Причината за атентата в Манчестър - важна за поуката от него

Защо е от ключово значение е да се разгадаят мотивите за атаката
23 май 2017 17:50, Екип на Bloomberg
29
Причината за атентата в Манчестър - важна за поуката от него
Снимка: Кадър YouTube

Доколкото знаем, става въпрос за терористичен атентат. Няколко неща могат да се кажат в тези начални минути, тъй като разследването е все още в ход. Най-вероятно става въпрос за организиран атентат. Защо и къде е станал пробив на системата за сигурност тепърва ще се изяснява. Освен това атентатът е насочен към невинни млади хора, тоест със сигурност може да се говори за тероризъм.

Това каза в предаването „Бизнес старт“ по Bloomberg TV Bulgaria председателят на Софийския форум за сигурност Йордан Божилов.

„Разбира се, когато се случи атентат, трябва да направим анализ. Трябва да разберем кой е извършителят, какви са мотивите, каква е била организацията, за да се направи такова взривно устройство. Защото имаме информация, че устройството е било пригодено така, че да има максимален брой жертви“, коментира Божилов.

„И отново, трябва да разберем какви са мотивите. Дали това е атентатор самоубиец, дали това е саморадикализирал се човек. В повечето случаи виждаме, че в Европа става дума за млади хора, жители на европейските градове“, допълни още той.

Вижте повече във видеото на Bloomberg TV Bulgaria!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
1
 
! Отговори
р4еалист преди 6 години
Няма невинен англичанин. Само затова, че ни натресаха ДПС пострадаха милиони българи. Много от нас умряха в мизерия заради кражбите на тази партия. Много от българските турци умряха в мизерия заради тях. Не съчувствам на англичаните така, както и те не ми съчувстват. Иначе, от куртоазия само, моите съболезнования.
22
1
 
5
 
! Отговори
лошо преди 6 години
Засега кървав терор има само срещу Сирия,Йемен,Ирак,Украйна. имаше срещу ЛИбия.Терора е под фанфарите на наркомани и медиини манипулатори които на използването на оръжия з а манипулиране на тълпите и кървави убииства чрез обемно проникващо обсебване нано скенери и наркотици викаха Пролети и анатемосваха важни лидери охраняващи големи територии..УБити са милиони милиони са прогонени от домовете завинаги..Без малко да изгориме в ядрен холокост..
21
0
 
2
 
! Отговори
поне 100 милиарда $ преди 6 години
сега ще проведат серия от отренирани мероприятия с цел въвеждане на нови още по в редни античовешки средства за тотален контрол на човешките лидери../Вижте терористи и масови убиици как след кротък инсцениран диалог между лелка в детска ясла и някакво ударно се втурнаха да нарушават конституцията и да прецакат с видео терористична и педофилка техника всички деца в детските ясли подават проверяващи от МАнчестер за нагли терористи ползващи власта в СОфия/
20
0
 
1
 
! Отговори
постъпват данни преди 6 години
Проникващи масови убиици следят с цел калибриране служби за сигурност и изпробват нови импланти подадени на униформени..ИЗненадващо се натъкнали на манипулирани от ПИАР негодници лидери които ударно поздравявали Велика Британия с поредно масово убииство.Средно по 60 минути им трябвало да огледат кръговете около лидерите вкл до 90 ниво..
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всяко културно и цивилизационно различие поражда конфликти.Уникалното за мен е, че в Пророчеството на Йоан е описан механизма на "последната битка".В условията на глобализъм при смесване на хора явно изповядващи различен мироглед, когато бялото за едни е черно за други, конфликтът е факт.Погледнато статистически косвените жертви са допустими.Въпросът е в името на какво?
18
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
целият запад вече е помийна яма ,ще изтече през канала
17
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Алооо, соросоида от 16, те смачкали народа ми, близките ми, родината ми и ще ме интегрират ама друг път. Тръгнали да подхранват саудите с армия от 200 000 души с оръжие за 400 милиарда долара а овцете блеят възторжено и се борят с тероризма като носят розови тениски и провеждат гей паради.
16
0
 
