Жените преуспяват в кариерата, когато не са привлекателни

Дамите наблягат на работата, ако нямат шанс за мъж
18 апр 2012 08:04,
70
Жените преуспяват в кариерата, когато не са привлекателни
Снимка: архив, Reuters

Жените наблягат на кариерата, когато не се чувстват достатъчно атрактивни, за да се сдобият с партньор и да изградят семейство, установи американско проучване, цитирано от в. "Дейли мейл".

Колкото повече една дама се чувства безлична, толкова по-изкушена бива тя от успеха в службата. Според екипа на  Кристина Дуранте от университета в Сан Антонио еволюционно  жените са се развили, за да се наложат като пазителки на домашното огнище, а мъжете - като отговорни за набавянето на храната.

В наши дни, когато в даден район представителите на мъжки пол не са в достатъчно количество, посестримите на Ева, и най вече по-непривлекателните от тях, сами се наемат с осигуряването на прехраната.

Дуранте и сътрудниците й установили статистически, че колкото намалявал броят на мъжете като добра партия за женене в един щат, толкова растяло количеството на преуспелите жени в кариерата.

В подобни щати американките ставали майки в по-стара възраст и раждали по-малко деца. Учените провели редица експерименти, в които убеждавали анкетираните 87 доброволки, чев дадена ситуация започват да липсват "мъже за женене" и същевременно ги питали - какво ще изберат - кариерата или семейството.

Те масово залагали на кариерата. Това важало в особена степен за тези, които се чувствали по-малко атрактивни и били уверени, че много трудно ще си намерят брачен партньор.

"Ние със сигурност установихме, че съотношението между  мъжете и жените в брачна възраст влияе на местно равнище върху аспирациите на дамите за кариерна реализация", заяви Кристина Дуранте.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още по темата: кариеражени
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
1
 
! Отговори
do 43 преди 12 години
Тъй като съм от жените, които печелят добре и с кариера, ще отговоря на въпроса. Проявявам усърдие в стремежа си да успея на раб. място и печеля достатъчно, защото за мен е важно да осигуря добро качество на живот на детето си и мен, добро образувание, за да имам що годе някаква финансова сигурност и за да помагам на близките си."Яката" кола и голямата къща не са ми приоритет, но с удоволствие бих пътувала и почивала в някоя далечна и екзотична дестинация напр. :)))
35
0
 
3
 
! Отговори
do 44 преди 12 години
Съвременният "феминизъм" е лансиран от мързеливи мъже и безотговорни мъже на който им тежи да теглят колата сами. Първоначлно е ставало въпрос за нещо съвсем различно - равни права, защото жените не са имали право дори да гласуват. В днешно време жените се стремят към кариера и да печелят повече не заради егото си, а защото мъжете станаха по-меркантилни от жените! В Б-я мисля за никой не е тайна, защо И жената трябва да печели добре! За какви съревнования бълнуваш изобщо?!
34
2
 
2
 
! Отговори
Българин преди 12 години
дреме затова,че се съревновавате с тях,докато за вас това е цел номер 1!Тука идва разликата,така че тия простотии с клишетата ''аз искам да успея,щото еди кво си'' си ги запазете за вас! Докато не осъзнаете,че не кариерата прави една жена жена в очите на мъжетете няма да има разбиране. Самото същество ''жена'' е съвкупност от N на брой качества,които ако ги няма ако ще и директор на водопад да стане или шефка на пристанището в София,ефекта е никакъв,все тая... Айде и по-леко с менторския тон ;)
33
3
 
2
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Май се сещам защо искате да ''направите нещо с живота'' си. Щото на женския акъл му се набива през последните 50 год. как трябвало да се бори с мъжа за място под слънцето,как трябвало да покаже че е равен с мъжкия и т.н. феминистки глупости. Автоматично повечето кухи женски тикви го приемат за цел в живота си именно това,да се съревновават и да ДОКАЖАТ че са еди кви си. Не щото им трябват пари,или щото ще им е по-удобно шефското място,ами просто така. Е да ви кажа мъжете или поне повечето не им
32
0
 
