Русия ще складира рекордни количества природен газ

Киев предлага 50% отстъпка за допълнителен транзит
23 окт 2021 08:21, Елка Василева
27
Русия ще складира рекордни количества природен газ
Снимка: архив, БГНЕС

Руската държавна енергийна компания "Газпром" обяви, че очаква да достигне рекордно висок обем на запасите от природен газ в размер на 72,6 милиарда кубически метра.

В същото време производственият капацитет ще бъде увеличен до рекордно ниво от 847,9 милиона кубически метра на ден.

Още по темата

"Компанията "Газпром" е фокусирана върху точното изпълнение на приоритетната си цел - осигуряване на висока надеждност на доставките на газ за руските и чуждестранните потребители. Предвид продължаващото голямо търсене на газ" Газпром "продължава да изпълнява своите договорни задължения", се казва в официалното съобщение за пресата, цитирано от БНР.

Компанията също така добави месец март към така наречения "зимен период" в Русия и европейските държави. Поради това се е увеличило търсенето на достатъчни газови запаси.

Междувременно говорителят на украинския президент - Сергей Никифоров обяви, че Киев е предложила на руския газов гигант "Газпром" 50% отстъпка от тарифата за допълнителен транзит на газ към Европа през Украйна.

"Украйна предлага тази оферта на "Газпром" и на европейски търговци на газ“, посочи Сергей Никифоров.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
12
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
По-глупава държава от Украйна няма.Принудиха Русия да построи Северен поток,защото саботираха доставките за ЕС по газопровода през Украйна,а сега предлагат отстъпка 50%.И 100% да предложите все тая.Вече сте последна дупка на кавала.
20
0
 
20
 
! Отговори
а идва зима .... преди 2 години
ко праим ?
19
2
 
26
 
! Отговори
Пурко преди 2 години
А санкциите срещу Русия какво ще ги правим?
18
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 10 Май никой не ти е схванал иронията . Написаното е ирония , нали ?
17
0
 
11
 
! Отговори
Сатир преди 2 години
До Анонимен 10 Само човек който нищо не разбира от енергетика може да напише подобна глупост. Задача за ***-ти - Какво правим когато настане тъмно и тихо.
16
4
 
3
 
! Отговори
Румен преди 2 години
Прави склад да си има, ако остане на сухо. Защото другия отива за Китай директно, а и не стига.
15
0
 
36
 
! Отговори
Кауня от Аскию преди 2 години
От поне 5г ЕС се мъчи да няма зависимост от руския газ а сега изведнъж давайте още че май оцапахме кълките с т.н. зелена сделка. Няма как иначе при незапочнал още отоплителен сезон да има такива цени. Истината е че газа отива за тока недопроизведен от ВЕИ . Царя е гол! Днес в ЕС се движат 5 милиона ел.автомобили което прави по сто хил мегавата- тока за цяла страна като Белгия. А нови АЕЦ няма,, там е заровено кучето!
14
12
 
0
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
За да се оправи България, но и да стани ВЕЛИКА СИЛА, значи Живко от Варна трябва да бъди издигнат в Българската политика !
13
33
 
1
 
! Отговори
фермер преди 2 години
Чудно е, защо ще складира газ. Интересно е на кое место ще е склада или складовете. Да ли не се подготвя да има суровината, когато е ще повече раздробена. Нещо става в тая Русия, но е слаба и формацията
12
38
 
2
 
! Отговори
Румен преди 2 години
Всичко може Русия, но не може да си подреди територията , че да е екологично чиста.
11
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега ЕК наля мн. вода в руската мелница. А Европата ще деградира.Е васи евросоюзо!По-добре да станем федерати на Ердоаня.
10
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Fena "Руснаците просто изиграха всичко по най-добрия начин." - няма нищо чудно в това, при цялата глyпост и некомпетентост на фашистите от ЕК.
9
46
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зелената сделка и зелените сертификати са най-доброто за европа, но вие сте *** и не разбират от енергетика и иминулогия. 2025 г ще минем изцяло на соларни панели и вятърна енергия и всички коли ще бъдат електрически а населението ще се ваксинира всеки 6 месеца и няма да има болести. Който не го разбира това значи не разбира нищо от енергетика. След 2025 спираме да купуваме газ и нефт от Русия и Русия моментално ще фалира.
8
3
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Киев предлага 50% отстъпка за допълнителен транзит" - Русия спира газта по украинските газопроводи. ЕС ако иска газ - да купува през Северен Поток 2 или през Турси поток. Ако не им харесва на еесовците - ето ви втечнена газ, ето ви Катар, Азербайджан, Норвегия, Таджикистан, Египет - да купуват от тях.
7
2
 
44
 
! Отговори
Fena преди 2 години
Руснаците просто изиграха всичко по най-добрия начин. Клъцнаха Украйна, а на тези дето не сключват дългосрочни дговори с Газпром направо им го набиха с 200км/час, както само Баце умее! В БГ щяло да има фалити, щото газа ще надхвърли 1200 долара? Ами вижте Унгария - дългосрочен договор за 290 долара - сключен миналия месец! А ние сме тъпaнapи, защото можеше също да сме на масата с кебапчета, ако бяхме се включили в Южен поток!
6
7
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Без Русия ЕС е нищо. ЕС живее само благодарение на волята и на милостта на Русия.
5
32
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Може да складира, но със заповед от Пекин.
4
40
 
8
 
! Отговори
Румен преди 2 години
СССР, ОНД, РФ, сега Русия винаги правят все възможни опити да покажат сила и независимост. И винаги не им се получава. За България те минават , но до време.
3
81
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Европа винаги се е оправяла без Русия във всички области. И това сега е театъра който ни разиграва, за да се опитва да ни прави зависими. Когато се справим и без Русия, ще можем да я пратим на м.... си. Държат се като мафиоти и искат светът да ги уважава.
2
9
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киев е предложиЛА на руския газов гигант "Газпром" 50% отстъпка от тарифата за допълнителен транзит на газ към Европа през Украйна. Представяте ли си нивото на паниката у началниците на цивилизованата Еесовска Зона и хегемонистичния Пиндостан. За отрицателно време успяха да склонят Киев да предложиЛА на омразния и ненавистен Мордор 50% отстъпка от тарифата за допълнителен транзит на газ към Европа през Украйна. Газпрон няма да приеме и ще чака разрешението за СП-2.