
15
 
! Отговори
селяков преди 6 години
Руснаците са пълни зомбита.Франция е една от най големите икономики в света,ядрена сила,има колонии по целия свят,произвежда всичко,от гайка до атомни електроцентрали и подводници.Франция,Великобритания и САЩ са съюзници и гръбнака на НАТО,като всички печелят от това.С Русия ли да са съюзници французите,изостанала държава дето може само да продава петрол.Каква е разликата между Русия и СА,никаква,изостанали държави,чакащи запада да им купи петрола и да им произведе всичко.
23
6
 
24
 
! Отговори
Циник до 25 преди 6 години
Това е проблема! Най-големия за Европа!Няма нито един независим политик!Всички са американски марионетки....с малки изключения , като вишеградската четворка...които нямат реални възможности - да направят единствено правилното - ПОЛИТИКА ЗА НЕЗАВИСИМА ЕВРОПА!
22
7
 
8
 
! Отговори
Да, ама не преди 6 години
Не съм съгласен, че Макрон щял да прави каквото му кажат САЩ., Ето, "Щом се нормализират нашите отношения с Вашингтон, ще се изградят и нашите отношения с Франция, Германия и Европа като цяло", означава доста по-различно нещо. Впрочем, вчера гледах послание на Макрон към Американските учени (най-вече климатолози силно порязани от Тръмп), където той им казва "Вие сте добре дошли във Франция, това е вашата нация" - по-скоро това ми прилича на напълно обратното на слушане какво казват САЩ, а ?!