Какво не знаете за сънищата

Запознайте се с тайните на съня
12 сеп 2014 22:57, Мария Дуковска
2
Какво не знаете за сънищата
Снимка: photl.com

Сънищата са преживяване, което се случва на всеки човек постоянно. И макар науката да е изключително напреднала по отношение на много неща, свързани с човешкото тяло и мозък, то сънищата си остават една труднодостъпна територия за изследване. Ето защо може би ще се изненадате да разберете някои от тайните на съня, като например:

1. Вие сънувате много.

Средностатистическият човек има около 100 000 сънища за целия си живот. Това прави до няколко дузини на нощ! Просто човек помни много малка част от сънищата си. Повечето хора помнят по един или два съня на нощ, докато други изобщо не се сещат какво са сънували. Има и хора, които помнят почти всичко, което са сънували.

2. Сънищата могат да ви помогнат да учите.

До 86% от това, което сънувате, има общо със събитията, които са ви се случили през изминалия ден. Така че, ако сте прекарали часовете си през деня на лекции, вашите сънища могат да ви помогнат да запомните по-добре нещо от това, което сте чули по-рано.

3. Вашият цикъл може да повлияе на сънищата ви.

Едно изследване показва, че жените имат повече сексуални сънища по време на овулация. Може би вече не трябва да свързвате еротичните си сънища с вашия сексуален живот, а с вашия менструален цикъл.

Останалите тайни за съня разгадайте в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: сънищакошмарсън
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
2
 
! Отговори
Контрол преди 9 години
"Снощи сънувах строежа на метрото.От Люлин до Младост копаехме със радост.Ужас! Това е ужас!"
1
0
 
1
 
! Отговори
pastoral преди 9 години
по-скоро въпр. е какво знаем за сънищата? почти нищо, може да се каже статистически. може и да се приеме, че сънищата са един "паралелен свят" на централата на централната система- нашият мозък, който "превключва" "картини и фантазии от един живот" на принципа на гсч (генератор на случ. числа). как се покриват твърдения, че най-често не помним сънищата си, с това, че можем да учим с тях не е ясно дори на статистиката. сънища дори могат да се наследяват, безнотариално. а бъдещето не е сън.