Жертвите по африканските миграционни маршрути към Средиземноморието

Част от случаите остават незабелязани от международната общественост
29 юли 2020 21:45, Петя Славова
16
Жертвите по африканските миграционни маршрути към Средиземноморието
Снимка: БГНЕС

Според проучване, хиляди хора умират или претърпяват насилие всяка година по африканските миграционни маршрути към Средиземноморието. Част от тези случаи до голяма степен остават незабелязани от международната общественост, пише Die Zeit.

Мигрантите попадат в ръцете на контрабандисти или полиция и стават жертва на "неописуема бруталност", съобщават Агенцията на ООН за бежанците (UNHCR) и центърът за миграция към Датския съвет за бежанци в Женева. Изследването е озаглавено "Никой не го е грижа дали в това пътуване се живее или умира".

Организациите допускат, че най-малко 1750 души са загинали по линия на маршрутите през 2018 и 2019 г. Има и такива, които губят живота си по пътя към Европа през Средиземноморието - по централния средиземноморски път, особено от Либия, като през последните две години са те били повече от 2500 души, съобщава Международната организация по миграция (МОМ).

Малко над една четвърт от хората умират по суша при преминаване през Сахара. На транзитните гари в пустинята и на граничните пунктове над момичета и жени, дори и над момчета и мъже, бива упражнявано сексуално насилие ежедневно. Контрабандистите също прилагат жестокост и принуждават жени към проституция.

Оцелелите пристигат в Либия силно травмирани. Всички мигранти, които арестувани от либийската брегова охрана в Средиземно море - повече от 6 200 през тази година и общо над 9 хил. през 2019 г., са затваряни в лагери, често при нечовешки условия, пише bloombergtv.bg.

"Лошите преживявания бежанци и мигранти по тези сухопътни маршрути остава невидим твърде дълго", заяви директорът на Върховния комисариат за бежанците към ООН (UNHCR) Филипо Гранди. По думите му насилието често е насочено срещу хора, бягащи от война, насилие и преследване. Той призова страните в региона да прекратят бруталността, да защитят жертвите и да подведат извършителите под отговорност.
Протестиращи започнаха да се събират още около десет часа сутринта пред сградата на президентството в центъра на София.
 


16
Още от САЩ
Мъж от Флорида си купи Lamborghini с COVID-помощи
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
25
 
! Отговори
Гневен преди 1 седмица
Кърлежите от посочените организации да спрат да реват и да ни занимават с пришълците,които се влачат към Европа, за да паразитират на гърба на белите хора.Да кажат колко нещастници се простиха с живота си по време на епидемията,оставени без лечение да умират като кучета! Хора,които са работили,плащали за задраве плащали данъци,градили държавите си!Хиляди измряха в старческите домове,а други оставени сами в домовете си! Сега безхаберниците се загрижили за навлеците,които създават купища прблеми!
12
0
 
25
 
! Отговори
Само Питам преди 1 седмица
А защо не останат в страната си и не я направят по-красива , по-развита и по-добра за живеене ?

АМИ ЗАЩОТО НЕ ИМ СЕ РАБОТИ... Защо да се напъват да строят училища , болници , кина .... след като тези всичките неща вече ги има построени в Европа ?

На тях им трябва дамо да се доберат някакси до там ... и готово.Ще им дадат общинско жилище. Социални помощи доживот и ще могат да си лежат поцял ден... да правят деца ,да се оплакват и да протестират че им е малко.... и колко са унижавани и бедни
11
1
 
25
 
! Отговори
Леле преди 1 седмица
ПФ , сетих се и за статията , точно в днес бг я бяхте публикували, ако не се лъжа- 42 годишна африканка с 48 деца, самотна майка и има нужда от помощ... Еее!!! #сещашлисе
10
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ми много хора са затва толкова страдат.2 милиарда че и повече.Нон стоп правят деца и ги хвърлят на боклука.Запознах се в нета с неква негърка.Сестра и на 19 год бременна с 3 деца.Живеят в колиба почти.И оная вика "охоо тва нищо не е "
9
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
И какво следва да ни покаже тази статия!? Че трябва да им опънем един червен килим по целия път и да пратим армията да ги пази и снабдява с храна и вода? А после да си осиновя десетина тамганаеца и да си ги отглеждам като домашни любимци!?
Аз лично няма начин да съчувствам на някой при.мат, който е чул, че в Европа има кльопачка и бели жени на корем и е тръгнал и нашите държави да ги препърне в ***, от която е изпълзял.
8
0
 
23
 
! Отговори
5678 преди 1 седмица
Тези полу,,човеци,които се размножават неконтролируемо нямат място тук.За какво идват?Не искат да учат,да работят,превръщат е кочини градовете в които се заселват.Ако това бяха разумни хора,да заповядат,но тия по пътя се размножават,като животни.За 8 години съм видял в Немска ферма да работи черен.
7
0
 
27
 
! Отговори
Леле преди 1 седмица
Населението на Африка се увеличава с един човек на всяка секунда.Моля поне този коментар да не изтриете, има официален сайт, в който може да се проследи на живо как расте популацията в Африка.Как очаквате Европа да приеме всички?И да си знаете, че в нормалните медии са описани доста “интригуващи” действия на африканци срещу европейци,мен конкретно един упорито се опитваше да ме наплюе в Париж, понеже отказах да ида на хотел с него.Изчезна като видя жандармите.А ако наблизо нямаше жандарми?!!
6
0
 
24
 
! Отговори
bocko преди 1 седмица
в тези организации не разбраха ли, че тези хора имат различни цивилизационни ценности от европейците и нямат място тук.
Вместо да гледат как да ги прекарат в Европа, по-добре да работят за спиране на конфликтите в тези региони, но по икономически причини това няма как да стане, така че колетото ще продължи да се върти както досега
5
0
 
11
 
! Отговори
До 3 преди 1 седмица
Ако мине - снайпер над заставата! Не ни трябва такъв свръхчовек!
4
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Не е проблемът, че драпат към Европа. Проблемът е, че като дойдат, не искат по никакъв начин да приемат ценности, култура, морал, искат да превърнат Европа в своята африканска страна, от която бягат. А европейците, понеже са невероятно загубени меки китки, оставят да ги мачкат по всякакви начини.
3
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ами като е толкова зле пътя - да не тръгват?

Идват с милиони, измрели с хиляди. Все едно да вземеш шепа пясък от плажа. Сега пък остава и да тръгнем да ги защитаваме, че още повече да тръгнат насам! Не, не и не - минни полета, крокодили, тигри, змии по пътя. Даже няколко тактически ядрени взрива да има радиационен пояс срещу тях. И за всеки случай - още един пояс с Новичок(aerial denial weapon).

Aко някой мине - свръхчовек е, вземаме го.
2
1
 
6
 
! Отговори
pogled преди 1 седмица
da taka e bednost mizeria glad tova e vseki drapa kum evropa malko prestoi i polucava jilishte pomoshty bezplatno obrazovanie ili kurs licenie drehi hrana tova e evropa i samo tova li i drugi oblagi tova e iztinata za poveceto emigranti
1
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ние сме жертвите. В Германия, 1/4 от населението са емигранти. Какво ще стане, когато станат 50/50? Питайте ЮАР. Само без раизан обаче. Всички знаем, че чернокож Е НЕВЪЗМОЖНО да бъде расист към бял.