Джонсън: Светът да порасне и да се справи с климатичните промени

Той измени посланието от Шоуто на Мъпетите: Лесно е да си зелен
23 сеп 2021 22:49, Елка Василева
34
Джонсън: Светът да порасне и да се справи с климатичните промени
Снимка: БГНЕС

В годишното си обръщение към световните лидери в ООН британският премиер Борис Джонсън призова света "да порасне" и да се справи с климатичните промени, съобщи Ройтерс.

Седмици преди решаващата конференция за климата в Глазгоу, която започва на 31 октомври, британският премиер каза пред Общото събрание на ООН: "Ние имаме огромна власт да променим нещата и то да ги променим към по-добро, и огромна власт да спасим себе си".

26-ата конференция на ООН за климатичните промени в Глазгоу има за цел да провокира много по-амбициозни мерки за овладяване на промените в климата, както и да осигури финансови средства за това, защото учените предупреждават, че глобалното затопляне е опасно близо до точката, в която ще излезе от контрол.

"Трябва да покажем, че сме способни да се учим и да съзряваме и най-сетне да поемем отговорността за унищожението, което причиняваме не само на нашата планета, но и на самите себе си. Време е човечеството да порасне", каза Джонсън.

Той похвали ангажимента, който пое Китай на Общото събрание на ООН тази седмица да не изгражда въглищни електроцентрали в чужбина, както и обещанието на САЩ да удвоят финансирането на развиващите се страни за справяне с климатичните промени до 11,4 млрд. долара годишно.

Британският премиер обаче допълни: "Ние трябва да отидем още по-нататък и то много по-бързо. Необходимо е всички държави и всеки един от вас да се задейства".

Анализ на ООН на основата на поетите от отделните държави ангажименти по Парижкото споразумение за климата от 2015 г., публикуван в петък, показва, че глобалните емисии през 2030 г. ще бъдат с 16 процента по-високи от 2010 г. - много далеч от намалението с 45 процента, което според специалистите е нужно, за да бъдат предотвратени катастрофални промени на климата.

Джонсън освен това измени посланието на героя от Шоуто на Мъпетите Кърмит, който казва: "Не е лесно да си зелен". "Той греши. Лесно е да си зелен", каза британският премиер.
/БТА/
 


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
0
 
! Отговори
Сосидж преди 1 месец
Ми да организира мерки за ограничение на замърсяването в Идия и Пакистан бе- нали те им харесват повече. Кво се прави на ударен. Да търси кой да му бере ягодите из кралството и да не мисли климата.
28
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Климаталибан с огромна власт.
27
0
 
11
 
! Отговори
Джонсън каза преди 1 месец
Лесно е да си шут.
26
0
 
7
 
! Отговори
Тръмп преди 1 месец
Идвам
25
0
 
3
 
! Отговори
Асан преди 1 месец
Че си палим гуми да се топлим и че си караме дизелака йофтинко.
24
0
 
16
 
! Отговори
Продължение преди 1 месец
И така, джонсън. Аз искам само 3 неща. Ако не можеш да ми ги осигуриш, тогава изобщо не ме занимавай със зелените си енергии. Ще си карам с каминката на дръвца и не ми пука за твоите измишльотини и загриженост за света. Или по друг начин казано - щом на теб не ти пука за мен, защо на мен да ми пука за теб? Всеки се спасява както може. Ти ще бръщолевиш, пък аз ще си запаля печката, че при нас става минус 25 и някакси не може да се живее без отопление.
23
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Няа проблем, ще се отоплявам на ток, климатици ще си купя и ще се отоплявам на ток. Обаче и аз имам условия, не може само да имам задължения. Първо - заплатата ми да стане нормална, не мога със 700 лв. да плащам 500 лв. ток. Второ, заплатата ми да стане нормална, щото един хубав климатик който ще ми върши работа е от 2К нагоре. Трето - Не искам по никакви причини енергото да ми спира тока през зимния сезон и да ми казват по телефона че имали авария и не знаят кога ще дойде тока. И така. Казах.
22
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Призовава лицемерно другите да вършат нещо, което британците вършат ежечасно. Каква ирония, драги зрители! Дебелите британски задници ходят и докенефа с бръмчила, а искат другите да не ползват и те. Ай сиктир! Да порастне той, че като ги гледам те колко са пораснали от лошия живот, просто не се сещам кога ще порастват те. Това имам да му каза, нали!
21
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Погледнете този човек. Вижте му погледа, прическата... и ми кажете - това според вас нормален човек ли е? Според мен не е. Такива хора има на 4-ти километър........
20
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вкарайте повече афганистанци и ще станете още по-зелени. Виждах в Ханслоу ромеи с кон.
19
0
 
11
 
! Отговори
... преди 1 месец
Ще се заредя с пуканки и ще гледам как се справят с климатичните промени.
18
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не са повтаряли скоро мантрата за липсата на шофьори. Време е да я претоплят и предъвчт пак. Как са изтървали...
17
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Борис ага много му е лесно да плещи от високо, но удобно забравя каква огромна бездна има между богати и бедни по света. Как ще накараш бедния да ти спазва закон, когато той няма даже велосипед, да не говорим за кола!? Я по-яваш борис ефенди, че накрая ще вземеш на босия цъpвyлитe.
16
4
 
0
 
! Отговори
16 защо стоиш на преди 1 месец
студено, пари ли нямаш......ако си инвалид е разбираемо?
15
0
 
24
 
! Отговори
Зелената сделка е преди 1 месец
Втората голяма измама на хилядолетието! Ще стоим фалирали, гладни и на студено заради нея! Дано горите в ада, мошеници алчни!
14
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всичко може да тръгне с обратна посока, ако всеки осъзнае че допринася с начина си на живот до тези проблеми. Абсолютно всеки един. Трябва да се откажем от мкого неща , които просто вече жалаем в живота си . Реално не виждам, как ще стане. Може би някой ден когато вече планетата е разрушена ,чак тогава ... но тогава вече, ще е късно.
13
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Светът е всеки един отделен индивид. Което значи,че няма шанс скоро да порасне. Само като изляза на улицата и виждам безброй човеци с интелект около 0лата. Всеки се мисли за умен или различен, а реално е масовка. Кара кола направена от милион заводи за части, ползва дрехи, купува тонове пластмаси всеки ден с храната, харчи горива, сменя телефони и телевизори през 3г и тн.В магазина на 100 човека виждам 1 да не ползва нова торба. ... абе хиляди проблеми ...
12
1
 
7
 
! Отговори
Wc преди 1 месец
СВЕТЪТ Е ПОРАСНАЛ НО ДЖОНСЬН ЩЕ СИ ОСТАНЕ ТИНЕЙЖЬР.ЖАЛКО ЗА ОСТАНАЛИТЕ ОТ ОСТРОВА
11
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Лешатоя не е никакъв англо-саксонец, а е турски произход и е нищо повече от една *** на алчните си господари. Тоя башибозук говори със задкулистни интереси, когато България и Европа се задъхват и предстоят масови фалити на малки и средни предприятия благодарение на зелените идеи.
10
0
 
15
 
! Отговори
Леша преди 1 месец
Рошавия нито го чета, нито го слушам, откакто каза - нека ние британците да станем по богати от пандемията, за сметка на другите нации които ще умират. Англосаксчета, скоро ще пасете трева и ще си мечтаете за гражданство в северна Корея.