Фон дер Лайен кандидат за шеф на НАТО, но я чака вето?

Великобритания не одобрява кандидатурата й
167
Фон дер Лайен кандидат за шеф на НАТО, но я чака вето?
Снимка: БГНЕС/EPA

Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен се кандидатира за нов шеф на НАТО, съобщи британският в. "Сън", като се позова на дипломатически източник.

Няколко страни членки на НАТО са предложили Фон дер Лайен да поеме ръководството на Алианса през октомври тази година, когато по план би трябвало да приключи мандатът на настоящия генерален секретар Йенс Столтенберг, след като беше удължен три пъти и продължи общо близо девет години, се казва в публикацията.

"Сън", който цитира британски източници, отбелязва, че Великобритания вероятно ще наложи вето на кандидатурата на Фон дер Лайен, поради незавидните резултати от управлението й на германските въоръжени сили, докато беше министър на отбраната, посочва Ройтерс.

Германският вестник "Велт ам Зонтаг" съобщи неотдавна, че испанският премиер Педро Санчес и британският министър на отбраната Бен Уолъс са сред водещите кандидати за приемник на Столтенберг.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
9
 
! Отговори
Аууу преди 1 година
Борис Джонсън и Микрон ще я борят за поста! Не им се занимава да еправляват некакви ки народи! Дето само протистират и се оплакват! И могат да ги свалят! Истинската власт е в ЕС и Нато ! Нелигитимна, неизбирана от народите, нео колониална власт!!!
41
1
 
14
 
! Отговори
Говедо преди 1 година
Урсула деВил ще драпа със зъби и нокти за висок пост след мандата в ЕК!Ако не,може някой да започне разследване за ваксините!
40
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нато ше води война с вируси и бактерии , също и по програмата им "междузвездни войни" , нормално да я сложат нея или някой програмионанист
39
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бритиша се молиха на САЩ да ги спаси и в двете световни войни, съвсем нормално е, че имат фобия от немците :)))
38
0
 
9
 
! Отговори
Ром"с преди 1 година
Най-послушната на Ващингтон и най-яростната антипутинска ще става шеф на НАТО,ТОВА ОЗНАЧАВА ,ЧЕ нато СЕ УПРАВЛЯВА от Вашингто,а другото е бутафора за нас наивниците ...
37
1
 
11
 
! Отговори
Някой преди 1 година
Тази вместо да я съдят за договорените инжекции на тайна вечеря с производител до 2026 г ще я правят шеф на нато.Голяма специалистка този буклуук.Ааааааааа защото много е слушкала краварите
36
1
 
9
 
! Отговори
укро матрос преди 1 година
Хайл Лаъен !
35
1
 
13
 
! Отговори
Тази преди 1 година
Разби немската армия като беше министър на отбраната! Плати също 100 милиарда на външни консултанти, щото представа си няма от работата! Затова я повишиха президент на ЕК на ЕССР!!
34
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Наглетатата имат фобия от немците, все пак са яли много бой от Германия, съвсем нормално е да отрежат Фон дер Лайен :)))
33
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази ако стане шеф на НАТО, може само да насърчи Путин да превземе Вашингтон.
32
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гинеколог на руля??? Борис Джонсън ще е следващият главатар на терористичната организация НАТО! Гинеколог с амбиции да управлява нещо друго освен пy.T.ku е като /\aйHo да е пълно с витамини!
31
1
 
16
 
! Отговори
От САЩ са и обещали преди 1 година
Ваграда за слегинажа в ЕС!!
30
1
 
18
 
! Отговори
Тази е преди 1 година
Толкова корумпирана, че Зеленски, Бойко и Киро са дребни риба спрямо нея! Много дребна..
29
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази никоя няма да я вземе на работа, тя направи европейците толкова бедни, че ги задминахме по цени.
28
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да изпрати всичките си седем деца на първа линия и тогава ще мислим за понататъшна помощ!
27
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз предлагам Ленчето Поптодорова за шеф на НАТО тя е по подходяща...!!!
26
1
 
6
 
! Отговори
Привет преди 1 година
Утре са изборите. Не трябваше ли днес да е гости при Радев? Взамяна малко реклама за нея.
25
2
 
12
 
! Отговори
БАНко преди 1 година
ПОДГОТОВКАТА ЗА ВЛИЗАНЕ НА УКРАЙНА В НАТОВСКАТА КАША ВЪРВИ ПО ПЛАН !!! ЗЕЛЕНОТО ЧОВЕЧЕ ОТ КИЕВ ПОДПИСА ЗАКОН ЗА ,, БРАК МЕЖДУ МЪЖЕ " !!!
24
1
 
18
 
! Отговори
до 12 и 13 преди 1 година
Точно акушерка е нужна на НАТО! Преди 30 години, когато БГ армията се разтуряше и мутрите се развилняха, имаше един началник на ГЩ, генерал Любен Петров, който заяви в прав текст - ,,Следващият министър на отбраната трябва да е гинеколог, защото всички офицери се оказахме ****!" Полковник от ВА Раковски обиден репликира, че в такъв случай, началника на ГЩ се оказва най голямата ****!
23
3
 
18
 
! Отговори
Е преди 1 година
Сега ще продава оръжие. Няма да се учудя, ако задължат всеки да си купи пистолет и да ходи с него. Като знам ни ваксинираше...