Уроци, които не научаваме в училище

Нека те бъдат вашето вдъхновение и ви отведат нагоре по стълбата към успеха!
14 яну 2015 19:46, Михаела Лазарова
3
Уроци, които не научаваме в училище
Снимка: freeimages.com

В живота нашите постижения, победи и провали се дължат на действия, които са провокирани от уроците, които сме научили и научаваме всеки ден, или от грешките, които сме допуснали. 

„Провалът не е еднократно събитие. Не се проваляме така изведнъж. Провалът всъщност е съставен от няколко грешки в преценката ни, които повтаряме всеки ден“. 

Вдъхновяващ цитат на Джим Рон – американски бизнес треньор, оратор, автор на редица книги за личностното развитие, лектор и вдъхновител. 

Оставайки след себе си невероятно богатство от информация и съвети за успех, те не само могат да бъдат наша мотивация, но и да ни дадат ценни уроци за живота, такива, които не научаваме в училище. Вижте някои от тях. 

Урок първи – Управление на времето 

„Когато работиш, работиш. Когато играеш, играеш. Не смесвайте двете неща.“ 

Урок втори – Лидерство 

„Бъдете силни, но не груби. Бъдете добри, но не и слаби. Бъдете смели, но не и грубияни. Бъдете скромни, но не плахи. Бъдете внимателни, но не мързеливи. Бъдете горди, но не и арогантни. Имайте чувство за хумор, без безразсъдство.“ 

Урок трети – Личностно развитие и цели 

„Докъде ще доплаваме зависи не от посоката на вятъра, а от това как сме подредили платната си.“ 

Урок четвърти – Комуникация 

„Не можеш да говориш това, което не знаеш. Не можеш да споделиш това, което не чувстваш. Не можеш да дадеш това, което не притежаваш. За да го дадеш или да го споделиш, първо трябва да го имаш. Добрите комуникации започват с подготовка.“

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg.


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари