Журналист: Китай и Русия показаха несъгласие с международния ред

Мнението е на Тодор Радев
18 окт 2023 11:25, Росен Стойчев
80
Журналист: Китай и Русия показаха несъгласие с международния ред
Снимка: БГНЕС/EPA

Китай възлагаше големи надежди на форума "Един пояс, един път", а току-що приключилото издание беше десетото юбилейно. Това каза в ефира на Euronews журналистът от радио Китай Тодор Радев.

Още по темата
В речта си пред форума тази сутрин Си Дзинпин очерта няколкo акцента и те бяха свързани по-скоро с бъдещото развитие на инициативата.

Те най-общо казано предвиждат ускорен път на железопътната свързаност между Китай и Европа, изграждането на нови логистични коридори в Азия, повече споразумения за свободна търговия и инвестиции с повече страни, каза още Радев.

В началото на инициативата се залагаше на големи инфраструктурни проекти, но сега се дава фокус на по-малки такива. Като нови приоритети китайският лидер посочи също проекти, свързани с развитието на онлайн търговията, високите технологии, включително и изкуствения интелект.

Тази визита на Владимир Путин в Китай има един втори план, който е символен – да покаже несъгласието на Русия и Китай със сегашния международен ред, който според тях се доминира от Запада.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още по темата: Китайсреща
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
3
 
10
 
! Отговори
Ха-ха преди 6 месеца
Не против международния ред, а против наложения от Запада(САЩ) ред!
66
4
 
7
 
! Отговори
Защопъкне преди 6 месеца
Хората правят каквото им е необходимо. Ние твърди правим само вредни за насреща. Какво можем да правим, само това се финансира. А и да се руши е по-лесно, но и за това се иска да се мисли. При нас изказват недоволство дори за това, че некадърно рушим държавата си и се налагат големи харчове. Доказвам .... гледайте какво ще се случи с Шенген и България. Коментара е излишен....
65
24
 
9
 
! Отговори
Киро жокера преди 6 месеца
Путин е отишъл в Китай за да им духа и яко се е надупил изглежда като просяк а това за световния ред си е точно така както трябва да е но по злобни хора от руснаците няма и затова злобеят че вече са втора ръка хора 6-волтови заедно с получовеците от сев.корея
64
7
 
26
 
! Отговори
Много ясно преди 6 месеца
Против идеологията на Западните глобалисти за Нов световен ред!
63
37
 
12
 
! Отговори
Стефан преди 6 месеца
Най-голямата пречка за китайските стоки към Европа е Русия. Стоки минали през Русия, няма да се купуват в Европа. Представят Китай като голям съюзник на Русия. Как ви изглежда търговец, който се е съюзил врага на клиентите си (Европа)? И на инвесторите (Европа). Русия е бедна, не е пазар. Или някой ни хвъраля прах в очите или Китай е обезумял.
62
52
 
11
 
! Отговори
Дядо Соци преди 6 месеца
Замислят нещо га-до-ве-те , но няма да стане.Нищо му няма на световния ред.
61
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Китай и Русия декларираха несъгласие с пиндостанския ред, основан на променящи се пиндостански правила, а по точно номера.
60
37
 
11
 
! Отговори
Васил Левски преди 6 месеца
Леле до къде я докараха братушките - васал на Китай!
59
37
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Голям праз, кой ги бръсне за сливи Китай и Русия? Това гръмко заявление може да впечатли само комунистите и русофилите.
58
22
 
27
 
! Отговори
Факт преди 6 месеца
Най-смелите руснаци са децата на руските олигарси и чиновници,които не се страхуват да живеят в Натовски държави!
57
20
 
35
 
! Отговори
Рамбооо преди 6 месеца
Американците държат България в стоманена клетка. Ако се освободи ще и предизвикат война, като в Косово и бивша Югославия.В момента роми и турци в България се засилват икономически за да дойде подходящия момент, когато ще предизвикаме гражданска война, на религиозно-историческа основа. Тук вече ще бъде страшно и Балканския полуостров ще се разтресе като атомна бомба
56
31
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
На Си на жена му явно са и забранили да е на токчета, че ще е по висока от Путин
55
33
 
18
 
! Отговори
Гак преди 6 месеца
Гледам снимка и кво виждам Си с жена си и любовницата си.Любовницата типична рускиня с ботокс с високи токчета разведена с незанйно колко деца. Но всички до едно държавни служители милиардери
54
34
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
нека тоталитарните държави да се самоизолират, Европа прави преход от кюмюра към чиста енергия и този преход е труден, но ще ни направи независими от рекетьори като раZсия, тогава не знам кой ще потъне
53
17
 
15
 
! Отговори
Gavs преди 6 месеца
Бензина от 2-3лв ти го продават руснаци бе т.и.к.в.е.н.и.к.И дори данък не плащат и последните 39 години не са плащали.Малкото е още да ти го вдигнат 20лв на литар да ти го продават и за дни. Ка да им целуваш цял живот
52
23
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Русия продава суровини на Китай, а Китай ги преработва и продава на Запада. Като спрат да продават, спират и паричките и фалират. Докато и двете страни не променят устройството на икономиките си, нямат никакъв шанс да застрашат западния модел. Един пояс, един път има за цел да ускори и затвърди досегашния модел на икономика. Няма абсолютно никакво несъгласие с настоящия международен ред. Локалните войни и кризи са постановка на по-големите лидери да консолидират народите си и да зададат фокус.
51
14
 
3
 
! Отговори
Западняк преди 6 месеца
И какво от това?
50
20
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Не може една власт в държава държаща голяма част от световните ресурси а пенсионерите са с по 80 до 150 долара в месец и тази власт иска да управлява света .
49
10
 
22
 
! Отговори
/ преди 6 месеца
До ХахахаРусия не продава на 60, а на колкото се споразумее. От доставчика се иска само клетвена декларация, че е на 60, но това е само формалност, дето не може да се докаже..Тези смешни санкции само ни направиха по-бедни, нищо друго не постигнаха..Бензин от 2 на 3 лева, всичко останало по веригата 50-100% нагоре...Само си погледни последната сметка от супермаркета и ще ти стане ясно.
48
14
 
11
 
! Отговори
Мда преди 6 месеца
Руските олигарси и приятели на Путин- Мордашов,Чорни,Милер, Усманов,Дерипаска, Викселберг, Микелсон,Ротенберг ,Абрамович,Авен са дълбоко загрижени и страдат за съдбата на средностатистическия международен ред!