Жертвите по африканските миграционни маршрути към Средиземноморието

Част от случаите остават незабелязани от международната общественост
29 юли 2020 21:45, Петя Славова
16
Жертвите по африканските миграционни маршрути към Средиземноморието
Снимка: БГНЕС

Според проучване, хиляди хора умират или претърпяват насилие всяка година по африканските миграционни маршрути към Средиземноморието. Част от тези случаи до голяма степен остават незабелязани от международната общественост, пише Die Zeit.

Мигрантите попадат в ръцете на контрабандисти или полиция и стават жертва на "неописуема бруталност", съобщават Агенцията на ООН за бежанците (UNHCR) и центърът за миграция към Датския съвет за бежанци в Женева. Изследването е озаглавено "Никой не го е грижа дали в това пътуване се живее или умира".

Организациите допускат, че най-малко 1750 души са загинали по линия на маршрутите през 2018 и 2019 г. Има и такива, които губят живота си по пътя към Европа през Средиземноморието - по централния средиземноморски път, особено от Либия, като през последните две години са те били повече от 2500 души, съобщава Международната организация по миграция (МОМ).

Малко над една четвърт от хората умират по суша при преминаване през Сахара. На транзитните гари в пустинята и на граничните пунктове над момичета и жени, дори и над момчета и мъже, бива упражнявано сексуално насилие ежедневно. Контрабандистите също прилагат жестокост и принуждават жени към проституция.

Оцелелите пристигат в Либия силно травмирани. Всички мигранти, които арестувани от либийската брегова охрана в Средиземно море - повече от 6 200 през тази година и общо над 9 хил. през 2019 г., са затваряни в лагери, често при нечовешки условия, пише bloombergtv.bg.

"Лошите преживявания бежанци и мигранти по тези сухопътни маршрути остава невидим твърде дълго", заяви директорът на Върховния комисариат за бежанците към ООН (UNHCR) Филипо Гранди. По думите му насилието често е насочено срещу хора, бягащи от война, насилие и преследване. Той призова страните в региона да прекратят бруталността, да защитят жертвите и да подведат извършителите под отговорност.
Протестиращи започнаха да се събират още около десет часа сутринта пред сградата на президентството в центъра на София.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
26
 
! Отговори
Гневен преди 3 години
Кърлежите от посочените организации да спрат да реват и да ни занимават с пришълците,които се влачат към Европа, за да паразитират на гърба на белите хора.Да кажат колко нещастници се простиха с живота си по време на епидемията,оставени без лечение да умират като кучета! Хора,които са работили,плащали за задраве плащали данъци,градили държавите си!Хиляди измряха в старческите домове,а други оставени сами в домовете си! Сега безхаберниците се загрижили за навлеците,които създават купища прблеми!
9
0
 
26
 
! Отговори
Само Питам преди 3 години
А защо не останат в страната си и не я направят по-красива , по-развита и по-добра за живеене ? АМИ ЗАЩОТО НЕ ИМ СЕ РАБОТИ... Защо да се напъват да строят училища , болници , кина .... след като тези всичките неща вече ги има построени в Европа ? На тях им трябва дамо да се доберат някакси до там ... и готово.Ще им дадат общинско жилище. Социални помощи доживот и ще могат да си лежат поцял ден... да правят деца ,да се оплакват и да протестират че им е малко.... и колко са унижавани и бедни
8
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми много хора са затва толкова страдат.2 милиарда че и повече.Нон стоп правят деца и ги хвърлят на ***.Запознах се в нета с неква негърка.Сестра и на 19 год бременна с 3 деца.Живеят в колиба почти.И оная вика "охоо тва нищо не е "
7
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И какво следва да ни покаже тази статия!? Че трябва да им опънем един червен килим по целия път и да пратим армията да ги пази и снабдява с храна и вода? А после да си осиновя десетина тамганаеца и да си ги отглеждам като домашни любимци!?Аз лично няма начин да съчувствам на някой при.мат, който е чул, че в Европа има кльопачка и бели жени на корем и е тръгнал и нашите държави да ги препърне в ***, от която е изпълзял.
6
0
 
24
 
! Отговори
5678 преди 3 години
Тези полу,,човеци,които се размножават неконтролируемо нямат място тук.За какво идват?Не искат да учат,да работят,превръщат е кочини градовете в които се заселват.Ако това бяха разумни хора,да заповядат,но тия по пътя се размножават,като животни.За 8 години съм видял в Немска ферма да работи черен.
5
0
 
25
 
! Отговори
bocko преди 3 години
в тези организации не разбраха ли, че тези хора имат различни цивилизационни ценности от европейците и нямат място тук.Вместо да гледат как да ги прекарат в Европа, по-добре да работят за спиране на конфликтите в тези региони, но по икономически причини това няма как да стане, така че колетото ще продължи да се върти както досега
4
0
 
12
 
! Отговори
До 3 преди 3 години
Ако мине - снайпер над заставата! Не ни трябва такъв свръхчовек!
3
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е проблемът, че драпат към Европа. Проблемът е, че като дойдат, не искат по никакъв начин да приемат ценности, култура, морал, искат да превърнат Европа в своята африканска страна, от която бягат. А европейците, понеже са невероятно загубени меки китки, оставят да ги мачкат по всякакви начини.
2
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами като е толкова зле пътя - да не тръгват?Идват с милиони, измрели с хиляди. Все едно да вземеш шепа пясък от плажа. Сега пък остава и да тръгнем да ги защитаваме, че още повече да тръгнат насам! Не, не и не - минни полета, крокодили, тигри, змии по пътя. Даже няколко тактически ядрени взрива да има радиационен пояс срещу тях. И за всеки случай - още един пояс с Новичок(aerial denial weapon).Aко някой мине - свръхчовек е, вземаме го.
1
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ние сме жертвите. В Германия, 1/4 от населението са емигранти. Какво ще стане, когато станат 50/50? Питайте ЮАР. Само без раизан обаче. Всички знаем, че чернокож Е НЕВЪЗМОЖНО да бъде расист към бял.