Лидерът на опозицията Тихановска е напуснала Беларус

Тя се намира в Литва в безопасност, съобщиха от Вилнюс
11 авг 2020 10:14, Елка Василева
74
Лидерът на опозицията Тихановска е напуснала Беларус
Снимка: БГНЕС

Водачът на беларуската опозиция Светлана Тихановска е в безопасност. Тя се намира в Литва, съобщи в Тwitter литовският министър на външните работи Линас Линкявичус.

Преди това Тихановска е била задържана в продължение на седем часа в Беларус.

Тихановска се очерта като главният съперник на президента Александър Лукашенко на президентските избори, състояли се в неделя, отбелязва Ройтерс.

Още по темата
Екипът на Тихановска не е успял да се свърже днес с нея по телефона, след като тя е напуснала сградата на Централната избирателна комисия.

По-рано Тихановска каза пред журналисти, че тя е спечелила изборите, а не Лукашенко, припомня БТА.

В понеделник шефът на беларуския Комитет за държавна сигурност /КГБ/ Валерий Вакулчик съобщи, че срещу Тихановска е било подготвяно покушение. По думите му правоохранителните органи са охранявали щаба на опозицията, за да не допуснат да има "сакрална жертва".
 


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
1
 
0
 
! Отговори
Стършел преди 1 месец
... Да работите една седмица безплатно, така де не безплатно, трудно е за осъзваване, но на беларуски съботник не само не се плащаза работата, ами си плакаш ти!!! Преди три години бях в такъв ден - плащахо по около 18 лева доброволно - принудително за някаква кауза... Било чисто в Беларус, ами ходете и вие чистете около блоковете си 6 пъти в годината и събирайте от семейство минимум по 180 лева годишно и облогородявайте - и тук ще светне и ще се научите да пазите. Много знаете, ама готови ли сте
69
1
 
0
 
! Отговори
Стършел преди 1 месец
Какъв е този про-руски форум? И русофилистични коментари? Каква била Беларус преди да я завзему СССР и каква е днес? Ами да сравним - била е част от Полша. Къде е днес Полша и къде е Беларус? Бедни празни беларуски села с килнати дървени къщи и развитото земеделие на Полша - номер 1 производител на ябълки в света, да друго да не говорим. Свобода в Беларус - тия които ми пишете за това колко е хубав там живота, готови ли сте да ходите на съботници 6 пъти в годината и да работите една седмица...
68
0
 
1
 
! Отговори
Урко преди 1 месец
Да не се и връща вече.
67
0
 
6
 
! Отговори
56 преди 1 месец
Някой от тези, които са ми сложили минуси, да даде пример къде в колониите на страна от Западна Европа, е изведен като писмен местния език? Къде и колко от местните са били включени в реалното управление на замята? Къде не е унищожена наличната материална култура? Да не говорим, че са били изтребени най-вече чрез болестите, които са пренесли?
А Александър Невски даже е строил джамии. За да има мир.
Вижте какви блата е била Беларус до СССР, и нищо повече.
66
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 53
Е ти какво искаш..да падне от прозореца ли !?
65
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Германците а сега и американците са в основата на омразата към славянските народи.Нгри и азиатци са готови дори да станат за да смажат славянството.
64
17
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Браво на Беларус !
Белоруските искат да се освободят от руското иго, а у нас Радев провежда проруски метеж срещу държавното управление.
63
2
 
6
 
! Отговори
рашид преди 1 месец
Най демократично е да поздравиш победителя, а не да бягаш позорно след като допреди 7 месеца опозицията хич я нямаше, уж ги арестуваха, а после демократично позираха от Ница, Франция - държавата на контетата и износител на демокрация, де отвъд голямата вода, де тук или на Изток следвайки Наполеон, но уви костелив отмрех са славяните!
Виж тези, които 500 ходини са ги оправяли са лесни и верни нали парлевута ')
Браво на Лукашенко и нека да продължава да държи олигарсите вън!
62
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сърбия няма да отиде в ЕС щото остава без Косово.А Западняците никога няма да го дадат на Сербия
61
2
 
5
 
! Отговори
До 57 преди 1 месец
Ами точно защото костинбродската шашма не се получи, Герб не спечелиха с колкото им трябваше.
60
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Омразата към славянските народи е достигнала своят връх.
59
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тихановска избягала в Литва, Лукашенко в Турция, направо Спонжбоб да повежда трийсетте морски таралежа и да взимат властта.
58
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Така както действа Лукашенко трябва да действат всички лидери на държави ако искат тези държави да ги има.
57
5
 
2
 
! Отговори
ДртПрч преди 1 месец
До Анонимен 40

"Същите "избори" ще проведе и Тиквата, ако му позволим да се задържи на власт!
Затова е целият зор да остане."

Абе доколкото си спомням, последните избори ги проведе служебното правителство на Радев, а резултатите бяха идентични с тези на изборите преди и след това, проведени от правителствата на ББ. Явно приказките за изборни манипулации са доста пресилени, с изключение на Костинбродската шашма на Мая Манолова и Бареков.
56
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
При създаването на СССР се оформят голямо количество обособени територии на етнически признак с цел да се използва и развие потенциала на цялото население. Почти абсолютно всички дотогава не са имали собствена писмена култура, интелигенция, много голяма част - и държавност. Това е голямата разлика със империите на западните страни, които буквално са унищожавали наличното.
Срамно е, че новото поколение не се обучава в истината.
55
2
 
7
 
! Отговори
ДртПрч преди 1 месец
Че се крие жената - добре, разбрахме. Само не разбрах, някой търси ли я?
54
14
 
3
 
! Отговори
Off преди 1 месец
Гледайте Беларус и Лукашенко, сещайте се за пилота при нас - вземе ли властта веднъж, няма да я пусне - и двамата са подчинени на едно джудже в Москва.
53
3
 
8
 
! Отговори
Солт преди 1 месец
Агенти на ЦРУ набърже я извели от Беларус.
52
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Западът се е опитвал да подчини и да унижи славянството от столетия.
Защо в България не се говори за Методий и неговите ученици? Защо не се пише никъде, че територията на цяла Източна Германия е осеяна с имена на - ов , и -иц, което показва славянски селища, на юг - на -ау ( като -ов, показва притежание). Защо не се пише, че в Австро-Унгария немско и унгарско говорящите са били равнопоставени, а славяните са долно племе? Защо католиците искат обединение на църквите? ....
51
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Беларус е изкуствена държава. Чуйте, че и тя даже говори на руски. До създаването на СССР не са имали литература, никаква културна идентичност, не броя носиите, те са регионални, не национални.
За да падне Берлинската стена Западът е подписал, че НАТО няма да се разширява на изток. Непрекъснато прави обратното. Опитаха да завземат Русия и чрез пияндето Елцин.
Ето руснаците се съвзеха и обърнаха играта.
В ЕС славяните са второ качество. Защо е избухнала Първата св. война?
....