Срещу пристрастяване: Лицево разпознаване ще ограничава от видеоигри

Иновативният подход е въведен при повече от 60 игри в Китай
9 юли 2021 22:22, Анисия Иванова
8
Срещу пристрастяване: Лицево разпознаване ще ограничава от видеоигри
Снимка: Pixabay

Пристрастяването на децата към електронните устройства е проблем в световен мащаб. Заради много часове, които подрастващите в Китай прекарват приковани към видеоигрите, технологичният гигант Tencent Holdings Ltd. стартира система за разпознаване на лица.

Целта е да се спре непълнолетните да прекарват нощите си в игри. Инициативата ще пречи на деца под 18 години да играят между 22:00 вечерта и 08:00 сутринта, предаде Bloomberg.

Системата, наречена Midnight Patrol, е въведена в повече от 60 от игрите на Tencent и включва популярни заглавия като Honor of Kings и Peacekeeper Elite, се казва в съобщението на компанията във вторник.

Системата за разпознаване на лица ще позволи на Tencent да осуети тактиките, които децата са разработили, за да заобиколят настоящите възрастови ограничения, като например използването на самоличността или устройствата на родителите си. Системата работи, като сканира лицата на играчите, за да провери възрастта им, пише Bloomberg TV Bulgaria.

„Всеки, който откаже или не успее да провери лицето си, ще бъде третиран като непълнолетен, включен в надзора срещу пристрастяването на здравната система на Tencent и ще бъде изключен от играта“, каза компанията. Новите правила са в съответствие с разпоредбите на китайското правителство, изложени през 2019 г., за ограничаване на пристрастяването към видеоигрите.

Скептиците срещу технологиите за разпознаване на лица изразиха опасения относно поверителността на данните в Китай. През 2017 г. Пекин обяви противоречива политика, изискваща доставчиците на интернет услуги да принуждават потребителите да се регистрират с истинското си име. Критиците заявиха, че този ход ще увеличи риска от възможни нарушения на сигурността и ще подобри способността на правителството да наблюдава дейностите на гражданите.

Използването на технология за разпознаване на лица в Китай не е новост. Страната вече е внедрила технологията в летищата, метрото, в много градове, включително и в западния регион Синцзян, където населението е силно мюсюлманско.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
отегчен преди 2 години
Извиненията на комунистите за тотален контрол са забавни .......................................А, извиненията на демоНОкратите!? За тотален контрол. Включително над президента на САЩ.
5
0
 
10
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Как че разпознава китайците, они сички са еднакви?
4
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До тога ги докара 13 години управление на ГЕРП... оф обърках държавата...АМА НИЩО! ДОЛУ БОЙКО! БОЙКО ЛОШ!
3
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Извиненията на комунистите за тотален контрол са забавни ....
2
0
 
5
 
! Отговори
до 1 преди 2 години
За лични данни на Китай е кошмар, всичко ти е сканирано. Това е единствения начин да се справиш с разпознаването на адски много хора от един генотип, там не се мешат много като на преходи територии в света. Крайните диктатури с това са известни, Северна Корея същото
1
2
 
6
 
! Отговори
Mamma Mia преди 2 години
В Китай е кошмар