1
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Искам да се обърна към жените и да питам,тези които искат да ''направят нещо с живота си'' и не искат това да значи да се занимават с въртене на къщата и гледане на деца,каква точно е целта им? Да вземем например нас мъжете,90% работят,за да гледат семейсвата си и си мечтаят за по-голяма къща,яка кола и т.н. А вие за какво мечтаете,не са коли,яхти,а кво? Чанти,дрехи,имоти? Защото все пак ''успяването'' на работното място носи повече пари,а ако не ги харчите всичко се обезмисля?
31
3
 
2
 
! Отговори
до 41 преди 12 години
Хайде връщай се в кухнята, тая салата не се прави сама!
30
1
 
7
 
! Отговори
анонимна преди 12 години
На 43 години имам завидна кариера, ръководя 25 души, печеля пари, за които 99% от хората - жени и мъже! - могат да мечтаят, имам 2 деца, едното на 19 години, определено не съм грозна (меко казано, ако съдя по реакциите на другия пол), но.... не съм в България! Освен това уча и работя откакто се помня.
29
0
 
2
 
! Отговори
Пантелей Пътник преди 12 години
Това копи-пейст от БТА ли е? Странно, че точно те са започнали да пишат подобни щуротии. В БГ преуспели са точно знаещите "Я надуй моме кавала, до 2 атмосфери..."
28
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това са пълни глупости! Точно к*рвите, които приличат на *** и се слагат на шефовете си преуспяват. Една умна и трудолюбива жена, която не изглежда като уличница няма никакви шансове да преуспее в кариерата си. Тази статия е писана от мъж-женомразец.
27
2
 
7
 
! Отговори
ттттуууууутт преди 12 години
А за да преуспяват в кариерата без да работят трябва да са привлекателни :)
26
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе циркаджии каква преуспяваща кариера?! Оператор в колцентър - смешници. Това кариера ли е.
25
2
 
2
 
! Отговори
наистина преди 12 години
в сайта на "сподели.нет" има много откровения на такива "преуспели" жени !!!!
24
1
 
12
 
! Отговори
кис преди 12 години
хахахха, пак обидихте красивите жени бе...то и жените като цяло де.каква е тая тенденция напоследък в днес.бг?май на женомразци го избивате, а? странно...айде, хубав ден!
23
1
 
3
 
! Отговори
в сайта на преди 12 години
"споделете.нет" ще намерите много изповеди на такива жени !
22
10
 
21
 
! Отговори
Не е така! преди 12 години
Дамите преуспяват в кариерата, когато са обект на внимание от много мъже ; ))! Най-вече на началника им!
21
8
 
12
 
! Отговори
martinsski преди 12 години
А аз каква тийм-лидерка имах в предишната ми работа - около 175 см , свръхестествено руса , с крака безкрайни като външния дълг на Гърция , с уникални пъстри очи ...беше проста да падладейш мацката , но такива са 1 на 800 хиляди .
20
6
 
43
 
! Отговори
Генерал Луков преди 12 години
....Това важи сигурно за някъде из Западна Европа....:) За родния Абсурдистан според мен важат съвсем други неща за да може да се каже за една дама че е "успяла"...:) :) :) Примерно колко добре се "търкаля в чаршафите".... знае ли наизуст и добре стихчето "я надуй моме КАВАЛА..." .... как се казва "гаджето" или "шефа".... примерно Багата.... Дъмпела.... стружката.... компира.... моркова.... или някой друг зеленчук или плод! :) и колко е дебел портфейла му.... :) И ей такива работи.... :) :) :)!!
19
2
 
4
 
! Отговори
до 31 преди 12 години
хахаха.....само гледай да не ти падне някоя отворена книга по главата
18
4
 
4
 
! Отговори
до 29 преди 12 години
май не си си пил хапчетата?Не можеш да живееш,без да се заяждаш с някого
17
3
 
41
 
! Отговори
Гошо Пернишкия преди 12 години
Няма по-зло от нечесана с години шефка! По-добре напускайте, едва ли ще се жертвате!