Развод ми дай и не ме мъчи! Какви са причините?

Няколко примера от лични истории на разведени двойки
26 май 2015 22:22, Михаела Лазарова
35
Развод ми дай и не ме мъчи! Какви са причините?
Снимка: photl.com

Разводът рядко се случва заради един миг. Обикновено нещата се натрупват с времето и в даден момент емоциите избухват. Всичко се проваля и усилията за спасяване на брака вече изглеждат излишни. 

Има редица предупредителни знаци, на които ако не се обърне внимание, бракът трудно би могъл да бъде спасен.
Добрата новина е, че ако се научим да забелязваме червените предупредителни флагове, изскачащи по пътя на съвместния живот, може да се опитаме да направим всичко, за да го съхраним. 

Ще ви представим няколко примера от лични истории на разведени двойки, които днес биха искали да са направили нещата по друг начин. 

1. Ние трябваше да потърсим помощ по-рано

„Бившият ми съпруг настоя за консултиране, но аз дълго упорствах. Все пак отидохме при семеен консултант накрая, но бяха изминали вече 2 години в проблеми. Аз се чувствах така, сякаш нещата вече са непреодолими и ми беше много трудно да говоря. 

Мисля, че ако бяхме започнали консултациите по-рано, нещата щяха да имат шанс за подобряване", казва Ейми на 35 години. 

Обикновено двойките не се нуждаят от помощ само по един или два въпроса. Нещата с времето стават силно комплексни. Повечето брачни съветници препоръчват на двойките да работят по няколко проблема в семейните сесии.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
=== преди 8 години
"А как аз, един мъж, ще бъда приятел с жена, която оспорва авторитета ми?"Друг вариант а това е, ти и тя, да сте воловете, които теглят една каруца, обаче, понеже ти си големият АВТОРИТЕТ, онази само ще се прави, че тегли нещо до теб, а иначе ти ще мъчиш с цялата каруца, па и с тази до теб. Ако ти, не се способен да загубваш от време на време този велик твой авторитет, не става преливането. Тя пък, ако ти признава авторитета и не държи ти да признаеш нейния ще си кюта до теб и нЕма се мори хич
7
0
 
0
 
! Отговори
=== преди 8 години
"Е, някои хора, в любовните им щастливи съвместни съществувания си търсят някой да ги води и това често се свързва с потъпкани авторитети." - това е примерът с каруцата и единият вол, който дърпа, че да вървят нещата. пример:приятели са тези, които дърпат две отделни каруци.преливане е, когато двама дърпат една каруца.приятели+преливане е като се съединят каруците и два вола дърпат две каруци една до друга. Като падне единия, втория дърпа двете каруци+изтощения му приятел.Изневерите са тук.
6
0
 
0
 
! Отговори
=== преди 8 години
23, така е. Животът не е книжка, той е скачен съд и при приятелството ПРЕЛИВАНЕ няма. Там има равностойно стоене един до друг. Само това. Няма я онази тръбичка, която свързва скачените съдове, за да стане преливането. Как ти, като мъж, ще бъдеш приятел с жена, която оспорва авторитета ти? Не знам. Ти си търсиш приятелка, която да ти е приятел. Е, някои хора, в любовните им щастливи съвместни съществувания си търсят някой да ги води и това често се свързва с потъпкани авторитети.
5
0
 
0
 
! Отговори
=== преди 8 години
23, думата "приятел" не използвам а отношения между двама души, между които правят секс. Винаги много съм се смяла, но няма лошо това е клише и хората му вярват, смея се на тези, които обясняват как те били приятели с гаджетата си. Поради факта, че "приятелите си казват всичко и се разбират един друг", има ли секс между двама ви вече не сте приятели и няма да бъдете. Като спрете да правите секс и си омръзнете в леглото и ви влекат други тела, ДА, може да си станете пак приятелчета.
4
1
 
6
 
! Отговори
Шахмадур преди 8 години
Основният проблем е ,че започва да не им се **ка по едно и също време.
3
3
 
1
 
! Отговори
London преди 8 години
nechtata sa elementarni , kogato ima dvama vinagi ediniq e vodecht , ako I dvamata sa vodechti , braka se razpada .
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Минко 47 г. ергенПред време се подвизаваше един Борисла Ерген - същите дивотии пишеше като Пинко Ерген.Да не сте братчета Минко и Борислав?
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бре!Минко бил ходил на училище!Или поне той така твърди ...