3
 
! Отговори
карина преди 6 години
Какви поуки какви 5 лева ? Ако си бяхме правили изводи и вземали поуки нямаше да умират все така хора от атентати.
15
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ало, путиновите форумни платени клакьори, когато преди 500 години исляма е дошъл в България САЩ не ги е имало. Ислямът е бил същият и преди и сега. Този на 23 години е живял в Англия и не е бил в никакви учебни центрове на което и да е разузнаване. Просто се бил истински мюсюлманин. Между другото, доста от полевите командири на ИДИЛ са от кавказките руски вилаети. Някой приятели на най-големия приятел на Путин - чеченския главоред Кадиров. Или той от добрите щото е приятел на Путин?
14
0
 
1
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 6 години
Боже, за какво говори този човек!??? Той ми звучи, като равин тълкуващ две ясни думи от Библията, стараещ се да им предаде обратното значение или поне да посее съмнение... Което си е национален спорт за чедата аврамови.
13
3
 
13
 
! Отговори
NWO преди 6 години
Защо джихадистите не се взривяват във Израел? Защо "ислямска държава" не напада Израел? Как така Израел продължава да завзема територии без това да има какъвто и да било отзвук в медиите и ООН или международната общност. Voltaire: "To learn who rules over you, simply find out who you are not allowed to criticize"
12
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега ще се окаже някой сър Елтън Джон случайно "приел" исляма преди два дена.
11
0
 
13
 
! Отговори
Рали1 преди 6 години
Извършителят вече е назован.Каква ли причина може да има 23 годишният Салман Абеди да убие свои връстници?!
10
2
 
17
 
! Отговори
NWO преди 6 години
Джихадистиите (или "терористите" както ги наричат) са просто един от инструментите на ционистката клика която води война срещу коренното бяло население на Европа. САЩ също са инструмент на ционистите. Джихадистите си отмъщават задади войните в техните държави и в същото време неволно изпълняват плана на Израел и ционистите които пък си отмъщават на Европа заради изфабрикувания холокост!Всичко е част от плана им за световна доминация. Случайности в глобалната политика НЯМА!
9
0
 
8
 
! Отговори
нищо ново преди 6 години
Атентатора е Британски гражданин,съобщи полицията от острова!!!
8
2
 
14
 
! Отговори
Абсолютен факт преди 6 години
Води се война на исляма срещу християнството,при това инспирирана от евр.е.йс.ките Господари,с цел подчиняване на белите хора!Докато не се погледне от тая страна на въпроса,няма да има и адекватно(и трайно) решение на проблема.Ще има още безброй "Je suis"-та,докато не остане читав европеец....
7
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Европа стана опасна кллоака! Благодарение на политиците-най-тъъпите на 21 век!
6
2
 
19
 
! Отговори
NWO преди 6 години
Тук изобщо не става въпрос за интеграция! Атентатите са джихад и чиста форма на отмъщение! Това означава че те няма да спрат при никакви условия. Всичко това е част от големия пъзел и само малък процент от хората могат да наредят парчетата на този пъзел и да видят цялата картина. Нещата не са такива каквито ги преставят медиите. Това не са терористични актове. Това е метод за водене на война. Единствения метод на който тези хора са способни. А в дъното на цялата схема стои Израел!
5
1
 
41
 
! Отговори
Калина преди 6 години
Направи ми впечатление сутринта в предаване на бтв (попаднах случайно на него), че водещата непрекъснато внушаваше идеята, че атентаторът може би е прибегнал до този акт, защото не се е чувствал приет от обществото и бла бла бози.Сега чета, че това е станало, защото ограничили приема на емигранти.Искам да кажа: моля, господа журналисти, оставете психоанализата на компетентните лица и се придържайте към фактите, без да ни насаждате някакви измислици, както са ви наредили!
4
3
 
26
 
! Отговори
Angie преди 6 години
Докато продължават с тази толерантност все по-лошо ще бъде, ама нали проблема са им източноевропейците...